αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρευνα: Το πρώτο πράγμα που κοιτούν οι χρήστες στα smartphones είναι η μπαταρία

Έρευνα: Το πρώτο πράγμα που κοιτούν οι χρήστες στα smartphones είναι η μπαταρία

Το 83% των χρηστών πιστεύουν ότι η μπαταρία με μεγάλη διάρκεια είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό σε ένα smartphone, σύμφωνα με έρευνα που έγινε για λογαριασμό της Huawei.

Τα αποτελέσματα της έρευνας της Ipsos έδειξαν ότι 49% των κατοίκων της Κεντρικής, Ανατολικής και Βόρειας Ευρώπης θα ταξιδέψουν σε κάποιον τουριστικό προορισμό το 2017. Και όταν κάποιος ταξιδεύει, βασίζεται ακόμα περισσότερο στο smartphone του. Για παράδειγμα, το 94% των ταξιδιωτών θα τραβήξουν φωτογραφίες κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, καθώς επίσης πάνω από το 70% βασίζονται στα τηλέφωνα τους, στο GPS, και γενικότερα σε εφαρμογές που καταναλώνουν γρήγορα τη μπαταρία της συσκευής.

Τα πιο επιθυμητά χαρακτηριστικά των smartphones προκύπτει πως είναι άρρηκτα συνδεμένα μεταξύ τους. Οι περισσότεροι χρήστες θα βγάλουν φωτογραφίες στο καλοκαιρινό τους προορισμό, γι’ αυτό το λόγο θα χρειαστούν διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο: Η υψηλή χωρητικότητα αποτελεί απαραίτητο χαρακτηριστικό για το 67% των χρηστών που ερωτήθηκαν.

Ακόμα ένα χαρακτηριστικό που παίζει σημαντικό ρόλο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη φωτογραφία και το βίντεο. Το 62% των χρηστών δήλωσε ότι θέλει οι κάμερες που ενσωματώνει ένα smartphone να είναι υψηλής ποιότητας. Γεγονός αναμενόμενο, καθώς το 73% βγάζει selfie με τη μπροστινή κάμερα του smartphone -αρκετές φορές χρησιμοποιώντας κάποιο selfie stick.

Τα αποτελέσματα της έρευνας Huawei Summer Barometer δείχνουν ότι παρόλο που οι φωτογραφίες είναι από τις πιο δημοφιλείς χρήσεις ενός smartphone, το καταναλωτικό κοινό αναμένει βελτίωση σε αυτόν τον τομέα. Ενώ το 94% των χρηστών βγάζουν φωτογραφίες με το smartphone τους, μόλις το 23% να δηλώνει ότι η ποιότητα της κάμερας είναι «αρκετά καλή».

Ακόμα, το 62% των χρηστών δηλώνει ότι η υψηλή ταχύτητα του επεξεργαστή είναι σημαντικός παράγοντας σε ένα smartphone, κατατάσσοντάς την στην τέταρτη θέση ανάμεσα στα πιο επιθυμητά χαρακτηριστικά. Τέλος, υψηλής ποιότητας οθόνη φαίνεται να παίζει ρόλο για το 59% των χρηστών.

Πηγή: News247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − 6 =