αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠρόγραμμα κατάρτισης για άνεργες γυναίκες ξεκινά η Huawei σε συνεργασία με την ΔΥΠΑ

Πρόγραμμα κατάρτισης για άνεργες γυναίκες ξεκινά η Huawei σε συνεργασία με την ΔΥΠΑ

Από τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00, μέχρι την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 23:59, θα υποβάλλονται ηλεκτρονικές αιτήσεις για συμμετοχή στο νέο διαδικτυακό πρόγραμμα κατάρτισης με τίτλο «Βασικές Δεξιότητες Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)», συνολικής διάρκειας 100 ωρών, για 500 άνεργες γυναίκες. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας ΔΥΠΑ – HUAWEI για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού και την μείωση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα αφορά την παροχή κατάρτισης στις θεματικές ενότητες: α) Βασικές Δεξιότητες Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και β) Huawei Certified ICT Associate (HCIA) – Datacom. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι ωφελούμενες θα έχουν αποκτήσει βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται στον τομέα των δικτύων και θα έχουν κατανοήσει τις βασικές αρχές δρομολόγησης, μεταγωγής, ασύρματης δικτύωσης, ασφάλειας δικτύου, τις βασικές έννοιες του IPv4, IPv6 και τα βασικά στοιχεία SDN και των αυτοματισμών.

Συγκεκριμένα, θα ωφεληθούν 500 άνεργες γυναίκες 25-45 ετών, εγγεγραμμένες στο μητρώο της ΔΥΠΑ απόφοιτες δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε α) σχολές ειδικοτήτων πληροφορικής και β) σχολές θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, με γνώσεις αγγλικής γλώσσας (επιπέδου Β2), σύμφωνα με τις προϋποθέσεις συμμετοχής της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία είναι αναρτημένη στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ https://www.dypa.gov.gr/.

Πώς θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω σύγχρονης πλατφόρμας εκπαίδευσης (online live), ενώ με την ολοκλήρωση κάθε θεματικής ενότητας όλες οι ωφελούμενες θα έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος σε αντίστοιχες δωρεάν εξετάσεις που θα βεβαιώνουν το επίπεδο γνώσεών τους. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης του προγράμματος, οι καταρτιζόμενες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + two =