αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε έξυπνοι τρόποι για να απαντήσεις σε αδιάκριτους ανθρώπους

Πέντε έξυπνοι τρόποι για να απαντήσεις σε αδιάκριτους ανθρώπους

Όλοι έχουμε αντιμετωπίσει αδιάκριτους ανθρώπους στη ζωή μας. Μερικά άτομα απλώς δεν διαθέτουν φίλτρο ευαισθησίας. Το βλέπουμε συνέχεια:

-Απευθείας ερωτήσεις από άτομα που δεν γνωρίζετε
-Παρεμβατικές ή άκρως προσωπικές συζητήσεις που δεν φαίνονται κατάλληλες
-Αμφιλεγόμενες δηλώσεις που γίνονται για να προκληθεί απάντηση

Λοιπόν, πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τους αδιάκριτους ανθρώπους και να αποτρέψετε τις άβολες συνομιλίες χωρίς να είστε αγενείς; Το τακτ είναι μια πολύτιμη δεξιότητα και όσοι δεν καταλαβαίνουν τα προσωπικά όρια δεν την έχουν. Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε την ευγένειά σας για να αποφύγετε να παρασυρθείτε σε συζητήσεις ή να απαντήσετε σε ερωτήσεις που δεν θέλετε.

Απλώς πείτε ότι δεν αισθάνεστε άνετα!

Αυτή δεν είναι πάντα η πιο εύκολη απάντηση, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις το να πείτε απλώς σε κάποιον ότι προτιμάτε να μην το συζητήσετε είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να κλείσετε το θέμα.

Για παράδειγμα, αν κάποιος ρωτήσει αν σκοπεύετε να κάνετε παιδιά, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να απαντήσετε: «Συγγνώμη. Θα προτιμούσα να μην το συζητήσω. Γιατί δεν μου μιλάς καλύτερα για την οικογένειά σου;»

Πολύ συχνά οι προσωπικές ερωτήσεις δεν έχουν σκοπό να προκαλέσουν αναστάτωση ή προσβολή. Ιδιαίτερα αν είναι προερχόμενες από έναν άγνωστο, η ερώτηση μπορεί να προορίζεται ως αρχή συζήτησης, πάνω σε ένα κοινό θέμα. Αν το γυρίσετε μπορεί να εκτρέψει τη συζήτηση και να τους επιτρέψει να μιλήσουν.

Χρησιμοποιήστε τη διαίσθησή σας

Μερικές φορές είναι προφανές ότι συναντάτε ένα αδιάκριτο άτομο που ετοιμάζεται να κάνει κάθε είδους ενοχλητικές ερωτήσεις. Καταστάσεις όπως το να κάθεσαι δίπλα σε αδιάκριτους ανθρώπους σε ένα αεροπλάνο είναι τέλεια παραδείγματα, όπου δεν μπορείς να φύγεις και δεν θέλεις ιδιαίτερα να μιλήσεις για τις λεπτομέρειες του διαζυγίου σου εκτενώς με έναν άγνωστο.

Εάν αισθάνεστε ότι πρόκειται να ξεκινήσει μια άβολη συζήτηση, χρησιμοποιήστε μια τεχνική απόσπασης της προσοχής για να δείξετε ότι δεν θέλετε να συνομιλήσετε. Βάλτε τα ακουστικά σας, ξεκινήστε να βλέπετε μια ταινία, ανοίξτε το βιβλίο σας ή πάρτε έναν υπνάκο.

Διατηρήστε τα όρια συνομιλίας

Μερικοί άνθρωποι είναι ενοχλητικοί επειδή τους αρέσει να μοιράζονται όλες τις ζουμερές λεπτομέρειες της δικής τους ζωής! Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για όλους και πρέπει να είστε σε θέση να σταθείτε στο ύψος σας και να μην απαντάτε σε προσωπικές ερωτήσεις που θεωρείτε ακατάλληλες.

Υπάρχουν μερικές απαντήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να δείξετε ότι δεν θέλετε να απαντήσετε, χωρίς να φαίνεστε αγενείς ή να δείχνετε ότι μπορεί να έχετε προσβληθεί:

-Γιατί το ρωτάς αυτό;
-Φοβάμαι ότι… δεν υπάρχουν αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα για να το απαντήσω αυτό.
-Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα ερώτηση – τι ισχύει με εσένα;

Προσποιηθείτε ότι δεν καταλαβαίνετε την ερώτηση

Η προσποίηση άγνοιας μπορεί να σας βγάλει από την «υποχρέωση» να απαντήσετε σε μια αδιάκριτη ερώτηση. Αν κάποιος σας κάνει μια ακατάλληλη ερώτηση που δεν θέλετε να απαντήσετε, απλώς προσποιηθείτε ότι δεν την καταλαβαίνετε. Δράσε σαστισμένος. Οι πιθανότητες είναι ότι το άτομο που θα κάνει την ερώτηση θα εκπλαγεί τόσο πολύ που δεν καταλαβαίνετε το νόημα της ερώτησης που μπορεί να σταματήσει να ζητά απάντηση από εσάς.

Απλά μην απαντήσεις

Επειδή σας κάνουν μια ακατάλληλη ερώτηση δεν σημαίνει ότι οφείλετε να απαντήσετε. Ενώ οι παραπάνω τακτικές μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες, δεν υπάρχει επίσης τίποτα κακό με το να δηλώνετε απλώς ότι δεν πρόκειται να απαντήσετε στην ερώτηση. Αυτή η άμεση προσέγγιση μπορεί να κάνει θαύματα και να εμποδίσει τυχόν μελλοντικές ενοχλητικές ερωτήσεις προς εσάς.

Θα μπορούσατε ακόμη και να κάνετε μια χάρη… σε άλλους, αν το χειριστείτε με αυτόν τον τρόπο. Μπορεί κάλλιστα να κόετε τη φόρα του ατόμου που κάνει τις αδιάκριτες ερωτήσεις και να μην το ξανά προσπαθήσει ούτε με άλλα άτομα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + six =