αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ποστάρουν υπερβολικά στα social media»: 4 κινήσεις που κάνουν κάποιοι άνθρωποι για να προσποιηθούν ότι είναι… πιο έξυπνοι

«Ποστάρουν υπερβολικά στα social media»: 4 κινήσεις που κάνουν κάποιοι άνθρωποι για να προσποιηθούν ότι είναι… πιο έξυπνοι

Έχετε βρεθεί ποτέ αντιμέτωποι με ανθρώπους που… κάνουν τους έξυπνους; Οι ζωές τους είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου φανταστικές μόνο και μόνο για να φαίνονται πιο cool, πιο έξυπνοι ή κατά κάποιο τρόπο καλύτεροι στα μάτια όλων των άλλων.

Είναι στην ανθρώπινη φύση να θέλει κάποιος να γίνει αντιληπτός από τους άλλους ανθρώπους ως πιο εντυπωσιακός.

Στην παρακάτω λίστα λοιπόν θα δεις 4 κινήσεις που κάνουν κάποιοι άνθρωποι για να προσποιηθούν ότι είναι… πιο έξυπνοι.

Προσποιούνται ότι έχουν ευφυή ενδιαφέροντα

Τα ενδιαφέροντα των ευφυών ανθρώπων τείνουν να είναι λίγο δύσκολο να κατανοηθούν. Οι άνθρωποι που προσπαθούν απεγνωσμένα να φαίνονται πιο έξυπνοι ή πιο cool από ό,τι πραγματικά είναι, θα υιοθετήσουν αυτά τα ενδιαφέροντα ως δικά τους.

Θα προσποιηθούν ότι ενδιαφέρονται ακόμα και όταν πραγματικά κάτι δεν θα μπορούσαν να τους ενδιαφέρει. Πιθανότατα θα εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για πράγματα όπως η πολιτική, η κλασική λογοτεχνία ή η κλασική μουσική. Και θα επιδεικνύουν αυτά τα θέματα… σαν σήμα τιμής.

Αν θέλετε να τους πιάσετε, δείτε πόσο βαθιά είναι τα ενδιαφέροντά τους. Συνήθως, κάποιος που προσποιείται ότι έχει αυτά τα έξυπνα ενδιαφέροντα δεν θα έχει πολύ ισχυρές γνώσεις για τα θέματα. Τείνουν να ενδιαφέρονται μόνο για τις πιο δημοφιλείς εκδοχές των θεμάτων που προσποιούνται ότι νοιάζονται. Δεν θα αναφέρουν τα πιο εξειδικευμένα βιβλία, έργα τέχνης ή μουσικά κομμάτια.

Πολλές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Όταν προσπαθούμε να δείξουμε στον κόσμο τον καλύτερο εαυτό μας, κατευθυνόμαστε κατευθείαν στους λογαριασμούς μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το Facebook, το Twitter και ειδικά το Instagram είναι τόποι αναπαραγωγής περιεχομένου. Πίσω από την προστασία της οθόνης σας, μπορείτε να είστε… όποιος θέλετε. Έτσι, μπορείτε να διαφημίσετε τα μόνα κομμάτια σας που θέλετε να δει ο υπόλοιπος κόσμος.

Εάν ένα άτομο θέλει να φαίνεται πιο κουλ, θα δημοσιεύσει ατελείωτα στιγμιότυπα από πάρτι και διακοπές. Θα μοιραστούν επίσης selfies όπου φαίνονται να περνούν τέλεια και θα τα καλύπτουν όλα με ένα φίλτρο. Θα γράφουν status για τα ωραία πράγματα που κάνουν και θα ξεχάσουν να αναφέρουν την κανονική καθημερινότητα.

Υπερβολική χρήση περίπλοκων λέξεων

Πολλοί από εμάς τείνουμε να πιστεύουμε ότι η χρήση δύσκολων και περίπλωκων λέξεων θα μας κάνει να φαινόμαστε πιο έξυπνοι. Στην πραγματικότητα, μας κάνει να φαινόμαστε ψεύτικοι. Αν χρησιμοποιείτε περίπλοκες λέξεις, πιστεύετε ότι θα φαίνεστε έξυπνοι γιατί μόνο οι έξυπνοι άνθρωποι θα ξέρουν αυτές τις λέξεις, σωστά;

Ερευνα όμως δείχνει ότι στην πραγματικότητα πιστεύουμε το εντελώς αντίθετο! Σύμφωνα με ψυχολογικές μελέτες, απλώς πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν περίπλοκες λέξεις το κάνουν για να υπεραντισταθμίσουν την έλλειψη νοημοσύνης. Υποδηλώνει ότι αυτό που λένε ή γράφουν δεν είναι καθόλου έξυπνο. Έτσι, προσπαθούν να το γεμίσουν με περίπλοκες λέξεις για να μας ξεγελάσουν ώστε να πιστεύουμε ότι είναι πιο έξυπνοι από ό,τι είναι.

Συχνά καταστρέφουν τις πιθανότητες να φαίνονται έξυπνοι ή ψύχραιμοι χρησιμοποιώντας αυτές τις λέξεις λανθασμένα.

Εάν είναι πραγματικά έξυπνοι, δεν θα χρησιμοποιούσαν αυτές τις λέξεις ούτως ή άλλως. Και αν το κάνουν, σίγουρα θα τις χρησιμοποιήσουν με τρόπο που να έχει νόημα, αντί να εκτίθενται στις προτάσεις τους σαν ένα παιδί που μόλις μαθαίνει να μιλάει.

Δεν είναι πρόθυμοι για… debate

Όταν αισθάνεστε παθιασμένοι με ένα θέμα, είστε συνήθως πρόθυμοι να συζητήσετε με οποιονδήποτε για το θέμα μέχρι να αποδειχθεί η γνώμη σας. Στους ανθρώπους που κάνουν τους έξυπνους όμως, θα παρατηρήσεις το πόσο ρηχές είναι οι γνώσεις τους για ένα θέμα. Δώστε προσοχή στο πόσο πρόθυμοι είναι ή όχι να συζητήσουν το θέμα που έχουν επιλέξει με κάθε λεπτομέρεια.

Αν βρεθείτε αντιμέτωποι με κάποιον που έχετε την αίσθηση ότι μπορεί να προσποιείται το ενδιαφέρον του, προσπαθήστε να ανοίξετε συζήτηση για το Χ θέμα.

Οι αληθινά έξυπνοι άνθρωποι είναι επίσης πρόθυμοι να παραδεχτούν όταν δεν είναι απολύτως ενήμεροι για ένα θέμα. Οι επιτηδευμένοι άνθρωποι, από την άλλη πλευρά, θα υπερασπιστούν την υπόθεσή τους μέχρι το τέλος, παρόλο που δεν έχουν ιδέα για τι αγωνίζονται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 1 =