αρχικηVIRALΠερισσότερα ελβετικά ρολόγια έφτασαν στην Ελλάδα τον Αύγουστο

Περισσότερα ελβετικά ρολόγια έφτασαν στην Ελλάδα τον Αύγουστο

Ανέκαμψαν τον Αύγουστο οι εξαγωγές ελβετικών ρολογιών, μετά την πρώτη πτήση σε σε περισσότερα από δύο χρόνια που καταγράφηκε τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδία της Ελβετικής Βιομηχανίας Ρολογιών, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 4% τον περασμένο μήνα στα 1,8 δισεκατομμύρια φράγκα (2 δισεκατομμύρια δολάρια), με τις ΗΠΑ, την κορυφαία εξαγωγική αγορά για τα ρολόγια της χώρας, να καταγράφουν αύξηση 13,5%.

Σημαντική αύξηση της τάξης του 13% καταγράφεται και στην Ελλάδα με την αξία των εισαγωγών στη χώρας μας να διαμορφώνεται στα 10,1 εκατ. ελβετικά φράγκα, έναντι 8,9 εκατ. φράγκων το περασμένο έτος.

Η ανάκαμψη δείχνει ότι η ζήτηση παραμένει σταθερή παρά τις υψηλότερες τιμές και την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης. Ο κλάδος εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλό δρόμο για καλύτερες επιδόσεις από το 2022, όταν οι εξαγωγές έφτασαν σε ρεκόρ πάνω από 24 δισεκατομμύρια φράγκα, ανέφερε η ομοσπονδία.

Η ανάπτυξη μετριάζεται, ωστόσο, καθώς οι εξαγωγές προς την Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά, έχουν αποδυναμωθεί. Οι εξαγωγές προς τη χώρα αυτή μειώθηκαν κατά 27% τον Αύγουστο, τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα σημαντικής πτώσης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × four =