αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΨάχνεις για «ζεστό χρήμα»; Δες τα ρολόγια που πωλούνται μεταχειρισμένα έως 60.000 ευρώ (Εικόνες)

Ψάχνεις για «ζεστό χρήμα»; Δες τα ρολόγια που πωλούνται μεταχειρισμένα έως 60.000 ευρώ (Εικόνες)

Σε προηγούμενο άρθρο γράφαμε για τα όσα μεταδίδει το Bloomberg. H πώληση μεταχειρισμένων καλών ρολογιών έχει γίνει η νέα τάση.

Μάλιστα, η αγορά των μεταχειρισμένων ρολογιών αναμένεται να αυξηθεί κατά 75% έως το τέλος αυτής της δεκαετίας, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ήμισυ της συνολικής αγοράς, με τους νεότερους ηλικιακά αγοραστές να τροφοδοτούν την τάση.

Το ενδιαφέρον στα πολυτελή ρολόγια ενισχύθηκε κατά την πανδημία, όσο οι καταναλωτές είχαν μεγαλύτερο διαθέσιμο εισόδημα λόγω της αδυναμίας να φάνε εκτός σπιτιού ή να ταξιδέψουν.

Ιδίως όμως οι νεότεροι αγοραστές, της γενιάς των Millennial (26-41 ετών) και της Gen Z (10 έως 25 ετών), στρέφονται προς τα μεταχειρισμένα, διότι αισθάνονται πιο άνετα στις αγορές προϊόντων που έχουν χρησιμοποιηθεί ή προσελκύονται από τις χαμηλότερες τιμές. Σημειώνεται ότι σχεδόν το 50% των Millennials δηλώνει ανοιχτό στην αγορά ενός μεταχειρισμένου ρολογιού έναντι μόλις 12% των Baby Boomers, δηλαδή ατόμων 42 έως 57 ετών.

Η τάση με τα μεταχειρισμένα ρολόγια υπάρχει και στην Ελλάδα. Όπως βλέπουμε, για παράδειγμα, στο site τη Χρυσής Ευκαιρίας, αυτή την στιγμή πωλούνται μεταχειρισμένα ρολόγια σε τιμές έως 60.000 ευρώ. Φυσικά πρόκειται για premium ποιοτικά ρολόγια, τα οποία μπορούν να φέρουν «ζεστό χρήμα» στους κατόχους τους, αν πωληθούν.

Δείτε μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις από το site της Χρυσής Ευκαιρίας:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 11 =