αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Παραπονιέσαι συνεχώς»: 5 καθημερινές συμπεριφορές που διώχνουν τους άλλους μακριά σου, χωρίς να το καταλάβεις

«Παραπονιέσαι συνεχώς»: 5 καθημερινές συμπεριφορές που διώχνουν τους άλλους μακριά σου, χωρίς να το καταλάβεις

Έχετε παρατηρήσει ότι οι άλλοι απομακρύνονται από κοντά σας; Στην πραγματικότητα, υπάρχουν αρκετές καθημερινές συνήθειες που σε κάνουν λιγότερο ελκυστικό- και καμία από αυτές δεν έχει καμία σχέση με τον τυπικό ορισμό της ομορφιάς.

Αν θέλετε να είστε πιο ελκυστικοί, φροντίστε να αποφύγετε τις παρακάτω συνήθειες, καθώς δεν είναι μόνο κακές, αλλά και σας κάνουν να φαίνεστε και μη ελκυστικό άτομο.

1. Χαλάς τα σχέδια

Όλοι έχουμε ένα τέτοιο άτομο στον κύκλο μας. Εκείνον που θα ακυρώσει τα πλάνα τελευταία στιγμή. Ναι, η ακύρωση σχεδίων είναι κακό. Αλλά τίποτα δεν είναι πιο χάλια από το να το κάνεις… το τελευταίο δευτερόλεπτο. Οι άνθρωποι εκτιμούν την αξιοπιστία, επομένως το να ακυρώνετε συνεχώς την τελευταία στιγμή απλώς σας κάνει να φαίνεστε σαν κακός φίλος. Και δεν υπάρχει τίποτα χαριτωμένο σε αυτό.

2. Γκρίνια

Πολλοί γκρινιάζουμε. Παραπονιόμαστε για τον καιρό, γκρινιάζουμε που είναι Δευτέρα, βρίσκουμε το λάθος σε όλα, κλπ. Είναι απολύτως φυσιολογικό. Αλλά αν το κάνετε συνεχώς, τότε οι άλλοι μάλλον δεν θα θελουν να είναι κοντά σας.

3. Είσαι αγενής με τον σερβιτόρο

Είτε μιλάτε σε έναν barista ενώ παραγγέλνετε καφέ, είτε μιλάτε σε έναν σερβιτόρο σε ένα εστιατόριο, το να είστε αγενείς στους ανθρώπους του κλάδου των υπηρεσιών δείχνει ότι είστε κκό άτομο. Ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το προσωπικό του εστιατορίου αποκαλύπτει τον χαρακτήρα ενός ατόμου.

4. Δεν είστε πρόθυμος να δοκιμάσεις κάτι νέο

Φανταστείτε ότι είστε σε ραντεβού με κάποιον/α που μόλις γνωρίσατε. Στο πρώτο σενάριο, αυτός ή αυτή είναι πρόθυμος να δοκιμάσει τα πάντα — νέα φαγητά, ένα νέο μπαρ, είναι πρόθυμος/η να σηκωθεί και να χορέψει. Τώρα φανταστείτε το σενάριο Νο2, όπου το άλλο άτομο αρνείται να δοκιμάσει οτιδήποτε νέο. Ανεξάρτητα από το πώς είναι εξωτερικά, μάλλον θα έβρισκες το άτομο νούμερο ένα πολύ πιο ελκυστικό, απλώς και μόνο επειδή ήταν πρόθυμοι να έχουν νέες εμπειρίες. Υπάρχει κάτι τόσο όμορφο σε ένα ανοιχτό μυαλό.

5. Δεν ακούς

Υπάρχει μια τεράστια διαφορά ανάμεσα στο να γνέφεις καταφατικά και να λες «μμμμ», και στο να ακούς πραγματικά τι λένε οι άνθρωποι. Προφανώς το δεύτερο είναι πολύ πιο συμπαθές και ελκυστικό χαρακτηριστικό από το άλλο. Έτσι, αν θέλετε να εμφανιστείτε ως το πιο ζεστό και φιλικό άτομο που υπήρξε ποτέ, σκεφτείτε να εξασκήσετε κάποιες δεξιότητες ακρόασης. «Οι άνθρωποι που όντως ακούν καλά φαίνονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο», είπε ο Adam Dachis στο Lifehacker.com. Κάνουν οπτική επαφή, γέρνουν προς τα μέσα και προσφέρουν σημάδια ότι προσέχουν (όπως ένα νεύμα του κεφαλιού). Α, και προσέχουν πραγματικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × four =