αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πέρνα χρόνο με φίλους»: 6 τρόποι για να ξανά γεμίσεις τις μπαταρίες σου όταν νιώθεις εξαντλημένος

«Πέρνα χρόνο με φίλους»: 6 τρόποι για να ξανά γεμίσεις τις μπαταρίες σου όταν νιώθεις εξαντλημένος

Σε έναν κόσμο που είναι πάντα εν κινήσει, δεν είναι περίεργο που οι μπαταρίες μας χρειάζονται μερικές φορές μια σοβαρή φόρτιση.

Όλοι έχουμε τις δικές μας προτιμήσεις, επομένως διαφορετικά πράγματα αδειάζουν και επαναφορτίζουν τις μπαταρίες του κάθε ανθρώπου.

Τώρα θα δούμε μερικές συμβουλές που δουλεύουν για τους περισσότερους. Εδώ είναι 6 τρόποι για να επαναφορτίσετε την μπαταρία σας όταν φτάσει στον πάτο. Αυτές οι στρατηγικές θα σας βοηθήσουν να βρείτε την τέλεια θεραπεία για να αναπληρώσετε τα ενεργειακά και ψυχικά σας αποθέματα.

Δοκιμάστε μια νέα δραστηριότητα

Σκεφτείτε να δοκιμάσετε κάτι νέο. Είτε είναι μαθήματα μουσικής, είτε να εγγραφείτε σε ένα μάθημα τέχνης ή μαγειρικής, είτε ομαδικές δραστηριότητες.

Όταν βγαίνετε από τη ζώνη άνεσής σας και βυθίζετε σε κάτι νέο, δίνετε στον εαυτό σας μια… έκρηξη ενθουσιασμού που μπορεί να ενισχύσει τα αποθέματα σας.

Γνωρίζετε νέους ανθρώπους, μαθαίνετε νέα πράγματα και βιώνετε κάτι διαφορετικό- όλα αυτά ενώ γεμίζετε τις μπαταρίες σας. Εάν υπάρχει ένα online μάθημα ή χόμπι που θέλατε να δοκιμάσετε, τώρα είναι η ώρα να το κάνετε. Δεν θα μάθετε απλώς κάτι νέο, θα λάβετε επίσης μια απαραίτητη ώθηση.

Πηγαίνετε έξω

Ένας εύκολος τρόπος για να ξαναγεμίσετε την μπαταρία  σας είναι απλά να βγείτε έξω. Απομακρυνθείτε από το γραφείο σας ή σηκωθείτε από τον καναπέ ή το κρεβάτι σας και βγείτε έξω. Κάντε μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο.

Νιώστε τον ήλιο στο δέρμα σας καθώς απορροφάτε λίγη βιταμίνη D. Αναπνεύστε λίγο καθαρό αέρα.

Το να περνάτε χρόνο στη φύση πάντα σας δίνει ώθηση. Καθώς περπατάτε, οι ενδορφίνες απελευθερώνονται και το μυαλό σας γίνεται πιο καθαρό.

Το να είμαστε έξω στη φύση ανεβάζει τη διάθεση και να μας κάνει να νιώθουμε πιο ζωντανοί.Θυμήσου και το άρθρο: Οι μεγάλες ιδέες έρχονται όταν περπατάς: Η απλή τακτική του Steve Jobs και του Αριστοτέλη.

Σταμάτα να scrollάρεις… μέσα στην αρνητικότητα

Ποιος δεν έχει παγιδευτεί στον κύκλο του λεγόμενου doomscrolling; Οταν περιηγείστε συνεχώς σε έναν συνεχή κύκλο αρνητικών ειδήσεων και αναρτήσεων, επιβαρύνετε την ενέργεια και την ψυχική σας υγεία. Το ατελείοτο scroll είναι σαν να πέφτεις σε ένα λάκκο αρνητικότητας.

Ο λόγος που νιώθουμε τόσο ανίσχυροι να ξεφύγουμε από αυτό, είναι ότι ο εγκέφαλός μας είναι καλωδιωμένος να δίνει προσοχή στα αρνητικά πράγματα – είναι ένα ένστικτο επιβίωσης. Επιπλέον, οι συνεχείς ενημερώσεις και η ανάγκη να παραμείνετε ενημερωμένοι μπορούν να κάνουν ακόμα πιο δύσκολο να απομακρυνθείτε.

Αυτή η αδυσώπητη δόση αρνητικότητας μπορεί να σας φθείρει ψυχικά και κοινωνικά.

Τώρα, λοιπόν, είναι η ώρα να πατήσετε μια παύση στο ρεύμα της καταστροφής και της κατήφειας. Όταν περιορίζετε την έκθεσή σας σε αρνητικά νέα και δίνετε στον εαυτό σας ένα διάλειμμα, προστατεύετε την ενέργεια σας και αφήνετε τη θετικότητα να λάμψει.

Ακούστε μουσική

Παίξτε με τα αγαπημένα σας τραγούδια και φορτίστε την μπαταρία σας ενώ τραγουδάτε ή χορεύετε.

Η ακρόαση μουσικής μπορεί να σας φτιάξει αμέσως τη διάθεση και να τονώσει την ενέργειά σας. Είτε αγαπάτε τις χαλαρωτικές μελωδίες είτε τα αισιόδοξα τραγούδια, η αγαπημένη σας μουσική δεν θα αποτύχει ποτέ να σας κάνει να νιώσετε περισσότερη ενέργεια και ανανέωση.

Φορέστε λοιπόν τα ακουστικά σας, δυναμώστε την ένταση και αφήστε τα θετικά vibes να ρέουν.

Άσκηση

Όταν ιδρώνετε, το σώμα σας απελευθερώνει ορμόνες που ονομάζονται ενδορφίνες – είναι σαν φυσικοί ενισχυτές της διάθεσης. Και απελευθερώνονται είτε κάνετε έναν γρήγορο περπάτημα, είτε κάνετε μια βόλτα με το ποδήλατο είτε παίζετε ένα παιχνίδι.

Η σωματική δραστηριότητα επαναφορτίζει την ενέργειά σας και βελτιώνει τη διάθεσή σας.

Και μάντεψε: Δρα γρήγορα.

Εάν χρειάζεστε γρήγορη ανακούφιση και μια ώθηση στα αποθέματα ενέργειας σας, μια γρήγορη προπόνηση θα κάνει την δουλειά. Μπορείτε να διπλασιάσετε τον αντίκτυπό με άθληση έξω. Ο καθαρός αέρας και η ηλιοφάνεια θα σας δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση.

Περάστε χρόνο με καλούς φίλους

Η παρέα με μια ομάδα στενών φίλων μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη φόρτιση της εξαντλημένης μπαταρίας.

Για μερικούς από εμάς, αυτό που μειώνει τα κοινωνικά μας αποθέματα δεν είναι τόσο η κοινωνικοποίηση αλλά το μέγεθος της ομάδας με την οποία είμαστε. Η ομάδα μπορεί να είναι τόσο μεγάλη που δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε και να διαχειριστούμε την κοινωνική της δυναμική.

Τα πάμε πολύ καλύτερα σε ένα πιο οικείο περιβάλλον μικρών ομάδων – όπου μπορούμε να ακούμε το άλλο άτομο να μιλάει, να επικεντρωνόμαστε σε αυτό που λέει και να απολαμβάνουμε τη χαλαρή, ήρεμη ατμόσφαιρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + fifteen =