αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι κανόνες που εφαρμόζουν τα άτομα που φτάνουν «αθόρυβα» στην επιτυχία

Έξι κανόνες που εφαρμόζουν τα άτομα που φτάνουν «αθόρυβα» στην επιτυχία

Αναρωτηθήκατε ποτέ πως κάποιοι άνθρωποι φτάνουν στην επιτυχία «αθόρυβα»; Σπάνε τους στόχους τους δεξιά και αριστερά, αλλά δεν καυχιούνται γι’ αυτό. Αντίθετα, το συνεχίζουν ήσυχα την πορεία τους και μας κάνουν όλους να αναρωτιόμαστε: «Ποιο είναι το μυστικό τους;»

Τώρα λοιπόν θα δούμε 6 κανόνες που εφαρμόζουν τα άτομα που φτάνουν «αθόρυβα» στην επιτυχία. Και για τους οποίους σπάνια θα τους ακούσεις να μιλάνε.

1. Ξεκινούν τη μέρα τους νωρίς

Αυτό δεν είναι και τόσο… μυστικό. Οι περισσότεροι πετυχημένοι άνθρωποι ξυπνούν νωρίς. Δεν φωνάζουν απαραίτητα για αυτό, αλλά το να σηκώνονται με την ανατολή του ηλίου (ή πριν) είναι συχνά ένα από τα όπλα τους.

Αυτό τους δίνει ένα προβάδισμα στην ημέρα, ένα κομμάτι ήρεμου, ανενόχλητου χρόνου για να προγραμματίσουν, να σκεφτούν ή ακόμα και να κάνουν ένα άλμα στις εργασίες τους.

Εάν πατάτε το κουμπί αναβολής πολλές φορές, ίσως πρέπει… να ξανασκεφτείτε αυτήν τη συνήθεια.

Προσπαθήστε να ξεκινάτε λίγο πιο νωρίς την ημέρα σας. Μπορείτε να το κάνετε σταδιακά.

2. Προτεραιότητες

Δεν θα πιάσετε έναν τέτοιο άνθρωπο να τρέχει… σαν τρελό κοτόπουλο. Όχι, αυτοί οι τύποι ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν και πότε.

Δίνουν προτεραιότητα στα tasks τους με βάση τη σημασία και τις προθεσμίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι ενημερώνουν συνεχώς τις λίστες υποχρεώσεων τους. Είναι περισσότερο για να έχουν μια σαφή κατανόηση των στόχων τους για την ημέρα, την εβδομάδα ή ακόμα και τον μήνα και στη συνέχεια να αντιμετωπίζουν κάθε εργασία μεθοδικά.

3. Κάνουν διαλείμματα

Είναι εύκολο να πέσεις στην παγίδα και να δουλεύεις… ασταμάτητα. Ειδικά αν τρέχεις ένα δικό σου project. Αλλά έτσι δεν θα είσαι πιο παραγωγικός. Είναι απαραίτητο να κάνετε τακτικά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, για επαναφόρτιση και καλύτερη συγκέντρωση. Δοκιμάστε να ορίσετε μια υπενθύμιση στο τηλέφωνό σας για να κάνετε ένα σύντομο διάλειμμα κάθε μία ή δύο ώρες ή όποτε νιώθετε την ανάγκη

Μην υποτιμάτε τη δύναμη της αποσύνδεσης από τη δουλειά για λίγο.

Ένας σύντομος περίπατος, μερικές διατάσεις ή ακόμα και ένα γρήγορο διάλειμμα για καφέ μπορεί να κάνει θαύματα για την παραγωγικότητα και τη γενική σας ευεξία.

4. Μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα

Πίσω από κάθε άνθρωπο που φτάνει αθόρυβα στην επιτυχία, υπάρχει ένα μυαλό που μαθαίνει και αναπτύσσεται συνεχώς.

Είτε διαβάζουν ένα βιβλίο, παρακολουθούν ένα διαδικτυακό σεμινάριο, είτε απλώς ενημερώνομαι για τα νέα του κλάδου τους, αυτοί οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν σταματούν ποτέ να επεκτείνουν τις γνώσεις τους.

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το Pew Research Center, οι ενήλικες που μαθαίνουν συνεχώς πράγματα, είναι πιο πιθανό να ευδοκιμήσουν στη δουλειά τους και να αισθάνονται πιο ικανοποιημένοι στην προσωπική τους ζωή.

Πρακτική συμβουλή: Αφιερώστε μια σταθερή ώρα κάθε μέρα ή κάθε εβδομάδα για μάθηση. Αυτό μπορεί να περιλμβάνει ανάγνωση βιβλίων, διαδικτυακά μαθήματα ή παρακολούθηση εργαστηρίων που σχετίζονται με τον τομέα σας.

5. Περιβάλλουν τον εαυτό τους με θετική ενέργεια

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι κατανοούν τον αντίκτυπο του περιβάλλοντός τους. Επιλέγουν συνειδητά να περιβάλλουν τους εαυτούς τους με θετική ενέργεια – είτε πρόκειται για ανθρώπους, είτε για περιβάλλοντα, είτε για σκέψεις.

Ρίξτε μια ματιά στον δικό σας κύκλο. Είναι υποστηρικτικά, εμπνευσμένα και θετικά άτομα;

Ή μήπως στραγγίζουν την ενέργειά σας με αρνητισμό και απαισιοδοξία; Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

6. Είναι συνεπείς

Η συνέπεια είναι το κλειδί για την επιτυχία. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι το ξέρουν αυτό και μένουν πιστοί στις δεσμεύσεις τους, ακόμα και όταν είναι δύσκολο.

Γνωρίζουν ότι η επιτυχία δεν είναι κάτι που συμβαίνει… σε μία νύχτα, αλλά το αποτέλεσμα συνεπών προσπαθειών σε βάθος χρόνου. Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος. Αλλά χρειάζονται σταθερά βήματα προς τους στόχους σου.

Παραμένοντας συνεπής, χτίζεις πειθαρχία, αναπτύσσει ανθεκτικότητα και προχωρά σταθερά προς την επιτυχία

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 18 =