αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε tips για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου Χ10 μέσα στους επόμενους 3 μήνες

Πέντε tips για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου Χ10 μέσα στους επόμενους 3 μήνες

Eχουμε γράψει αρκετά άρθρα εδώ στο It’s Possible για την αυτοπεποίθηση και για την σημασία της.

Εάν αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας, οι άλλοι θα το προσέξουν όταν μπείτε σε ένα δωμάτιο. Η αυτοπεποίθηση σας κάνει πιο ελκυστικούς γιατί αναδύει μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και σταθερότητας. Τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις επειδή έχουν μάθει να αγαπούν τον εαυτό τους. Αυτό διευκολύνει τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους.

Σε ένα ενδιαφέρον άρθρο, το αμερικανικό a conscious rethink παραθέτει μερικά tips για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου Χ10 μέσα στους επόμενους 3 μήνες. Εδώ είναι μερικά από αυτά, τα οποία μπορείς να εφαρμόσεις άμεσα.

Αναγνωρίστε ότι η μόνη γνώμη που έχει σημασία για τη ζωή σας, είναι η δική σας.

Δεν θα αρέσεις σε όλους, και αυτό είναι ΟΚ. Καθώς βαδίζετε στη ζωή, θα συναντήσετε πολλούς ανθρώπους που θα προσπαθήσουν να σας επιβάλουν τις ιδέες και τις οπτικές τους- και μετά θα σας στεναχωρήσουν αν δεν συμφωνείτε μαζί τους ή δεν κάνετε αυτό που κάνουν.

Άλλοι άνθρωποι θα έχουν απόψεις για το πώς πρέπει να ντύνεστε, πώς μιλάτε, τα είδη φαγητού που τρώτε, τις πολιτικές και πνευματικές σας τάσεις κ.λπ.

Εδώ είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτό που σας λένε είναι μια αντανάκλαση του τι συμβαίνει μέσα τους και δεν έχει καμία σχέση με εσάς.

Πολλοί άνθρωποι προβάλλουν την εσωτερική τους λειτουργία στους άλλους και όταν αυτοί οι άλλοι δεν εναρμονίζονται με τον εαυτό τους… βραχυκυκλώνονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δυσφορία, την απογοήτευση, ακόμη και τον θυμό προς εκείνους των οποίων οι διαφορετικές ιδέες ή συνήθειες είναι διαφορετικές.

Αφιερώστε χρόνο για να αναλύσετε από πού προέρχονται τυχόν ανασφάλειες.

Πολλοί άνθρωποι χάνουν την αυτοπεποίθησή τους λόγω αρνητικών εμπειριών που είχαν. Τα σκληρά λόγια ή οι πράξεις άλλων ανθρώπων μπορεί να έχουν βλάψει την αυτοεκτίμησή τους ή να τους έχουν κάνει να νιώθουν ”μικροί” και καταλήγουν να κρατούν αυτές τις πληγές αντί να προχωρήσουν.

Ως αποτέλεσμα, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ανακτήσετε τη χαμένη αυτοπεποίθηση είναι να επιστρέψετε και να θεραπεύσετε τις πληγές σας.

Προσπαθήστε να θυμηθείτε τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το γεγονός. Αυτό ξεπερνά το “Ποιος σε πλήγωσε;”. Και σας ενθαρρύνει να εξετάσετε πραγματικά όλα όσα συνέβαιναν εκείνη τη στιγμή.

Που ήσουν;

Ο οποίος είχε εμπλακεί;

Έχετε κάποια εικόνα για το τι συνέβαινε γύρω σας εκείνη τη στιγμή;

Προσπαθήστε να κοιτάξετε αμερόληπτα αυτό που συνέβη και να δείτε τα πράγματα από όλες τις οπτικές γωνίες χωρίς συναισθηματική κρίση. Όταν το κάνετε αυτό, μπορείτε να δείτε τις βαθύτερες αιτίες αυτού που έπληξε την αυτοπεποίθησή σας, κάτι που μπορεί να βοηθήσει πολύ προς την επούλωση της.

Εστιάστε στα δυνατά σας σημεία και όχι στις αδυναμίες σας.

Δεν μπορούμε να είμαστε όλοι καλοί σε όλα, αλλά ο καθένας μας έχει τουλάχιστον μια δύναμη.

Εάν εστιάσετε σε όλους τους τομείς στους οποίους αισθάνεστε αδύναμοι, η αυτοπεποίθησή σας… θα υποφέρει. Αντίθετα, αν ανακατευθύνετε αυτή την εστίαση σε αυτό στο οποίο ξέρετε ότι είστε καλοί και ακονίσετε αυτές τις δεξιότητες όσο καλύτερα μπορείτε, η αυτοπεποίθησή σας θα εκτιναχθεί στα ύψη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνετε ένας παγκοσμίου φήμης παίχτης. Αλλά θα φτάσετε σε ένα σημείο όπου θα ξέρετε ότι είστε ειδικός σε αυτό που κάνετε και νιώθετε τεράστια υπερηφάνεια για τις ικανότητές σας.

Μάθετε να νιώθετε άνετα… με τη δυσφορία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αποφεύγουν οτιδήποτε τους προκαλεί πόνο ή δυσφορία. Αυτό μπορεί να είναι σωματική δυσφορία, όπως αίσθημα κρύου ή πόνου, ή συναισθηματική δυσφορία.

Αν θέλετε να χτίσετε την αυτοπεποίθησή σας, μάθετε να νιώθετε άνετα όταν βγαίνετε έξω από την ζώνη άνεσης σας. Αυτό δημιουργεί ανθεκτικότητα και σας καθησυχάζει ότι μπορείτε να χειριστείτε όποιες καταστάσεις μπορεί να προκύψουν.

Μπορείτε να μάθετε πώς να το κάνετε αυτό με σταδιακή έκθεση. Σαν να κρατάτε την αναπνοή σας για ένα χρονικό διάστημα και στη συνέχεια να προσθέτετε ένα ή δύο δευτερόλεπτα για βάλετε challenge στον εαυτό σας και να αυξήσετε την ικανότητα των πνευμόνων σας.

Φορέστε ρούχα που ταιριάζουν με τις προτιμήσεις και τα γούστα σας.

Λίγα πράγματα χτυπούν την αυτοπεποίθηση ενός ατόμου τόσο πολύ όσο η προσπάθεια να γίνει κάτι που δεν είναι.

Κοιτάξτε τα ρούχα σας και καθορίστε πόσα από αυτά σας αρέσουν. Στη συνέχεια, καθορίστε τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο πάνω τους. Οι περισσότεροι άνθρωποι φορούν μόνο το 20% των ρούχων τους και τα άλλα μαραζώνουν σε ντουλάπες. Δώσε ή πούλησε ό,τι δεν φοράς και επένδυσε σε ρούχα που σε κάνουν να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου.

Δεν έχει σημασία τι είναι μοντέρνο και μην στεναχωριέστε εάν η σωματική σας διάπλαση δεν είναι «τέλεια».

Η αυτοπεποίθησή σας θα εκτιναχθεί στα ύψη όταν νιώσετε καλά με αυτό που φοράτε. Δεν χρειάζεται καν να φαίνεστε «hot»: Απλά άνετοι, να είστε ο εαυτός σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 4 =