αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε ψυχολογικά τρικ που χρησιμοποιούν οι δικηγόροι για να κερδίζουν κάθε διαμάχη. Μπορείς να τα «αντιγράψεις»

Πέντε ψυχολογικά τρικ που χρησιμοποιούν οι δικηγόροι για να κερδίζουν κάθε διαμάχη. Μπορείς να τα «αντιγράψεις»

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς οι δικηγόροι κερδίζουν πάντα τις διαμάχες;

Στην πραγματικότητα υπάρχει ένας λόγος πίσω από αυτό. Χρησιμοποιούν έξυπνα ψυχολογικά τρικ για να περάσουν τις θέσεις τους και να κερδίσουν τις υποθέσεις.

Σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του, το αμερικανικό ideapod παραθέτει μερικά τέτοια τρικ. Εδώ είναι 5 από αυτά.

1. «Η δύναμη της παύσης»

Έχετε παρατηρήσει ότι μερικοί δικηγόροι κάνουν μεγάλες παύσεις ενώ εκφράζουν την άποψή τους;

Δεν είναι μόνο για εφέ. Η παύση σε στρατηγικές στιγμές μπορεί να κάνει το επιχείρημά σας πιο συναρπαστικό. Δίνει χρόνο στον ακροατή να απορροφήσει αυτό που μόλις είπατε, να διεγείρει την περιέργειά του και να δημιουργήσει ανυπομονησία για αυτό που πρόκειται να πείτε στη συνέχεια.

Σε μια διαμάχη ή μια συζήτηση, μην βιαστείτε. Με την ησυχία σας. Αφού δηλώσετε ένα κρίσιμο point, κάντε παύση για μερικά δευτερόλεπτα.

Θα στρέψει την προσοχή στη σημασία του σημείου και θα το κάνει πιο αξέχαστο.

Η σιωπή δίνει επίσης στο άλλο άτομο ένα λεπτό για να επεξεργαστεί το επιχείρημά σας, καθιστώντας το πιο πιθανό να το κατανοήσει και να συμφωνήσει με αυτό.

2. Η τέχνη του να κάνεις ερωτήσεις

Οι δικηγόροι είναι μάστερ στο να κάνουν ερωτήσεις. Δεν το κάνουν μόνο για να συλλέξουν πληροφορίες, αλλά και για να καθοδηγήσουν τη συζήτηση και να κάνουν τους ανθρώπους να δουν τα πράγματα από τη δική τους οπτική γωνία.

Είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να καθοδηγήσει τη ροή της διαμάχης και να επηρεάσει διακριτικά την άποψη του άλλου.

3. Συναισθηματική σύνδεση

Οι δικηγόροι καταλαβαίνουν ότι για να πείσουν πραγματικά κάποιον, η λογική και τα γεγονότα δεν αρκούν πάντα. Οι άνθρωποι είναι συναισθηματικά όντα και τα συναισθήματά μας συχνά οδηγούν τις αποφάσεις μας. Γι’ αυτό ένας καλός δικηγόρος προσπαθεί να δημιουργήσει μια συναισθηματική σχέση με το ακροατήριο ή τον δικαστή.

Αφηγούνται την ιστορία του πελάτη τους με τρόπο που τους ακουμπά συναισθηματικά. Τονίζουν τη συναισθηματική πτυχή της υπόθεσης, είτε είναι ο αγώνας κάποιου, η αδικία ή η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Οι άνθρωποι μπορεί να ξεχάσουν τι είπατε ή κάνατε, αλλά δεν θα ξεχάσουν ποτέ πώς τους κάνατε να αισθανθούν.

Σε κάθε λογομαχία ή διαπραγμάτευση, εάν μπορείτε να κάνετε το άλλο άτομο να αισθάνεται πραγματικά συνδεδεμένο μαζί σας, έχετε ήδη κερδίσει τη μισή μάχη.

4. Η δύναμη της αυτοπεποίθησης

Η αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί για να κερδίσεις οποιαδήποτε διαφωνία ή συζήτηση. Οι δικηγόροι αποπνέουν ένα ορισμένο επίπεδο αυτοπεποίθησης που κάνει το επιχείρημά τους να φαίνεται πιο αξιόπιστο και πειστικό. Το θέμα δεν είναι μόνο τι λένε, αλλά και πώς το λένε.

Εάν αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας, οι άλλοι θα το προσέξουν όταν μπείτε σε ένα δωμάτιο. Η αυτοπεποίθηση σας κάνει πιο ελκυστικούς γιατί αναδύει μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και σταθερότητας. Τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις επειδή έχουν μάθει να αγαπούν τον εαυτό τους. Αυτό διευκολύνει τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους.

Θυμήσου και το άρθρο: «Μπορώ να το χειριστώ»: 7 μικρές φράσεις που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να δείξεις ότι έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

5. Διατηρώντας τον τελικό στόχο στο μυαλό

Οι δικηγόροι δεν διαφωνούν… απλά για να διαφωνούν. Επιχειρηματολογούν για να κερδίσουν μια υπόθεση.

Έχουν πάντα στο μυαλό τους τον τελικό τους στόχο και κάθε επιχείρημα, κάθε δήλωση, κάθε ερώτηση στοχεύει στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Σε κάθε λογομαχία ή αντιπαράθεση, είναι εύκολο να παρασυρθείς από τον… καύσωνα της στιγμής και να χάσεις από τα μάτια σου αυτό που πραγματικά προσπαθείς να πετύχεις. Για να το αποφύγετε αυτό, έχετε πάντα κατά νου τον τελικό σας στόχο. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και να αποτρέψετε να μετατραπεί η διαμάχη σε άσκοπο μπρος-πίσω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 11 =