αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να αντιμετωπίσεις ένα άτομο που σε ζηλεύει

Πέντε τρόποι για να αντιμετωπίσεις ένα άτομο που σε ζηλεύει

Η ζήλια είναι ένα σύνθετο συναίσθημα που συχνά μεταμφιέζεται με διάφορους τρόπους. Συνήθως… δεν έχουμε μπροστά μας ένα τέρας που βρυχάται. Αλλά ψιθυρίζει, καλυμμένο με φαινομενικά αθώες παρατηρήσεις.

Η αντιμετώπιση ατόμων που δεν μπορούν να χαλιναγωγήσουν τα επικριτικά τους σχόλια και την ζήλια, είναι σαν να προσπαθείς να σταματήσεις ένα ρεύμα νερού που αναβλύζει. Εδώ είναι 5 τρόποι για να αντιμετωπίσεις ένα άτομο που σε ζηλεύει.

1. Διαγράψτε τους

Αν οι ζηλιάρηδες σας καταδιώκουν… στα social media και αρχίσετε να έχετε αντιπαραθέσεις, κάντε τους να φύγουν. Όχι, βία. Διαγράψτε τους από το account σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αποκλείστε τους τους τη δυνατότητα να στέλνουν μηνύματα ή να σχολιάζουν οποιαδήποτε από τις αναρτήσεις σας.

Είναι τόσο απλό. Δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τοξικούς και ζηλιάρηδες «haters» αν δεν υπάρχουν στον ιντερνετικό κόσμο σας. Στην πραγματικότητα, δεν βλάπτει ποτέ να αφαιρέσετε κάποια άτομα από τη λίστα των φίλων σας για αρχή.

2. Αντιμετώπισε τους

Ένας άλλος τρόπος είναι να τους αντιμετωπίσετε κατά μέτωπο. Δεν πρέπει να είσαι αγενής ή πολύ συγκρουσιακός, αλλά απλώς να μιλάς. Εάν ένα άτομο που ζηλεύει είναι πρόθυμο να συζητήσει γιατί δεν σας συμπαθεί ή γιατί σας κάνει κριτική, τότε ίσως καταφέρετε να φτάσετε στη ρίζα του προβλήματος Αν και αυτή η μέθοδος δεν λειτουργεί πάντα, είναι μια αρχή. Δεν θα αγνοήσετε το πρόβλημα και θα το βάλετε κάτω από το χαλί για την επόμενη φορά.

3. Boostάρετε τον εαυτό σας

Όταν κάποιος σας μισεί χωρίς λόγο, υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι αυτός είναι το πρόβλημα, όχι εσείς. Είναι αυτοί που επινόησαν το σενάριο όπου είσαι… ο εχθρός.

Εάν έχετε μια καθαρή συνείδηση, τότε μπορείτε να νιώσετε απελευθερωμένοι κατά τη διάρκεια της επίθεσης τους. Συνέχισε να κάνεις αυτό που θες και προσπάθησε να αντισταθείς στην παρόρμηση να νιώσεις ενοχές που κάνεις κάποιον να νιώσει ζήλια.

4. Δημιουργήστε μια σύνδεση

Μερικές φορές το να περνάς χρόνο με ζηλιάρηδες τύπους, τους στέλνει ένα μήνυμα συμπόνιας. Αν ζηλεύουν εσάς ή κάτι που έχετε, τότε προσφερθείτε να μοιραστείτε το χρόνο σας ή κάτι άλλο πολύτιμο μαζί τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό τους βοηθά να καταλάβουν ότι είστε άνθρωποι όπως και εκείνοι, και είστε πρόθυμοι να θυσιάσετε χρόνο για να συνάψετε ειρήνη μαζί τους.

5. Αφήστε κάθε αρνητικότητα

Σε τέτοιες στιγμές, είναι καλύτερα να αφήσετε την αρνητικότητα και να προχωρήσετε. Ένα αδικαιολόγητα επικριτικό άτομο ή ηλιάρικο στέκεται εμπόδιο σε εσάς και τους στόχους σας. Αν κρατήσεις την αρνητικότητα τους,  θα κινηθείς πιο γρήγορα προς το μέρος τους.

Θυμηθείτε, επίσης ότι η εκδίκηση μπορεί να μην είναι τόσο γλυκιά όσο φαντάζεσαι. Χρησιμεύει μόνο για να γεννήσει περισσότερη αρνητικότητα που είναι δύσκολο να αποφορτιστεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 5 =