αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε χαρακτηριστικά που έχουν οι επίμονοι άνθρωποι. Και ξεπερνούν κάθε εμπόδιο

Πέντε χαρακτηριστικά που έχουν οι επίμονοι άνθρωποι. Και ξεπερνούν κάθε εμπόδιο

Είναι μια καθολική αλήθεια ότι η ζωή έχει καμπύλες. Όλοι έχουμε «πάνω» και «κάτω».

Το ζητούμενο είναι να σηκώνεστε ξανά κάθε φορά. Δεν γεννιόμαστε όμως όλοι με μαχητικό πνεύμα. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι όλοι έχουμε την ικανότητα να το αναπτύξουμε.

Πώς ακριβώς το κάνουμε αυτό; Ας ρίξουμε μια ματιά σε 5 χαρακτηριστικά ανθεκτικών και επίμονων ανθρώπων. Έτσι ξεπερνούν κάθε εμπόδιο.

1) Είναι ευέλικτοι

Αν κάτι μας δίδαξε η πανδημία, είναι πώς να κάνουμε pivot και να προσαρμοζόμαστε. Ναι, πολλοί από εμάς χάσαμε δουλειές και πέσαμε σε ένα τεράστιο λάκκο κατάθλιψης, αλλά υπάρχουν επίσης αμέτρητες ιστορίες ανθρώπων που προσαρμόστηκαν και αξιοποίησαν στο έπακρο την κατάσταση.

Είναι πραγματικά χρήσιμο να δούμε τον τρόπο που εμείς οι άνθρωποι καινοτομήσαμε για να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Καταλήξαμε σε ένα σωρό προϊόντα και συστήματα που θα μας βοηθήσουν να ανακάμψουμε, όπως τηλεϊατρική, διαδικτυακά μαθήματα, έξυπνες remote θέσεις εργασίας, και πολλά άλλα.

Όλα είναι θέμα επιβίωσης. Αν δεν μπορείς να προσαρμοστείς, δεν θα αντέξεις πολύ. Αυτό ακριβώς είπε ο Δαρβίνος στη Θεωρία της Εξέλιξης το 1859.

2) Είναι ρεαλιστικά αισιόδοξοι

Έμφαση στο «ρεαλιστικά». Οι ανθεκτικοί άνθρωποι δεν είναι αφελείς, ούτε αγνοούν τις δυσκολίες. Αλλά επιλέγουν να δουν πέρα ​​από αυτό. Κοσκινίζουν τις σκέψεις τους και απορρίπτουν αυτές που δεν τους εξυπηρετούν.

Ταυτόχρονα, αναγνωρίζουν την πραγματικότητα της κατάστασης. Η ισορροπία είναι σημαντική, για να μην περάσουμε στην πλευρά της τοξικής θετικότητας. Το κλειδί είναι να ελπίζουμε για το καλύτερο αλλά και να προετοιμαστούμε για πιθανές προκλήσεις.

Αυτό το είδος θεμελιωμένης αισιοδοξίας διευκολύνει την ανάκαμψη από απογοητεύσεις, επειδή δεν απογοητευόμαστε υπερβολικά όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Στην πραγματικότητα, μέρος του να είσαι ρεαλιστικά αισιόδοξος είναι να αγκαλιάζεις την αποτυχία.

3) Αγκαλιάζουν την αποτυχία

Ναι, οι ανθεκτικοί άνθρωποι έχουν έναν ενσωματωμένο μηχανισμό για να τους κρατήσει εντός δρόμου- και αυτός είναι η ικανότητα να αγκαλιάζουν την αποτυχία.

Για πολλούς ανθρώπους, η σκέψη της αποτυχίας είναι αρκετή για να τους… παραλύσει. Αρκετά για να μην θέλουν καν να δοκιμάσουν.

Αλλά για τους ανθεκτικούς ανθρώπους, η αποτυχία είναι… δεδομένη. Για αυτούς, είναι απλώς ένα εμπόδιο, κάτι από το οποίο πρέπει να μάθουν, να αναπτυχθούν και να επιστρέψουν πιο δυνατοί.

4) Επιλύουν προβλήματα

Για τους ανθεκτικούς ανθρώπους, η πρόθεση είναι ξεκάθαρη – εστιάζουν στην εύρεση λύσεων, αντί να κάθονται σε μια λακκούβα συναισθημάτων.

Αυτό τους δίνει τον έλεγχο της κατάστασής τους και τους δίνει τη δυνατότητα να ξεπεράσουν τα εμπόδια.

Όπως μπορείτε να δείτε από το προηγούμενο παράδειγμά μου για την πανδημία, αυτοί που ευδοκίμησαν ήταν αυτοί που επικεντρώθηκαν στην επίλυση των προβλημάτων!

5) Έχουν συναισθηματική νοημοσύνη

Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό που θα δείτετ σε ανθεκτικούς ανθρώπους είναι το υψηλό EQ. Οταν έρχονται προβλήματα, ελέγχουν τα συναισθήματά τους.

Σίγουρα, νιώθουν εξίσου απογοητευμένοι ή συγκλονισμένοι όπως και όποιος έχει υποστεί μια οπισθοδρόμηση. Αλλά η διαφορά είναι ότι δεν μένουν σε αυτό για πολύ.

Μπορούν να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους και να πουν στον εαυτό τους: “Εντάξει, ήρθε η ώρα να κάνω τη δουλειά!”. Λόγω αυτής της συναισθηματικής νοημοσύνης, μπορούν να παρακινήσουν τον εαυτό τους να συνεχίσει. Θυμήσου και το άρθρο: Έξι χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι με συναισθηματική νοημοσύνη και τους κάνουν πιο ελκυστικούς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 12 =