αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι με συναισθηματική νοημοσύνη και τους κάνουν πιο ελκυστικούς

Έξι χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι με συναισθηματική νοημοσύνη και τους κάνουν πιο ελκυστικούς

Ξέρετε ότι υπάρχει κάτι που ξεχωρίζει τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη. Φαίνονται να κάνουν ορισμένα πράγματα διαφορετικά. Και φτάνουν σε σπουδαία αποτελέσματα.

Ο δείκτης συναισθηματικής νοημοσύνης μας (Emotional Intelligence) ή αλλιώς EQ, καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα, τόσο τα δικά μας, όσο και των άλλων και μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στον καθορισμό της ευτυχίας και της επιτυχίας μας.

Και κάτι ακόμα: Τα άτομα με υψηλό EQ είναι συνήθως πιο ελκυστικά. Βασιζόμενα σε 6 στοιχεία που διαθέτουν.

1. Κρατάνε τον λόγο τους

Όταν κάποιος σου λέει ότι πρόκειται να κάνει κάτι, περιμένεις να γίνει αυτό που λέει. Οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι τηρούν τις υποσχέσεις τους. Μάλιστα, μαθαίνεις να τους εμπιστεύεσαι τόσο πολύ που όταν σου λένε κάτι, το παίρνεις αμέσως ως δεδομένο.

2. Δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να σου πουν «όχι»

Γνωρίζατε ότι ως άνθρωπος, θέλετε τα όρια; Ίσως αυτός είναι ο λόγος που τόσοι πολλοί άνθρωποι έλκονται από αυτούς που βάζουν όρια.

Ενώ το να κάνει κάποιος οτιδήποτε του ζητήσεις είναι εξαιρετικό για τις σχέσεις ή τις συνεργασίες, οι άνθρωποι που λένε «ναι σε όλα» συνήθως δεν παίρνουν τον σεβασμό που τους αξίζει. Οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι δεν έχουν πρόβλημα να σας πουν όχι και δεν σας πειράζει που έχουν τον έλεγχο και θέτουν όρια για τον εαυτό τους.

3. Όταν είστε μαζί τους, το τηλέφωνο τους είναι στην άκρη

Υπάρχει κάτι πιο ενοχλητικό από ένα τηλέφωνο που βουίζει και χτυπάει κατά τη διάρκεια μίας συνάντησης; Πώς μπορείς να κάνεις μια συζήτηση όταν κάποιος είναι συνεχώς στο τηλέφωνό του. Ενώ το ίντερνετ είναι απαραίτητο, είναι ωραίο να ξέρει κάποιος πότε να αφήνει στην άκρη το κινητό του.

Οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι κλείνουν τα τηλέφωνά τους ή τα αφήνουν στην άκρη, ενώ μιλάνε με κάποιον πρόσωπο με πρόσωπο.

4. Θα σας δώσουν τον χώρο που χρειάζεστε

Κανείς δεν θέλει έναν σύντροφο/ φίλο/ συνεργάτη που να είναι… κολλημένος πάνω του όλη την ώρα. Σε όλους αρέσει κάποιος που θα σου δώσει τον χώρο που χρειάζεσαι. Όταν κάποιος έχει αρκετή αυτοπεποίθηση μέσα του, θα σου αφήσει χώρο για να σε αφήσει να μείνεις μόνος, να κάνεις παρέα με άλλα άτομα ή να ασχοληθείς με άλλες δραστηριότητες.

5. Επιδεικνύουν υπομονή

Η ζωή έχει λάθη και δεν υπάρχει τέλειος άνθρωπος. Ωστόσο, ο συναισθηματικά έξυπνος τύπος ξέρει ότι πρέπει να είναι υπομονετικός και ήρεμος, όταν κάτι δεν πάει καλά. Πρέπει επίσης να μάθει να διαβάζει ανάμεσα στις γραμμές, για να κατανοήσει τα συναισθήματα του άλλου και να τα διαχειριστεί.

6. Δεν μιλούν πάνω στον άλλο

Το να διακόπτεις συνεχώς τους ανθρώπους σε μια συνομιλία… δεν είναι ένας καλός τρόπος για να αλληλεπιδράσεις με τους άλλους. Στους ανθρώπους αρέσει να μιλάνε και το να τους εμποδίζετε να πουν μία λέξη τους κάνει να νιώθουν ότι δεν ακούγονται και ότι είναι ασήμαντοι.

Αν διαθέτετε συναισθηματική νοημοσύνη, μπορείτε να αφήσετε τις σκέψεις σας στην άκρη για να εξασφαλίσετε ότι και οι άλλοι αισθάνονται ότι ακούγονται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λένε «όχι»: 6 συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι που πετυχαίνουν τα περισσότερα στη ζωή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × one =