αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι που συνδυάζουν εξωστρέφεια και εσωστρέφεια στις κατάλληλες στιγμές

Πέντε χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι που συνδυάζουν εξωστρέφεια και εσωστρέφεια στις κατάλληλες στιγμές

Νιώσατε ποτέ ότι δεν είστε πλήρως εσωστρεφής ή εξωστρεφής; Ίσως είστε κάπου στη μέση: Ενας συνδυασμός και των δύο.

Αν είστε περίεργοι να δείτε αν είστε σε αυτή την κατηγορία, ακολουθούν 5 σημάδια για να το καταλάβετε.

1. Είσαι με παρέα αλλά και μόνος

Μια μέρα, μπορεί να βρεθείτε σε ένα μεγάλο πάρτι, να συνομιλείτε με άλλα άτομα και να απορροφάτε την ενέργεια του πλήθους.

Την επόμενη μέρα, μπορεί να είστε απόλυτα ικανοποιημένοι μόνοι με ένα βιβλίο. ‘Η βλέπετε την αγαπημένη σας σειρά, χωρίς να νιώθετε την ανάγκη για κοινωνική αλληλεπίδραση.

Σε αντίθεση με τους εσωστρεφείς που μπορεί να αισθάνονται εξουθενωμένοι μετά από πολύ κοινωνικό χρόνο ή με τους εξωστρεφείς που παίρνουν ενέργεια από αυτό, βρίσκεστε κάπου στη μέση.

2. Επιλέγετε πότε να μιλάτε και πότε να ακούτε

Θυμάστε εκείνη την εποχή στο σχολείο, όταν όλοι διατύπωναν ιδέες μέσα στην τάξη, και ήσουν ο μόνος που άκουγε ενώ άλλοι μοιράζονταν με πάθος τις σκέψεις τους;

Στη συνέχεια, όμως, στο πάρτι γενεθλίων του φίλου σας αργότερα εκείνον τον μήνα, ήσασταν το επίκεντρο, κάνοντας τους πάντες να γελούν με τα ξεκαρδιστικά σας ανέκδοτα; Ναι, είσαι και τα δύο.

Έχετε κατακτήσει την τέχνη της ισορροπίας.

Μερικές φορές, είστε ο ενεργός ακροατής, πραγματικά συντονισμένος σε αυτά που λένε οι άλλοι. Τα απορροφάς όλα.

Άλλες φορές, είστε στο επίκεντρο της προσοχής, μοιράζεστε τις εμπειρίες και τις ιδέες σας με κέφι.

3. Προσαρμόζεστε εύκολα σε διαφορετικά κοινωνικά σενάρια

Είστε βρεθείτε σε μια ήρεμη, φιλοσοφική συζήτηση ή σε ένα ζωντανό πάρτι, μπορείτε να τα χειριστείτε και τα δύο με ευκολία.

Ενώ κάποιοι μπορεί να αισθάνονται άβολα όταν αλλάζει το «συνηθισμένο» κοινωνικό τους περιβάλλον, εσείς έχετε αυτή την ικανότητα να ”διαβάζετε” το δωμάτιο και να προσαρμόζετε τη συμπεριφορά σας ανάλογα.

Είτε πρόκειται για μια στοχαστική συνομιλία ένας προς έναν, είτε για μια ζωντανή ομαδική συζήτηση, μπορείτε να αλλάξετε το mode χωρίς να χάσετε τίποτα, καθιστώντας σας έναν ευέλικτο τύπο σε οποιοδήποτε κοινωνικό περιβάλλον.

4. Συχνά είστε η γέφυρα στις κοινωνικές ομάδες

Σε ομάδες με διαφορετική δυναμική, φυσικά βρίσκεστε να παίζετε το ρόλο του διαμεσολαβητή ή του συνδετήρα.

Αισθάνεστε άνετα με τα εσωστρεφή μέλη που προτιμούν να παραμείνουν στο περιθώριο και εξίσου άνετα να συγκεντρώσετε γύρω σας τα εξωστρεφή άτομα που είναι προετοιμασμένα για την επόμενη μεγάλη περιπέτεια.

Δεν είναι ασυνήθιστο να «συνδέετε» άτομα που διαφορετικά δεν θα είχαν διασταυρωθεί ποτέ. Βοηθώντας έτσι διαφορετικές ομάδες να βρουν κοινό έδαφος.

5. Έχετε μια ευέλικτη προσέγγιση για την «επαναφόρτιση» σας

Ενώ οι εσωστρεφείς μπορεί να επαναφορτίζονται όταν περνούν χρόνο μόνοι και οι εξωστρεφείς μπορεί να παίρνουν ενέργεια μέσω της κοινωνικής αλληλεπίδρασης, εσείς, ως ενδιάμεσος, έχετε ένα πιο ευέλικτο σύστημα… φόρτισης μπαταρίας.

Μερικές μέρες, ένα ήσυχο απόγευμα με ένα βιβλίο είναι το μόνο που χρειάζεστε για να νιώσετε αναζωογονημένοι.

Σε άλλες περιπτώσεις, ένα brunch με φίλους ή μια σύντομη συνομιλία με ένα αγαπημένο πρόσωπο μπορεί να κάνει το κόλπο.

Η μέθοδος επαναφόρτισής σας δεν είναι ξεκάθαρη και έχετε καταλάβει ότι οι ανάγκες σας μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με πολλούς παράγοντες, από το είδος της εβδομάδας που είχατε μέχρι την τρέχουσα συναισθηματική σας κατάσταση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 20 =