αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε φράσεις που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση όταν συναντάς κάποιον

Πέντε φράσεις που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση όταν συναντάς κάποιον

Έχετε συναντήσει άτομα που δημιουργούν αμέσως καλή εντύπωση όταν μπαίνουν σε ένα δωμάτιο;

Λοιπόν, δεν είναι μαγεία. Συχνά, είναι επειδή ξέρουν τα σωστά πράγματα να πουν.

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι εξαιρετικά σημαντικές και η χρήση των σωστών λέξεων μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ας δούμε, λοιπόν, 5 απλές φράσεις που χρησιμοποιούν αυτοί οι συμπαθείς άνθρωποι για να κάνουν μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση. Αυτές οι φράσεις είναι εύκολες στη χρήση σε πολλές περιπτώσεις.

1. «Χαίρομαι που σε γνωρίζω!»

Σκέψου το, όταν γνωρίζεις κάποιον νέο άνθρωπο και σου λέει «χαίρομαι που σε γνώρισα» με ένα ζεστό χαμόγελο, πώς σε κάνει να νιώθεις; Μάλλον αρκετά καλά, σωστά;

Είναι μια απλή φράση που έχει μεγάλο αντίκτυπο. Δείχνει ότι είστε χαρούμενοι που συναντάτε το άλλο άτομο και δίνει έναν φιλικό τόνο για το υπόλοιπο της συνομιλίας.

Επιπλέον, δείχνει ότι είστε ευγενικοί και έχετε καλούς τρόπους, τους οποίους οι άνθρωποι εκτιμούν πάντα.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα γνωρίσετε κάποιον/α, μην ξεχάσετε να χαμογελάσετε και να πείτε “χαίρομαι που σε γνωρίζω!”.

2. «Μου αρέσει το []»

Αυτή είναι μια φράση που μπορεί να φτιάξει τη μέρα κάποιου. Το να κάνετε κομπλιμέντα σε κάποιον λέγοντας κάτι όπως «Μου αρέσει το πουκάμισό σου» ή «Μου αρέσει το στυλ της παρουσίασής σου», όχι μόνο τον κάνει να νιώθει καλά αλλά δείχνει επίσης ότι είσαι παρατηρητικός και εκτιμάς τις προσπάθειές του ή το στυλ του.

Θυμηθείτε, το κλειδί αυτής της φράσης είναι η ειλικρίνεια. Κάντε ένα κομπλιμέντο μόνο αν το εννοείτε πραγματικά.

Έτσι, είτε είναι η επιλογή τους στο ντύσιμο, η δουλειά τους ή απλά το χαμόγελο τους που τράβηξε την προσοχή σας, μη διστάσετε να εκφράσετε την εκτίμησή σας. Είναι μια μικρή χειρονομία που μπορεί να αφήσει καλή εντύπωση.

3. «Ευχαριστώ για…»

Το να λες ευχαριστώ είναι απλό αλλά ισχυρό. Δείχνει ευγνωμοσύνη και εκτίμηση, και είναι μια φράση που… κάνει θαύματα.

Θα δεις το πρόσωπο του άλλου να φωτίζεται αμέσως.

Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη ενός γνήσιου «ευχαριστώ».

4. «Πες μου περισσότερα για…»

Αυτή η φράση είναι… χρυσός. Δείχνει ότι ενδιαφέρεστε πραγματικά για το τι έχει να πει ο άλλος.

Είναι ενδιαφέρον ότι, σύμφωνα με μια μελέτη του Χάρβαρντ, το να μιλάς για τον εαυτό σου μπορεί δημιουργεί αντίστοιχα θετικά συναισθήματα με το φαγητό ή τα χρήματα.

Έτσι, όταν ζητάτε από κάποιον να επεκτείνει την ιστορία του ή την ιδέα του με ένα “πες μου περισσότερα για…”, δεν κρατάς απλώς τη συζήτηση σε ροή, αλλά κάνεις επίσης το άτομο να αισθάνεται καλά ενεργοποιώντας μια ευχάριστη αίσθηση στο τον εγκέφαλό του. Είναι win-win!

5. «Αυτό είναι ενδιαφέρον»

Αυτή η σύντομη και γλυκιά φράση μπορεί να βοηθήσει πολύ στο να κάνει κάποιον να νιώσει ότι εκτιμάται.

Όταν λέτε “αυτό είναι ενδιαφέρον”, αναγνωρίζετε ουσιαστικά ότι βρίσκετε πολύτιμες τις σκέψεις ή τις εμπειρίες του άλλου, κάτι που μπορεί να τον κάνει να αισθάνεται ότι το ακούς και τον εκτιμάς. Είναι ένας εγκάρδιος τρόπος για να δείξετε ότι δεν ακούτε απλώς παθητικά, αλλά συμμετέχετε ενεργά και βρίσκετε πραγματικά ότι αυτό που μοιράζονται οι άλλοι είναι συναρπαστικό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − five =