αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε φράσεις που θα σε κάνουν αμέσως να φαίνεσαι πιο δυναμικό άτομο

Πέντε φράσεις που θα σε κάνουν αμέσως να φαίνεσαι πιο δυναμικό άτομο

Το να είσαι διεκδικητικός φαίνεται να βγαίνει φυσικά σε μερικούς ανθρώπους. Γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν ηγετικά χαρακτηριστικά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ένα τέτοιο χαρακτηριστικό δεν μπορεί να το μάθει κάποιος επίσης.

Σκεφτείτε κάποιον που γνωρίζετε και αποπνέει αυτοπεποίθηση. Πιθανότατα πιστεύετε ότι είναι διεκδικητικός και δυναμικός λόγω του τρόπου που μιλά.

Αν μιλάς σωστά, οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να δώσουν προσοχή σε αυτά που έχετε να πείτε, ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο.

Εάν θέλετε είστε σε θέση να τραβήξετε την προσοχή και τον σεβασμό σε μια συνάντηση (virtual ή άλλη!) εδώ είναι 5 φράσεις που θα σας κάνουν να φαίνεστε πιο δυναμικό άτομο.

1) «Έχω μια ιδέα», «Χρειάζομαι ένα λεπτό», «Θέλω» κ.λπ.

Μπορείτε να μαντέψετε τι κοινό έχουν αυτές οι φράσεις;

Όλες βγάζουν μία σιγουριά.

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση πιστεύουν στις ιδέες τους και ξέρουν τι χρειάζονται ή τι θέλουν. Αυτές οι φράσεις θα ακούγονταν λιγότερο δυναμικές αν προσθέσατε το “απλώς” σε αυτές.

«Είναι απλώς μια ιδέα».

«Χρειάζομαι απλώς ένα λεπτό».

2) «Δεν συμφωνώ»

Θέλετε να ξεκινήσετε μια διαφωνία; Πες σε κάποιον ότι κάνει λάθος. Θα αμυνθεί και θα παραθέσει την άποψη του, προσπαθώντας να σε πείσει… ότι εσύ είσαι λάθος.

Υπάρχει ένας άλλος δρόμος. Χρησιμοποιήστε το «Δεν συμφωνώ» την επόμενη φορά που θέλετε να εκφράσετε διαφωνία. Λέγοντας το αυτό δείχνει ότι είστε σίγουροι για τους λόγους που διαφωνείτε.

Κάποιοι θα το αφήσουν έτσι, ενώ άλλοι θα είναι πιο πρόθυμοι να ακούσουν αυτά που έχετε να πείτε.

Εάν χρησιμοποιήσετε αυτή τη φράση, μπορείτε να εκφράσετε την άποψή σας χωρίς να επιτεθείτε σε κάποιον άλλον. Φαίνεστε σίγουροι για τις πεποιθήσεις σας χωρίς να είστε αγενείς.

3) «Υπάρχει κάποιο update για…;»

Ενας διεκδικητικός τρόπος να μάθεις τι υπάρχει στο μυαλό κάποιου άλλου.

Είναι χρήσιμο να αποφύγεις φράσεις όπως:

Απλά ήθελα να μάθω…
Χρειάζομαι απλά μια ενημέρωση για…

Ουσιαστικά, η λέξη «απλά» είναι το πρόβλημα. Διότι η χρήση της λέξης «απλά» δημιουργεί ένα πιο… χαλαρό κλίμα. Αυτό είναι εντάξει, εκτός και αν προσπαθείτε να είστε πιο δυναμικοί.

Το να ζητάτε ενημέρωση είναι σαφές και άμεσο. Επιβεβαιώνει την εξουσία σας στην κατάσταση.

Έτσι, παραλείψτε το «χαλαρό» και πηγαίνετε κατευθείαν στο θέμα αν θέλετε να ακούγεστε πιο σίγουροι.

4) «Θα τελειώσουμε εδώ…»

Μην πεις:

Να τελειώσουμε;
Έχει κανείς άλλος άλλες ερωτήσεις;

Ως το άτομο που οδηγεί τη συζήτηση, θα πρέπει να είστε αυτός που θα αποφασίσει πότε θα τελειώσει η συνάντηση. Ρωτώντας άλλα άτομα εάν πιστεύουν ότι η συνάντηση ή η συνομιλία πρέπει να τελειώσει απλώς σας κάνει να φαίνεστε ότι δεν έχετε τον έλεγχο.

Επιπλέον, το άνοιγμα του χώρου για περαιτέρω ερωτήσεις όταν θέλετε να τελειώσετε μία συνάντηση, δεν είναι ο σωστός τρόπος.

Όταν πρέπει να τελειώσει η συνάντηση, τερματίστε την λέγοντας σε όλους ότι τελειώνουμε. Το να ρωτήσετε εάν όλοι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν, πιθανότατα θα οδηγήσει τους ανθρώπους να πουν «Όχι» ή «Θέλω απλώς να προσθέσω κάτι ακόμα…». Και πριν το καταλάβετε, η συνάντηση έχει εκτροχιαστεί εντελώς και θα βρεθείτε να περνάτε άλλα 20 λεπτά με άχρηστη φλυαρία…

5) «Σύμφωνα με την εμπειρία μου…»

Μερικές φορές μπορεί να είστε αβέβαιοι ή να μην θέλετε να αναλάβετε την ευθύνη για το μονοπάτι στο οποίο πρέπει να βαδίσετε. Αλλά μπορείτε ακόμα να μοιραστείτε τις ιδέες ή τη γνώμη σας με σιγουριά.

Φράσεις όπως «Δεν είμαι ειδικός, αλλά…» ή «Θα μπορούσα να κάνω λάθος, αλλά…» μπορεί να σε κάνουν να ακούγεσαι αδύναμος.

Το να πείτε «Σύμφωνα με την εμπειρία μου…» θα δείξει ότι αντλείτε γνώσεις και δεδομένα από τη δική σας εμπειρία, αλλά ξέρετε ότι το αποτέλεσμα μπορεί να διαφέρει για κάποιον άλλο.

Με αυτόν τον τρόπο συνεισφέρετε, και παράλληλα ακούγεστε πιο σίγουροι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 5 =