αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε «υπερδυνάμεις» που έχουν οι αθόρυβοι άνθρωποι

Πέντε «υπερδυνάμεις» που έχουν οι αθόρυβοι άνθρωποι

Όταν μιλάμε για ισχυρούς ανθρώπους, συνήθως φανταζόμαστε κάποιον που είναι διεκδικητικός, δυναμικός και ίσως… Θορυβώδης. Αλλά η αλήθεια είναι ότι το να είσαι ήσυχος άνθρωπος εμπεριέχει επίσης πολλές δυνάμεις – παρά το γεγονός ότι η σημερινή κοινωνία συχνά αποτυγχάνει να τις αναγνωρίσει.

Εάν είστε εσωστρεφής, τότε πιθανότατα έχετε αντιμετωπίσει παρεξηγήσεις πολλές φορές στη ζωή σας. Όλες αυτές οι ερωτήσεις: «Γιατί είσαι τόσο ήσυχος;», «Δεν σου αρέσει να διασκεδάζεις;» ή «Μισείς τους ανθρώπους;». Και μπορούν εύκολα να σας κάνουν να νιώθετε άβολα και ανεπαρκή.

Σαν να κάνεις κάτι λάθος. Σαν να μην ταιριάζεις στο πλήθος.

Τώρα λοιπόν θα δούμε 5 «υπερδυνάμεις» που έχουν οι αθόρυβοι άνθρωποι.

1. Ενδοσκόπηση

Η ίδια η λέξη «εσωστρεφής» σημαίνει ότι στρέφεσαι προς τα μέσα. Πράγματι, αυτός ο τύπος προσωπικότητας ξοδεύει μεγάλο μέρος του χρόνου του στον εσωτερικό του κόσμο, κάνοντας συνεχή αυτοανάλυση.

Αυτή η αξιοσημείωτη ενδοσκόπηση επιτρέπει στους ήσυχους ανθρώπους να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, να σκέφτονται σε βάθος και να έχουν μια πιο στοχαστική προσέγγιση της ζωής. Σκέφτονται αναλυτικά για όλα όσα συμβαίνουν μέσα και γύρω τους.

Για έναν εξωτερικό παρατηρητή, ένα ήσυχο άτομο μπορεί να μοιάζει με έναν βαρετό, καταθλιπτικό τύπο που δεν ξέρει πώς να κάνει φίλους και να διασκεδάζει. Στην πραγματικότητα, αυτός ο ήσυχος τύπος είναι απασχολημένος στο να βρίσκει νόημα για το τι συμβαίνει στο κεφάλι του και στον περιβάλλοντα κόσμο. Με άλλα λόγια, είναι πιο σημαντικό γι ‘αυτόν να επεξεργάζεται τα καθημερινά γεγονότα παρά να συμμετέχει ενεργά σε αυτά.

2. Ζυγίζουν προσεκτικά κάθε λέξη και κίνηση τους

Η κοινωνία μας εκτιμά τους αποφασιστικούς ανθρώπους που σκέφτονται γρήγορα και δεν διστάζουν να δράσουν. Δεν πρόκειται συνήθως για κάποιον με ήρεμη προσωπικότητα. Οι αθόρυβοι άνθρωποι είναι ακριβώς το αντίθετο: Χρειάζονται χρόνο για να σκεφτούν κάθε απόφαση που παίρνουν και κάθε λέξη που λένε.

Αν και μπορεί να φαίνεται ότι οι εσωστρεφείς είναι αργοί και αναποφάσιστοι, αυτό το χαρακτηριστικό έχει μια σειρά από οφέλη. Οι άνθρωποι που είναι ήσυχοι είναι λιγότερο επιρρεπείς σε απερίσκεπτες συμπεριφορές και συναισθηματικές αποφάσεις. Βασίζονται στον σχεδιασμό και εξετάζουν τις συνέπειες πριν δράσουν.

Το γεγονός ότι ένας ήσυχος άνθρωπος σκέφτεται πριν μιλήσει σημαίνει επίσης ότι τα λόγια του έχουν αξία στη συζήτηση και δεν γεμίζουν απλώς τη σιωπή με άσκοπες κουβέντες.

3. Δεν νοιάζονται πολύ για τις απόψεις των άλλων

Ένα ήσυχο άτομο τείνει να είναι πιο ανεξάρτητο. Τα άτομα που αναζητούν την προσοχή από την άλλη, χρειάζονται συνεχή επικύρωση από τους άλλους.

Οι αθόρυβοι δίνουν λιγότερη σημασία στο να είναι δημοφιλείς, να ακολουθούν τις τάσεις και να εκπληρώνουν τις προσδοκίες της κοινωνίας. Μπορεί να έχουν παλιομοδίτικα χόμπι ή γούστα, αλλά δεν τους πειράζει. Μπορεί να έρχονται σε αντίθεση με τις απόψεις της πλειοψηφίας, και είναι ΟΚ και με αυτό.

Το να μην εξαρτάσαι από τις απόψεις των άλλων ανθρώπων είναι μια μεγάλη δύναμη που ελάχιστοι έχουν κατακτήσει.

4. Εξαιρετικές δεξιότητες ακρόασης

Λόγω της συνεχούς παρουσίας των social media στη ζωή μας, έχουμε αναπτύξει την ανάγκη να εκφράζουμε συνεχώς τις απόψεις μας. Ακόμη και για τα θέματα για τα οποία γνωρίζουμε ελάχιστα ή σε περιπτώσεις όπου είναι καλύτερο να σιωπήσουμε.

Ακριβώς όπως αντιδρούμε σε αναρτήσεις στο Facebook ή σχολιάζουμε βίντεο στο YouTube, νιώθουμε επίσης την ανάγκη να μιλήσουμε σε όλες τις συνομιλίες στις οποίες συμμετέχουμε. Το να καθόμαστε και να ακούμε δεν είναι μια επιλογή…

Για παράδειγμα, η συνάδελφός σας μιλάει για το χρόνο της στο κολέγιο. Τι κάνεις; Μετά βίας την ακούς και απλά περιμένεις τη στιγμή που θα μπορέσεις να πεις μια παρόμοια ιστορία. Δυστυχώς, αυτό κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν μιλούν σε κάποιον.

Η έλλειψη γνήσιου ενδιαφέροντος και η αδυναμία να ακούσει κάποιος το άλλο άτομο είναι από τα πιο επίμονα προβλήματα επικοινωνίας στη σημερινή κοινωνία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι δεξιότητες ακρόασης των ήσυχων ανθρώπων είναι μια πραγματική δύναμη.

Παρόλο που κάποιος που μένει σιωπηλός τις περισσότερες φορές μπορεί να θεωρηθεί απόμακρος ή βαρετός, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Οι εσωστρεφείς αισθάνονται πιο άνετα στο ρόλο του αυτιού που ακούει. Και να είστε σίγουροι ότι όταν μιλάτε σε έναν, προσέχουν κάθε λέξη που λέτε αντί να περιμένουν απλώς τη σειρά τους να μιλήσουν.

5. Υπομονή

Οι ήσυχοι άνθρωποι τείνουν να αποφεύγουν τη σύγκρουση επειδή τη βρίσκουν πολύ κουραστική. Είναι πιο εύκολο να κλείσεις και να αποσυρθείς από μια κατάσταση σύγκρουσης.

Ενα ένα ήσυχο, υπομονετικό άτομο δίνει μερικές φορές δίνει στους άλλους περισσότερες ευκαιρίες από όσες τους αξίζουν. Μπορεί επίσης να έχουν δυσκολίες στο να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Δεν χρειάζεται να πούμε ότι άλλοι άνθρωποι μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτό το χαρακτηριστικό προς όφελός τους. Εξάλλου, είναι εύκολο να μπερδέψεις την υπομονή με την αδυναμία και να τη χρησιμοποιήσεις για τους εγωιστικούς σου στόχους.

Γι’ αυτό είναι τόσο δύσκολο για τους σημερινούς εγωκεντρικούς ανθρώπους να εκτιμήσουν την ήρεμη δύναμη της υπομονής και της ενσυναίσθησης των εσωστρεφών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 9 =