αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι κατά συρροή απατεώνες έχουν αυτές τις 5 συμπεριφορές. Έτσι θα τους εντοπίσεις πριν να είναι αργά

Οι κατά συρροή απατεώνες έχουν αυτές τις 5 συμπεριφορές. Έτσι θα τους εντοπίσεις πριν να είναι αργά

Παρόλο που οι απατεώνες δεν φορούν μια ταμπέλα που λέει «Είμαι απατεώνας», συχνά προδίδονται. Το να είσαι θύμα απάτης είναι μια οδυνηρή εμπειρία που σε κανέναν δεν αρέσει να περνάει. Και όσο πιο γρήγορα εντοπίσετε αυτούς τους ανθρώπους, τόσο λιγότερο επώδυνο θα είναι. Ένας κατά συρροή απατεώνας είναι κάποιος που εμφανίζει συμπεριφορές εξαπάτησης ανά πάσα στιγμή – παρά κάποιος που το έκανε κατά λάθος. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη διαφορά, ώστε να μπορείτε να διακρίνετε το πώς να χειρίζεστε καταστάσεις που προκύπτουν.

Εδώ είναι 5 τάσεις κατά συρροή απατεώνων που πρέπει να πυροδοτήσουν υποψίες. Μπορεί να τα δεις στην επαγγελματική ή την προσωπική σου ζωή.

1. Διατηρούν τα πράγματα… ανάλαφρα

Ένας κατά συρροή απατεώνας θα επιλέξει να κρατήσει τα πράγματα ανάλαφρα αντί να θέλει να πάει πιο βαθιά. Σύμφωνα με τον Kevin Darne, συγγραφέα του My Cat Won’t Bark (A Relationship Epiphany): «Οι σοβαρές συζητήσεις συνήθως οδηγούν σε υποσχέσεις, διαβεβαιώσεις, καθορισμό προσδοκιών, συναισθηματική επένδυση και ανάπτυξη μιας βαθύτερης δέσμευσης». Οι κατά συρροή απατεώνες προτιμούν να έχουν τον άλλο να υποθέτει αυτό που νιώθουν αντί να πρέπει να εκφράσουν ανοιχτά και να επιβεβαιώσουν αυτά τα συναισθήματα ή την κατάστασή τους. Αυτό τους επιτρέπει να ελιχθούν αν κάτι πάει στραβά.

2. Είναι γοητευτικοί

Οι κατά συρροή απατεώνες συχνά είναι πολύ καλοί στο να γοητεύουν τους άλλους. Γιατί; Επειδή εργάζονται για να γοητεύουν τους ανθρώπους όλη την ώρα. Αν και η γοητεία από μόνη της δεν κάνει έναν απατεώνα, είναι χρήσιμο να βγάζει κάτι τέτοιο για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του.

3. Δεν έχουν διαφάνεια

Όταν κάποιος κρατά πράγματα για τον εαυτό του όλη την ώρα, και είναι συνεχώς σε επιφυλακή, μπορεί να σημαίνει ότι κρύβει κάτι. Ειδικά, αν παρατηρήσετε ότι είναι σκόπιμα ασαφείς όταν τους κάνετε ερωτήσεις. ‘Η κρύβουν πράγματα εσκεμμένα.

4. Δεν έχουν ενοχές σε άλλες συνθήκες

Το πώς προσεγγίζει κάποιος την προσωπική του ευθύνη σε άλλες πτυχές της ζωής του και αν νιώθει ντροπή όταν κάνει λάθος, είναι κάτι που πρέπει να προσέξεις. Κάποιος που δεν έχει τύψεις όταν κάνει λάθος, πιθανότατα δεν θα αισθανθεί άσχημα αν σε εξαπατήσει ή αν σε πληγώσει.

5. Είναι εγωκεντρικοί

Οι εγωκεντρικοί άνθρωποι δεν γίνονται καλοί συνεργάτες, φίλοι, σύντροφοι. Εάν ο άλλος κάνει τα πάντα γι ‘αυτόν και αναζητά συνεχώς την προσοχή, μπορεί να σκέφτεται μόνο τον εαυτό του. Κάπως έτσι, είναι πιθανό να σε εξαπατήσει στην συνέχεια για να πετύχει δικούς του σκοπούς. Αφού αυτό τον ενδιαφέρει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αυτό δεν βγάζει νόημα»: Αυτές οι 5 συνηθισμένες φράσεις είναι ο,τι χειρότερο μπορείς να πεις σε μία συζήτηση

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 17 =