αρχικηVIRALΠέντε «υπερδυνάμεις» που έχουν οι άνθρωποι που προτιμούν να πορεύονται μόνοι τους και όχι με την μάζα

Πέντε «υπερδυνάμεις» που έχουν οι άνθρωποι που προτιμούν να πορεύονται μόνοι τους και όχι με την μάζα

Πολλοί λένε ότι οι ανθρώπινες σχέσεις και επαφές είναι αυτές που μας κάνουν ευτυχισμένους. Αλλά υπάρχουν μόνοι άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη που ευδοκιμούν και ζουν την ζωή τους ανεξάρτητοι.

Δεν είναι κακό. Μπορεί να είναι κάποιος που νιώθει ότι δεν ταιριάζει στην κοινωνία λόγω των απόψεων, των αξιών ή των χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς του. Να είναι ένα άτομο που δεν ανήκει σε κάποια συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα. Αυτός είναι ένας άνθρωπος που ξεχωρίζει από το πλήθος.

Εδώ είναι 5 «υπερδυνάμεις» που έχουν οι άνθρωποι οι οποίοι προτιμούν να κινούνται στον δικό τους δρόμο, χωρίς να ανήκουν σε κάποια «ομάδα».

1. Κριτική σκέψη

Η νοοτροπία της αγέλης ήταν πάντα μια ατυχής συνέπεια του να είσαι μέρος της κοινωνίας. Είναι τόσο εύκολο να πέσεις θύμα της συμπεριφοράς της αγέλης και να κάνεις κάτι μόνο και μόνο επειδή το κάνουν όλοι οι άλλοι.

Εδώ διαφέρουν αυτοί που κινούνται στο δικό τους μονοπάτι. Δεν αποδέχονται τα πράγματα όπως τους τα λένε, και δεν βιάζονται να ενεργήσουν με βάση την κοινή γνώμη ή τα λόγια κάποιου άλλου. Προτιμούν να βασίζονται στη δική τους κρίση.

Θα φιλτράρουν όλες τις πληροφορίες που μαθαίνουν μέσα από το πρίσμα της κριτικής σκέψης.

2. Μένουν πιστοί στον εαυτό τους

Θα επιλέξει να μείνει πιστός στον εαυτό του ανεξάρτητα από το τι λένε οι άλλοι. Δεν θα κάνουν εύκολα πράγματα από την πίεση των άλλων. Δεν θα ακολουθήσουν μάταιες τάσεις μόνο και μόνο επειδή το κάνουν όλοι οι άλλοι.

Για αυτόν τον λόγο, ένας ένας τέτοιος άνθρωπος είναι λιγότερο πιθανό να σπαταλήσει τον χρόνο του σε λάθος πράγματα. Είτε πρόκειται για δουλειά, είτε για σχέση, είτε για μια γενική στάση ζωής, θα κάνουν επιλογές που πραγματικά ταιριάζουν στους ίδιους.

Μένεις πιστός στον εαυτό σου αντί να συμμορφώνεσαι με τις κοινωνικές συνθήκες ή τις προσδοκίες κάποιου άλλου.

3. Διορατικότητα

Παρόλο που ένα μοναχικό άτομο νιώθει συχνά αποξενωμένο από τους γύρω του, ξέρει πώς να διαβάζει τους ανθρώπους.

Αν είστε ένας τέτοιος άνθρωπος, τότε έχετε συνηθίσει να παίζετε τον ρόλο ενός αουτσάιντερ στα κοινωνικά περιβάλλοντα. Σας δίνει την ευκαιρία να παρατηρήσετε τους ανθρώπους και να παρατηρήσετε τις αποχρώσεις της συμπεριφοράς τους. Με τα χρόνια, αναπτύσσετε έναν μηχανισμό με τον οποίο «διαβάζετε» καλά τους ανθρώπους.

Υπάρχει μια μελέτη που αποδεικνύει την εγκυρότητα αυτού του ισχυρισμού. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Yale διαπίστωσαν ότι οι μοναχικοί εσωστρεφείς άνθρωποι ήταν σε θέση να προβλέψουν τυπικές κοινωνικές συμπεριφορές με μεγαλύτερη ακρίβεια από τους άλλους συμμετέχοντες.

4. Επιλεκτικότητα

Δεν είναι ένα άτομο που επιδιώκει να έχει έναν μεγάλο κοινωνικό κύκλο και να είναι αρεστός σε όλους.

Για το λόγο αυτό, είναι εξαιρετικά επιλεκτικοί όταν πρόκειται για κοινωνικές σχέσεις. Ταυτόχρονα, ένα τέτοιο άτομο είναι απίθανο να περιβάλλεται από λάθος ανθρώπους.

Δεν φοβούνται να μείνουν μόνοι – η μοναξιά είναι φίλος τους, όχι εχθρός. Προτιμούν λοιπόν να είναι μόνοι τους παρά σε λάθος παρέα.

Επομένως, οι… κοινωνικά απροσάρμοστοι βλέπουν νόημα στη διατήρηση σχέσεων ή φιλιών μόνο όταν βασίζονται σε μια γνήσια σύνδεση, εμπιστοσύνη και αμοιβαίο ενδιαφέρον. Δεν κρατούν τους ανθρώπους στη ζωή τους από την ευκολία ή τον φόβο της μοναξιάς.

5. Σκέψη out of the box

Είναι ένα άτομο που είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Και έτσι είναι και ο τρόπος σκέψης του.

Η μη συμμόρφωση με την κοινωνία σημαίνει αυτόματα ότι δεν συμφωνείτε με ορισμένα πλαίσια που προωθεί ή ορισμένους κανόνες και μοντέλα συμπεριφοράς που επιβάλλει. Είναι ένα σημάδι ότι αντιλαμβάνεστε τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο.

Δεν φοβάστε να ξεχωρίσετε από το πλήθος και να κάνετε το δικό σας και να καινοτομήσετε, ενώ όλοι οι άλλοι βαδίζουν μέσα στα συνηθισμένα μονοπάτια. Σημαίνει ότι είστε σε θέση να σκέφτεστε πιο καθαρά και ”έξω από το κουτί”, βρίσκοντας ασυνήθιστες λύσεις σε συνηθισμένα προβλήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − 5 =