αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τύποι ανθρώπων που σε κρατούν πίσω. Πόσους τέτοιους έχεις στον κύκλο σου;

Πέντε τύποι ανθρώπων που σε κρατούν πίσω. Πόσους τέτοιους έχεις στον κύκλο σου;

Το έχουμε ξανά πει: Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Είτε θετικά, είτε αρνητικά. Σε προηγούμενο άρθρο μας γράφαμε γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

Δεν είναι όμως μόνο αυτοί. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ανθρώπων που μπορούν να σε κρατήσουν πίσω. Λοιπόν, ποιοι είναι οι άνθρωποι που δεν πρέπει να έχετε δίπλα σας; Εδώ είναι 5 τέτοιες περιπτώσεις.

1) Ο κουτσομπόλης

Αν και κάποια κουτσομπολιά είναι ακίνδυνα, πολλά από αυτά δεν είναι. Σύμφωνα με μια μελέτη, η κριτική έχει πενταπλάσια δύναμη από τα κομπλιμέντα.

Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι που κουτσομπολεύουν για τους άλλους,, σύντομα θα αρχίσουν να κουτσομπολεύουν για εσάς. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις, είναι ένα από τα άτομα του στενού κύκλου σου να αρχίσει να μιλά πίσω από την πλάτη σου. Κράτα τις αποστάσεις σου.

2) Οι αυτοκαταστροφικοί

Όλοι κάνουμε μερικές κακές επιλογές στη ζωή. Αυτό που μας καθορίζει όμως είναι το πώς αντιμετωπίζουμε αυτές τις επιλογές.

Μπορείτε να δουλέψετε πάνω σε αυτό. Αλλά οι απελπιστικά αυτοκαταστροφικοί τύποι που καταστρέφουν τους εαυτούς τους ενώ κατηγορούν πάντα τους άλλους ή την κακή τύχη, θα σας παρασύρουν προς τα κάτω.

Τελικά, ποιο είναι το νόημα να αφιερώνετε χρόνο για να υποστηρίξετε κάποιον που αρνείται να κάνει οτιδήποτε για να λύσει το πρόβλημα του;

3) Το συναισθηματικό βαμπίρ

Όχι, δεν πρόκειται να σου… ρουφήξουν το αίμα όπως ο Δράκουλας. Αντίθετα, το συναισθηματικό βαμπίρ θα ρουφήξει και την τελευταία σταγόνα κινήτρου και ενθουσιασμού.

Είτε πρόκειται για συνεχή κουτσομπολιά, γκρίνια για προβλήματα για τα οποία δεν κάνουν τίποτα, είτε ασήμαντες αφορμές, οποιαδήποτε αλληλεπίδραση μαζί τους θα σας αφήσει συναισθηματικά εξαντλημένους.

4) Ο μόνιμα… μεθυσμένος

Το να πίνεις και να περνάς καλά στα πάρτι με την παρέα, είναι συνέπεια μιας υπέροχης βραδιάς. Ωστόσο, δεν πρέπει να είναι ο στόχος να… γίνεις λιώμα.

Αλλά ακόμα και μετά τα 30, εξακολουθούν να υπάρχουν εκείνοι που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε δείπνο σαν μια συνάντηση της παρέας από το πανεπιστήμιο. Θα καταστρέψουν τα πάντα, θα πέσουν κάτω, θα ξεκινήσουν καβγάδες και, φυσικά, θα σπαταλήσουν την ενέργεια όλων των άλλων.

Ίσως είναι διασκεδαστικό να έχεις κοντά σου τέτοια άτομα, αλλά δημιουργούν πάντα μπελάδες. Και είναι εύκολο να σε παρασύρουν και εσένα σε αυτά τα μονοπάτια.

5) O… παντογνώστης

Το βλέπουμε συχνά και στην Ελλάδα. Δεν είναι τίποτα άλλο από κάποιον που μιλάει ως ειδικός… για κάθε θέμα. Και όχι, δεν ρώτησες την γνώμη του. Στην λέει από μόνος του. Και πάντα ξέρει καλύτερα από εσένα.

Τέτοιους τύπους μπορεί να συναντήσεις στους κοινωνικούς κύκλους σου ή ακόμα και στα social media. Καλύτερα περιόρισε την επαφή μαζί τους, καθώς οι συμβουλές τους μπορούν να σε οδηγήσουν σε λάθος μονοπάτια. ‘Η θα σε κάνουν να χάσεις την ψυχραιμία σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two − one =