αρχικηVIRALΠέντε τρικ για να μην απορροφάς την αρνητική ενέργεια των άλλων

Πέντε τρικ για να μην απορροφάς την αρνητική ενέργεια των άλλων

Η συμπόνια είναι η ικανότητα να καταλαβαίνουμε τα συναισθήματα κάποιου και να του στεκόμαστε. Η ενσυναίσθηση πάει ένα βήμα παρακάτω. Ο ενσυναισθητικός δεν αναγνωρίζει μόνο τα συναισθήματα των άλλων, αλλά τα νιώθει σαν να είναι δικά του. Πολύ συχνά, οι άνθρωποι με αρκετά ανεπτυγμένη την ενσυναίσθηση απορροφούν μεγάλο μέρος του πόνου των γύρω τους. Αυτό τους μουδιάζει συναισθηματικά, αλλά και μπλοκάρει την ικανότητά τους να λειτουργούν επαρκώς στην καθημερινότητά τους.

Αν έχετε ποτέ βρεθεί στον ίδιο χώρο με ένα αρνητικό άτομο, τότε θα γνωρίζετε πόσο εμφανή είναι τα συναισθήματά του και πόσο έντονα μπορεί να τα νιώσετε. Είναι σαν να σας τραβά προς τα κάτω μαζί σας και δεν μπορείτε να αντιδράσετε.

Το να γνωρίζετε να αμύνεστε από μια τόσο τοξική ενέργεια αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο για τη ζωή σας, επειδή η συναισθηματική σας κατάσταση επηρεάζει, φυσικά, όλες τις άλλες εκφάνσεις της ζωής σας, την πνευματική και σωματική. Παρακάτω προτείνονται πέντε αποτελεσματικοί τρόποι για να μην απορροφάτε την αρνητικότητα των άλλων ανθρώπων:

Πώς να σταματήσετε να απορροφάτε την αρνητική ενέργεια των άλλων

1. Δεν χρειάζεται να ικανοποιείτε τους πάντες

Αν κάποιος κάνει παράπονα για εσάς, άσχημα σχόλια ή μιλά υποτιμητικά για το άτομό σας, μην το παίρνετε προσωπικά και μην προσπαθείτε συνεχώς να τον κάνετε να σας συμπαθήσει. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να βυθιστείτε ακόμα περισσότερο στη δική του αρνητικότητα και να νιώσετε εξαρτημένοι από τη δική του γνώμη.

Μην είστε αυστηροί με τον εαυτό σας· συνειδητοποιήστε ότι δεν πρόκειται πάντα στη ζωή να μας συμπαθούν όλοι! Κι αυτό, διότι όλοι έχουμε διαφορετικά γούστα, αντιπάθειες, προσωπικότητες και ιδιοτροπίες, στοιχεία που δημιουργούν μια διαφορετική συνολική εμπειρία για τον καθένα. Δείξτε πρώτα αγάπη στον εαυτό σας και αυτό θα λειτουργήσει ως ασπίδα απέναντι στις αρνητικές απόψεις των άλλων.

2. Μάθετε πότε να λέτε «ΟΧΙ»

Αν είχατε έναν επισκέπτη στο σπίτι σας, θα τον αφήνατε να φέρει μέσα όλο το χώμα από τον κήπο σας με τα παπούτσια του ή θα του ζητούσατε να τα σκουπίσει στο χαλάκι, πριν εισέλθει στον προσωπικό σας χώρο; Και τι θα κάνατε, αν εσείς τον καλούσατε για δείπνο μία φορά, αλλά εκείνος συνέχιζε να αυτοπροσκαλείται για όλο τον υπόλοιπο μήνα; Κι αν μάλιστα, επέμενε να κοιμηθεί στον καναπέ σας; Και όλα αυτά χωρίς πρόσκληση;

Η γενναιοδωρία και η δοτικότητα είναι υπέροχα στοιχεία χαρακτήρα, αλλά υπάρχει μια λεπτή γραμμή που χρειάζεται να ορίσετε. Δεν μπορείτε να αφήνετε κάποιον να εκμεταλλεύεται συναισθηματικά αυτά τα στοιχεία σας. Θέστε όρια και μείνετε πιστοί σε αυτά! Το σώμα, ο χώρος και ο προσωπικός σας χρόνος είναι ιερά για τη ζωή σας, οπότε προσέξτε σε ποιον δίνετε πρόσβαση σε όλα αυτά. Δεν είναι καθόλου κακό να λέμε «όχι» κάποιες φορές.

3. Μην τρέφετε άλλο το τέρας

Υπάρχουν κάποιες παρασιτικές, τοξικές προσωπικότητες που κυριολεκτικά τρέφονται από την προσοχή και την τρυφερότητά σας και το κάνουν μέχρι να σας αφήσουν άδειους. Μπορεί στην αρχή να πιστεύετε ότι αξίζει να επενδύσετε σε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά στο τέλος, θα μείνετε άδειοι από ενέργεια και με πολλά άλυτα προβλήματα. Η δίψα τους για αγάπη ποτέ δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί, αν είναι αποφασισμένοι να παριστάνουν για πάντα το θύμα.

Μπορείτε να προσφέρετε στήριξη σε όσους τη χρειάζονται, να ακούσετε έναν προβληματισμένο φίλο ή ακόμα και άγνωστο, αλλά να προσέξετε το σημείο που οι προσπάθειές σας αρχίζουν να γίνονται υπερβολικές, όπως και τα δικά τους αιτήματα. Όσο πιο πολύ προσοχή δώσετε στα προβλήματά τους, τόσο λιγότερες λύσεις θα υπάρξουν.

Δεν είναι δική σας ευθύνη να προσπαθείτε να διορθώνετε τα προβλήματα των άλλων, ειδικά εκείνων που θέλουν να παραμείνουν άλυτα. Αυτό που περισσότερο θέλουν είναι να τους λυπηθείτε. Και δεν είναι καθόλου κακό σε τέτοιες περιπτώσεις να αρνείστε να συμμετέχετε στο δράμα κάποιου άλλου.

4. Επιστρέψτε στη φύση

Ορισμένες φορές, χρειάζεστε μια ανάσα από όλους. Οι χαοτικές τους ενέργειες μπορεί να είναι δύσκολο να αποφευχθούν, οπότε εκμεταλλευτείτε το σαββατοκύριακο, ένα χαλαρό απόγευμα ή ακόμα και λίγες ώρες για να μείνετε κάπου μόνοι με τον εαυτό σας και να ηρεμήσετε.

Προτιμήστε τη φύση και αφήστε τους ήχους της να αντικαταστήσουν τη φλυαρία της καθημερινότητας. Προσέξτε την απλότητα του φυσικού κόσμου και την αρμονία ανάμεσα σε όλα τα στοιχεία. Αναπνεύστε βαθιά και διαλογιστείτε. Θα νιώσετε αναζωογονημένοι και λιγότερο ευάλωτοι στην αρνητικότητα των άλλων.

5. Θυμηθείτε ποιος είναι υπεύθυνος για εσάς

Εσείς είστε οι μόνοι υπεύθυνοι για το πώς νιώθετε. Είστε 100% υπεύθυνοι για το σε ποιον επιτρέπετε να επηρεάσει τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας και αν κάποια πλευρά της ζωής σας δεν βρίσκεται σε ισορροπία, εσείς έχετε την ικανότητα να το διορθώσετε.

Η δική σας αντίληψη για τον εαυτό σας είναι πιο ισχυρή από οποιουδήποτε άλλου, εκτός αν έχετε επιλέξει να παραχωρήσετε αυτή τη δύναμη στην αποδοχή τους. Και μόλις καταφέρετε να το αναγνωρίσετε αυτό, θα βρείτε και τη δύναμη να απομακρυνθείτε και να εμποδίσετε την αρνητικότητα των άλλων να σας επηρεάζει.

Πηγή: enallaktikidrasi.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − eighteen =