αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τακτικές που εφαρμόζουν όσοι κάνουν περισσότερα σε λιγότερο χρόνο

Πέντε τακτικές που εφαρμόζουν όσοι κάνουν περισσότερα σε λιγότερο χρόνο

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως οι εξαιρετικά παραγωγικοί άνθρωποι έχουν αυτή τη φυσική ικανότητα να κάνουν πράγματα ό,τι κι αν συμβαίνει γύρω τους;

Με απλά λόγια: Λειτουργούν πιο έξυπνα, αντί να δουλεύουν σκληρότερα. Άλλωστε όλοι έχουμε 24 ώρες διαθέσιμες μέσα σε μία ημέρα. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι το πως αξιοποιείς αυτόν τον χρόνο.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε 5 συνήθειες των εξαιρετικά παραγωγικών ανθρώπων.

1) Κάνουν τακτικά διαλείμματα

Πώς μπορεί η… χαλαρότητα να κάνει κάποιον παραγωγικό;

Τα διαλείμματα από την εργασία είναι στην πραγματικότητα μία από τις καλύτερες στρατηγικές που χρησιμοποιούν οι εξαιρετικά παραγωγικοί άνθρωποι για να βελτιώσουν την εστίασή τους.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει πώς αυτή η συνήθεια μπορεί να κάνει τον εγκέφαλο να λειτουργεί καλύτερα. Θυμήσου και το άρθρο: Τα 3 είδη διαλειμμάτων που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι μέσα στην ημέρα τους.

2) Δεν κάνουν multitasking

Πολλές έρευνες αποδεικνύουν ότι το multitasking σκοτώνει… την παραγωγικότητα. Όσο περισσότερο κάνετε διάφορα πράγματα ταυτόχρονα, τόσο λιγότερο αποτελεσματικοί και παραγωγικοί γίνεστε σε όλες τις εργασίες που προσπαθείτε να κάνετε.

Μπορεί να νομίζετε ότι μετριάζετε το άγχος του να έχετε πάρα πολλές ευθύνες, ξεκινώντας να τις κάνετε όλες μαζί. Η πραγματικότητα είναι ότι κάνετε μικρή πρόοδο με αυτόν τον τρόπο.

3) Κάνουν μία λίστα με τις προτεραιότητές τους

Οι εξαιρετικά παραγωγικοί άνθρωποι κατανοούν ότι ο χρόνος είναι ένα πολύτιμο αγαθό και γι’ αυτό τον χρησιμοποιούν με σύνεση.

Κάτι τόσο απλό όπως το να προγραμματίσετε τα πάντα σε ένα ημερολόγιο και να απαριθμήσετε τις προτεραιότητες για την ημέρα σας, μπορεί να κάνει θαύματα στη διαχείριση του χρόνου.

Το θέμα είναι ότι δεν είναι όλες οι εργασίες ίδιες σε μια λίστα υποχρεώσεων. Πολλά από τα παραγωγικά άτομα  συνιστούν να παραθέσεις τις εργασίες με τη σειρά, από τις πιο σημαντικές έως τις λιγότερο σημαντικές, και να τις ελέγχεις όσο περνά η ημέρα.

Ξεκίνα με τα σημαντικά. Ολοκληρώνοντας πρώτα μια πιο δύσκολη, πιο χρονοβόρα εργασία, αυτό θα απελευθερώσει περισσότερο χρόνο για τις λιγότερο κουραστικές.

4) Λένε «όχι»

Οι εξαιρετικά παραγωγικοί άνθρωποι θέτουν σαφή και υγιή όρια. Ξέρουν ότι ένας άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει τα πάντα για όλους.

Ο χρόνος και η ενέργεια είναι πολύ περιορισμένοι πόροι.

Γι’ αυτό οι εξαιρετικά παραγωγικοί άνθρωποι δεσμεύονται να λένε «ναι» μόνο σε πράγματα, δραστηριότητες και εργασίες που εκτιμούν περισσότερο.

Αυτό σημαίνει ότι λέτε όχι σε οτιδήποτε δεν ταιριάζει με τις αξίες, τους στόχους και τα σχέδιά τους. Θυμήσου και το άρθρο: Πέντε έξυπνοι τρόποι για να πεις «όχι» σε ένα άτομο χωρίς να το στεναχωρήσεις.

5) Εξαλείφουν τους περισπασμούς

Οι εξαιρετικά παραγωγικοί άνθρωποι δεν αγνοούν απλώς τους περισπασμούς, αλλά τους αποκλείουν.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η τεχνολογία, η συνομιλία με τους συναδέλφους και οι πολύωρες συναντήσεις είναι παγίδες χρόνου – κλέβουν χρόνο που διαφορετικά θα χρησιμοποιούσαμε με τρόπους που μας κάνουν ευτυχισμένους.

Μήπως ελέγχεις συνεχώς τα emails σου;

Οι εξαιρετικά παραγωγικοί άνθρωποι δεν ξοδεύουν κάθε λεπτό ελέγχοντας τα email τους ή απαντώντας σε κάθε κλήση. Ελέγχουν τα emails μόνο σε καθορισμένες ώρες της ημέρας, ώστε να μπορούν να τα επεξεργάζονται γρήγορα και αποτελεσματικά. Για κάποιους, αυτό είναι μία ή δύο φορές την ώρα. Για άλλους, μπορεί να είναι μία ή δύο φορές την ημέρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 10 =