αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο στον κύκλο σου κοιτάει… μόνο τον εαυτό του

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο στον κύκλο σου κοιτάει… μόνο τον εαυτό του

Αν το διαβάζετε αυτό το άρθρο, είναι πιθανώς επειδή έχετε να κάνετε με κάποιον που πιστεύει ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω του – κάποιον που απορρίπτει τις απόψεις των άλλων, κυριαρχεί στις συζητήσεις και πιστεύει ότι είναι καλύτερος από όλους.

Είτε είναι κάποιος με τον οποίο συνεργάζεστε, ένας φίλος, ένα μέλος της οικογένειας ή ακόμα και το έρωτά σας (καλή τύχη!), τα πράγματα μάλλον… είναι δύσκολα.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε 5 σημάδια ότι έχετε να κάνετε με κάποιον που έχει τεράστιο ”εγώ” και τι μπορείτε να κάνετε.

1) Θέλει να τραβά την προσοχή

Ένα από τα πρώτα χαρακτηριστικά κάποιου με τεράστιο ”εγώ” είναι η ανάγκη του για προσοχή και ο θαυμασμός όλων γύρω του.

Έτσι, αν παρατηρήσετε ότι αυτό το άτομο με το οποίο έχετε να κάνετε θέλει να είναι σσυνεχώς το επίκεντρο της προσοχής, το πιθανότερο είναι ότι αυτό οφείλεται στον τεράστιο ”εγώ” του. Νομίζουν ότι είναι… το μεγαλύτερο δώρο του Θεού στον άνθρωπο και πιστεύουν ότι τους αξίζει η αναγνώριση γι’ αυτό.

Και αν δεν τους δώσετε τον θαυμασμό ή την προσοχή που λαχταρούν; Μπορεί να θυμώσουν, να αποτραβηχτούν ή ακόμα και να αποφασίσουν να μειώσουν εσάς και τα επιτεύγματά σας ως ένα είδος ανταπόδοσης!

2) Συνεχής αυτοπροβολή

Ένα άλλο μεγάλο σημάδι ότι έχετε να κάνετε με κάποιον με τεράστιο ”εγώ” είναι ότι θα μιλά συνεχώς για τον εαυτό του.

Θα σας πουν για όλα τα επιτεύγματα τους. «Γεια, φτιάχνω το δικό μου ψωμί, το πιστεύεις; Το έμαθα όταν ζούσα στο Παρίσι».

Υπερβάλουν για τον ρόλο τους και να υποβαθμίζουν τη συνεισφορά άλλων ανθρώπων,

Όταν έχεις να κάνεις με κάποιον τέτοιο τύπο, είναι δύσκολο να αντισταθείς στην επιθυμία να του φωνάξεις, «Αυτό δεν είναι επίτευγμα, είναι απλώς ένα φυσιολογικό πράγμα που κάνουν οι περισσότεροι!».

3) Μειώνουν και επικρίνουν τους άλλους

Θα κάνουν οτιδήποτε για να φαίνονται καλύτεροι, και αυτό περιλαμβάνει το να υποτιμούν άλλους ανθρώπους, να απορρίπτουν τις ιδέες τους και γενικά να είναι επικριτικοί για οτιδήποτε κάνουν.

Λες και δεν υπάρχει χώρος και για τους δύο να είναι επιτυχημένοι. Λοιπόν, με τόσο τεράστιο εγώ, ίσως δεν υπάρχει!

Το να είσαι κοντά σε κάποιον τέτοιο ανθρωπο μπορεί να αισθάνεσαι άθλια και μπορεί να σε κάνει να νιώθεις άχρηστος.

Απλώς να θυμάστε, δεν είναι καλύτεροι από εσάς και δεν πρέπει να παίρνετε τη συμπεριφορά τους προσωπικά – έτσι είναι με όλους.

4) Δεν δέχονται την κριτική

Ακόμα κι αν η παρατήρησή σας έγινε τη στιγμή που έκαναν ένα λάθος, δεν υπάρχει περίπτωση να την πάρουν καλά.

Το θέμα με τα άτομα με τεράστιο ‘εγώ’ είναι ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να επικρίνουν άλλους ανθρώπους, στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι αρκετά σκληροί με τους άλλους. Αλλά όταν πρόκειται για αυτούς, απλά δεν μπορούν να το αντέξουν.

Είναι τόσο συνηθισμένοι να θεωρούν τον εαυτό τους τέλειο και ανώτερο από τους άλλους- και θεωρούν προσβλητικό κάποιος να τους κάνει κριτική.

Αν αυτό σας θυμίζει κάτι, τότε μάλλον έχετε να κάνετε με κάποιον που έχει τεράστιο εγώ.

5) Δυσκολία συνεργασίας

Πιστεύουν ότι ξέρουν καλύτερα, οπότε αν δυσκολεύεστε να συνεργαστείτε με κάποιον επειδή συνεχίζει να καταρρίπτει όλες τις ιδέες σας, είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι έχετε να κάνετε με κάποιον που έχει τεράστιο ”εγώ”.

Είναι άλλο πράγμα να αντιμετωπίζεις τεράστιους εγωισμούς όταν είσαι παιδί, και άλλο πράγμα όταν είσαι μεγάλος και όταν διακυβεύεται η δουλειά σου!

Το πρόβλημα είναι ότι αυτός ο τύπος ανθρώπου θα θέλει να έχει τον έλεγχο και να παίρνει όλες τις αποφάσεις, αλλά παρά το τι μπορεί να πιστεύει, δεν έχει πάντα δίκιο και αν κάνει λάθος αυτό αντανακλά άσχημα σε εσάς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + eighteen =