αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε συνηθισμένες συμπεριφορές που έχουν τα άτομα που δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι

Πέντε συνηθισμένες συμπεριφορές που έχουν τα άτομα που δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι

Λένε ότι η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη συμπεριφορά, αλλά τι συμβαίνει όταν έχεις να κάνεις με κάποιον που δεν είναι αξιόπιστος; Από την έλλειψη ακεραιότητας μέχρι την παραβίαση κανόνων, υπάρχουν μερικές κοινές συνήθειες που έχουν οι αναξιόπιστοι άνθρωποι. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να εντοπίσετε αυτές τις ύποπτες συνήθειες.

Τα συγκεκριμένα points είναι κομμάτι μίας μεγαλύτερης λίστας που έφτιαξε το Reader’s Digest.

Έχουν έλλειψη ακεραιότητας

Μία από τις κύριες συνήθειες που είναι κοινές μεταξύ των αναξιόπιστων ανθρώπων είναι η έλλειψη ακεραιότητας. «Δεν τηρούν τον λόγο τους. Αθετούν υποσχέσεις. Μπορεί να πουν ότι λυπούνται, αλλά δεν αλλάζουν τη συμπεριφορά τους», λέει η Patti Wood, ομιλήτρια και εκπαιδεύτρια για την ανίχνευση εξαπάτησης στις εργασιακές και προσωπικές σχέσεις και συγγραφέας του Snap: Making the Most of First Impressions, Body Language, and Charisma.

«Ένα άτομο με ακεραιότητα κρατά τον λόγο του. Το να προδώσει ή να εκμεταλλευτεί κάποιον θα του προκαλούσε πόνο».

Δεν εμπιστεύονται τους άλλους

Οι αναξιόπιστοι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται τους άλλους. «Είναι λογικό ότι κάποιος που δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να παραβιάσει τον λόγο του και να καταστρέψει την εμπιστοσύνη δεν μπορεί να φανταστεί ότι άλλοι άνθρωποι θα μπορούσαν να είναι ειλικρινείς. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι πόσο ευρεία και βαθιά είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησής τους», εξηγεί η Wood. «Όσο πιο καχύποπτοι είναι για όλους, τόσο χειρότερη είναι η συμπεριφορά τους. Θα κατηγορήσουν αθώους ανθρώπους για τις ίδιες συμπεριφορές που επιδεικνύουν.

Έχουν ιστορικό…

Οι αναξιόπιστοι άνθρωποι συχνά έχουν και το σχετικό ιστορικό. Θα κάνουν τα ίδια ξανά και ξανά. Και μόλις τους καταλάβεις και είσαι έτοιμος να φύγεις, θα κάνουν κάτι υπέροχο για να σε κρατήσουν κοντά. Ο κοινός παρονομαστής είναι ότι είστε πρόθυμοι να τους πιστέψετε παρά το ιστορικό τους ότι είναι αναξιόπιστοι.

Παραβιάζουν τους κανόνες και ξεπερνούν τα όρια

«Αν και μπορεί να φαίνονται σαν εξαιρετικοί ευγενικοί πολίτες στον εξωτερικό κόσμο, δείχνουν την αληθινή τους φύση όταν βρίσκονται με φίλους και συγγενείς ή όσους έχουν λιγότερη δύναμη», λέει η Wood.

Έχουμε ξανά μιλήσει για το πόσο σημαντικό είναι να βάζουμε τα όρια μας. Είτε στην δουλειά μας, είτε στην προσωπική ζωή μας. Mπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα της ζωής μας.

Τα όρια μπορούν να θεωρηθούν ως γραμμές που υπενθυμίζουν και λένε στους άλλους τι είναι εντάξει και τι δεν είναι εντάξει να κάνουν, σχετικά με το πώς συμπεριφέρονται απέναντί ​​σας.

Ο καθορισμός ορίων σας βοηθά να αποτρέψετε την εξάντληση, το στρες, το άγχος, ακόμη και τα ψυχικά, οικονομικά και συναισθηματικά βάρη. Θυμήσου και το άρθρο: Έξι απλές τακτικές για να σέβονται οι άλλοι τα όρια που βάζεις.

Κυριαρχούν στη συζήτηση

Υπάρχουν μερικές πρόσθετες κόκκινες σημαίες που πρέπει να έχετε κατά νου. Μία από αυτές είναι όταν κάποιος κυριαρχεί στη συζήτηση. «Αυτή το να μιλάς υπερβολικά πολύ, περιλαμβάνει εισβολή στο ακουστικό διάστημα και άλλους παραγλωσσικούς παράγοντες που δείχνουν ότι έχουν τον έλεγχο», λέει η Wood. Και φυσικά καποιος θα το χρησιμοποιήσει για να πετύχει τους σκοπούς του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =