αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε συμπεριφορές που δείχνουν ότι φοβάσαι να ζήσεις μια τολμηρή ζωή και να πάρεις ρίσκα

Πέντε συμπεριφορές που δείχνουν ότι φοβάσαι να ζήσεις μια τολμηρή ζωή και να πάρεις ρίσκα

Ο φόβος του θανάτου είναι εύκολο να κατανοηθεί. Άλλωστε, κανείς δεν θέλει πραγματικά να πεθάνει. Ωστόσο, υπάρχει και ο φόβος… της ζωής. Ο φόβος της ζωής είναι βασικά ο φόβος του να ζεις μια τολμηρή ζωή. Οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν με αυτό, φοβούνται να κάνουν σημαντικά βήματα και να πάρουν ρίσκα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Μάλιστα μπορεί να είσαι σε αυτή την κατηγορία χωρίς καν να το ξέρεις. Εδώ είναι λοιπόν 5 συμπεριφορές που δείχνουν ότι φοβάσαι να ζήσεις μια τολμηρή ζωή και να πάρεις ρίσκα. Πόσες από αυτές βλέπεις στον εαυτό σου;

Αναβλητικότητα

Έχουμε γράψει πολλά άρθρα για την αναβλητικότητα. Είναι ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια που μπορεί να σε κρατήσει μακριά από τους στόχους σου. Οι άνθρωποι που φοβούνται να κάνουν τολμηρές επιλογές και αλλαγές στη ζωή τους, αναβάλουν σημαντικά πράγματα για αργότερα. Την άλλη εβδομάδα, τον άλλο μήνα, τον άλλο χρόνο, μετά το καλοκαίρι, μετά τα Χριστούγεννα. Συνήθως το «αργότερα» γίνεται «ποτέ». Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, η ζωή σας θα αρχίσει να καταρρέει εξαιτίας των πραγμάτων που δεν έχετε κάνει. Θυμήσου και το άρθρο: Τέσσερα γρήγορα τρικ για να «σκοτώσεις» την αναβλητικότητα.

Προσπαθείς να ελέγξεις τα πάντα

Αν τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα θες, δεν προχωράς. Και τελικά μένεις στάσιμος. Αυτή είναι μια συμπεριφορά που εμφανίζεται λόγο του φόβου ότι κάτι… μπορεί να πάει στραβά. Νομίζεις ότι μπορείς να σταματήσεις όλα τα αρνητικά σενάρια της ζωής απλά ελέγχοντας ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια. Αυτό δεν είναι ρεαλιστικό. Όσο κι αν προσπαθείς να ελέγξεις τα πάντα, κάτι μπορεί να πάει στραβά. Γιατί πάντα υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Οι πετυχημένοι άνθρωποι εστιάζουν σε αυτά που μπορούν να ελέγξουν και κάνουν το καλύτερο δυνατό.

Βάζεις πολύ χαμηλά τον πήχη

Συμβιβάζεσαι με χαμηλές προσδοκίες. Αν και αυτές οι ρεαλιστικές προσδοκίες μπορεί να φαίνονται λογικές, είναι αρκετά περιοριστικές. Εκείνοι που πραγματικά ζουν τη ζωή στο έπακρο θα καταφέρουν τελικά να πετύχουν σπουδαίους στόχους. Δεν συμβιβάζονται εύκολα. Ναι, αν πάρεις ρίσκα, είναι πιθανό να έρθουν και κάποιες αποτυχίες. Μην φοβάσαι τις πιθανές αποτυχίες. Οι αποτυχίες είναι εκεί για να μας διδάξουν πράγματα. Και να συνεχίσουμε τη διαδρομή.

Λες «όχι» όταν πρέπει να πεις «ναι»

Αντί να κάνετε ένα «άλμα» σε κάτι που πραγματικά θέλετε, λέτε όχι και παραμένετε εκεί που είστε. Αν και το να λες όχι σε κρατά μέσα στη ζωή άνεσης σου, θα περιορίσει επίσης τις δυνατότητές σου. Δεν θα πετύχετε ούτε θα αποτύχετε, όσο συνεχίζετε να λέτε όχι στις τολμηρές επιλογές και στις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά.

Λες «ναι» όταν θες να πεις «όχι»

Από την άλλη πλευρά, μπορεί να πέσεις στην παγίδα να λες… «ναι σε όλα». Είναι καλό να λες ναι σε αυτά που επιθυμείς, αλλά δεν είναι τόσο ωραίο να λες ναι σε όλα. Μερικοί άνθρωποι θα σας κάνουν να νιώσετε ένοχοι αν τους πείτε όχι, αλλά ούτως ή άλλως πρέπει να μάθετε να λέτε όχι. Θα αλλάξει τη ζωή σας. Ο Steve Jobs πίστευε ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από τα «όχι». Τα «όχι» σου δίνουν το περιθώριο να μην κάνεις πράγματα που δεν θες, ενώ παράλληλα σου ανοίγουν χώρο για να εστιάσεις στα σημαντικά. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα ταυτόχρονα. Μόνο αν πεις κάποια «όχι» θα μπορέσεις να επικεντρωθείς εκεί που πρέπει, θα είσαι αποτελεσματικός και θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να φτάσεις σε μια μεγάλη επιτυχία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + eight =