αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε συμπεριφορές που αποκαλύπτουν ότι κάποιος είναι δυσαρεστημένος με την ζωή του (ακόμα κι αν δεν το λέει)

Πέντε συμπεριφορές που αποκαλύπτουν ότι κάποιος είναι δυσαρεστημένος με την ζωή του (ακόμα κι αν δεν το λέει)

Πολλοί άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι με τη ζωή τους. Μερικές φορές, μπορεί να μην συνειδητοποιούμε καν πόσο δυστυχισμένοι είμαστε. Άλλες φορές, ξέρουμε ότι δεν είμαστε ευτυχισμένοι, αλλά προσπαθούμε να το κρύψουμε γιατί ζούμε σε έναν κόσμο που εκτιμά την αισιοδοξία και την φανταχτερή επιτυχία.

Ωστόσο, αυτά τα αρνητικά συναισθήματα θα βρουν έναν τρόπο… να βγουν έξω με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Υπάρχουν πολλές συμπεριφορές που δείχνουν ότι ένα άτομο δεν είναι ευχαριστημένο με τη ζωή του. Εδώ είναι τα σημάδια που πρέπει να αναζητήσετε.

1) Παραπονιέται για όλα

Αυτό είναι ένα από τα πιο προφανή σημάδια κάποιου που δεν είναι ευχαριστημένος με τη ζωή που ζει.

Ναι, η ζωή μπορεί να είναι δύσκολη και όλοι έχουμε λόγους να παραπονιόμαστε μερικές φορές. Θα θέλαμε να αντέχουμε την ατυχία με την ίδια ηρεμία που δεχόμαστε την καλή τύχη, αλλά δεν λειτουργεί πάντα έτσι.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει διαφορά μεταξύ της περιστασιακής «αποσυμπίεσης» όταν τα πράγματα πάνε στραβά και του διαρκώς παραπονούμενου για τα πάντα.

Η περιστασιακή «αποσυμπίεση» είναι κάτι που κάνουμε όλοι όταν είμαστε απογοητευμένοι.  Τα συνεχή παράπονα, από την άλλη, είναι αυτό που κάνουν οι άνθρωποι όταν δεν είναι ευχαριστημένοι με τη ζωή τους. Βρίσκουν το χειρότερο σε όλα, και ό,τι κι αν τους συμβεί, βρίσκουν κάτι για να παραπονεθούν.

2) Θυμός

Ο θυμός είναι εμφανής σε ανθρώπους που δεν είναι ευχαριστημένοι με τη ζωή τους. Είτε συνειδητοποιούν ότι η δυστυχία τους προκαλεί τον θυμό τους είτε όχι, ο θυμός είναι μια πολύ συνηθισμένη αντίδραση σε μια ανεκπλήρωτη ζωή.

Οι θυμωμένοι άνθρωποι συχνά αισθάνονται ότι είναι θύματα και ότι ο κόσμος συνωμοτεί εναντίον τους για να τους κρατήσει σε μια κατάσταση που δεν τους αρέσει. Κατηγορούν τους άλλους για τις περιστάσεις και τη δυστυχία τους.

Μερικές φορές, ο θυμός είναι ένας τρόπος για τους ανθρώπους για να αποτρέψουν τα συναισθήματα θλίψης τους. Με το να είναι θυμωμένοι με τον κόσμο και ό,τι τους συμβαίνει, προσπαθούν να αποφύγουν να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε είναι αυτό που τους στεναχωρεί.

3) Έλλειψη κινήτρων

Ένα από τα χειρότερα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που είναι δυσαρεστημένοι με τη ζωή τους είναι ότι αρχίζουν να μην έχουν κίνητρο να κάνουν οτιδήποτε. Έτσι οι άνθρωποι κολλάνε σε άσχημες καταστάσεις.

Συχνά, το να είστε δυσαρεστημένοι με τη ζωή σας μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη, η οποία καταστρέφει το κίνητρό σας να βελτιώσετε τα πράγματα.

Άλλες φορές, μπορεί απλώς το άτομο που είναι δυσαρεστημένο με τη ζωή του να έχει αναπτύξει μια αρνητική οπτική που το κάνει να πιστεύει ότι δεν αξίζει να προσπαθήσει να βελτιώσει τα πράγματα.

Μπορείτε να δείτε αυτή την έλλειψη κινήτρων σε πολλούς διαφορετικούς τομείς της ζωής τους.

4) Ρίχνει τους άλλους

Μερικοί άνθρωποι που είναι δυσαρεστημένοι με τη ζωή τους ενοχλούνται από το γεγονός ότι άλλοι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι. Και έτσι δεν μπορούν να συγκρατηθούν και να… μην υποτιμήσουν τους άλλους ανθρώπους.

Ξέρετε κάποιον που σκέφτεται συνεχώς το χειρότερο για όλους; Κάποιος που προσπαθεί πάντα να μειώσει τα επιτεύγματα των άλλων;

Αν ναι, είναι πιθανότατα επειδή δεν είναι ευτυχισμένος στη ζωή του και έτσι προσπαθεί να το κάνει να φαίνεται ότι κανείς άλλος δεν είναι ευτυχισμένος.

5) Επίδειξη

Αυτό μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργο. Αλλά πολλοί άνθρωποι που είναι δυστυχισμένοι και ανασφαλείς, προσπαθούν να κάνουν τον εαυτό τους να αισθανθεί καλύτερα δημιουργώντας μια ωραία… βιτρίνα.

Αυτό συμβαίνει γιατί υποσυνείδητα, γνωρίζουν ότι η ζωή τους δεν πηγαίνει όπως θέλουν. Και ελπίζουν ότι πείθοντας τους άλλους ότι όλα είναι υπέροχα, θα αρχίσουν να το πιστεύουν και οι ίδιοι.

Δυστυχώς, αυτό δεν λειτουργεί ποτέ. Δεν μπορείς να πεις ψέματα στο υποσυνείδητό σου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μάνθα Παπαϊωάννου ζωγραφίζει συναισθήματα. Και εξηγεί πως μπορείς να βγάλεις χρήματα ως ζωγράφος

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 15 =