αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε συμπεριφορές που έχουν όσοι δεν είναι χαρούμενοι στη ζωή τους (ακόμα κι αν δεν το παραδέχονται)

Πέντε συμπεριφορές που έχουν όσοι δεν είναι χαρούμενοι στη ζωή τους (ακόμα κι αν δεν το παραδέχονται)

Υπάρχει μια τεράστια διαφορά ανάμεσα στο να ισχυρίζεσαι ότι είσαι ευτυχισμένος και στο να είσαι πραγματικά. Συχνά, οι άνθρωποι που είναι δυστυχισμένοι στη ζωή τείνουν να κρύβουν τα αληθινά τους συναισθήματα, είτε για να αποφύγουν να επιβαρύνουν τους άλλους είτε για να διατηρήσουν μια συγκεκριμένη εικόνα.

Ωστόσο, δεν μπορείτε να κρύψετε πλήρως τη δυστυχία. Συχνά διαρρέει σε συγκεκριμένες συμπεριφορές που μπορεί να φαίνονται φυσιολογικές στην επιφάνεια, αλλά μετά από προσεκτικότερη εξέταση, αποκαλύπτουν μια βαθύτερη δυσαρέσκεια.

Αυτό το άρθρο πρόκειται να εμβαθύνει σε αυτά τα ενδεικτικά σημάδια. Εδώ είναι 9 συμπεριφορές που εμφανίζονται συνήθως από άτομα που είναι δυστυχισμένα στη ζωή αλλά δεν το παραδέχονται. Μήπως τα βλέπεις σε άλλους ή… στον εαυτό σου;

1) Υπερβολική θετικότητα

Όλοι γνωρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους που φαίνονται πάντα υπερβολικά χαρούμενοι, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις.

Το να είσαι θετικός είναι ένα ωραίο χαρακτηριστικό. Αλλά υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ υγιούς αισιοδοξίας και της υπερβολής.

Οι άνθρωποι που είναι δυστυχισμένοι συχνά κρύβονται πίσω από μια μάσκα… υπερβολικής θετικότητας. Είναι πάντα η ψυχή του πάρτι, εχουν τα μεγαλύτερα χαμόγελα, και  τα πιο δυνατά γέλια.

Αυτή η συμπεριφορά είναι συνήθως μια προσπάθεια να κρύψουν τα αληθινά τους συναισθήματα δυστυχίας. Είναι ένας αμυντικός μηχανισμός – αν μπορούν να πείσουν τους άλλους ότι είναι ευτυχισμένοι, ίσως μπορούν να πείσουν και τον εαυτό τους.


2) Αποφυγή βαθιών συνδέσεων

Όλοι έχουμε έναν τέτοιο φίλο ή γνωστό. Είναι πάντα ο τύπος που είναι περιτριγυρισμένος από κόσμο. Εξωστρεφής, αστείος και φαινομενικά ποτέ μόνος. Όμως, παρά τον μεγάλο κοινωνικό του κύκλο, δεν φαινόταν ποτέ να έχει βαθιές, ουσιαστικές σχέσεις.

Ακόμη και όταν κάνεις παρέα ένας προς έναν μαζί του, θα απέφευγε κάθε βαθιά ή συναισθηματική συζήτηση. Αντίθετα, γεμίζει τη σιωπή με αστεία ή στρέφεται σε επιφανειακά θέματα.

3) Παραπονιέται συνεχώς

Το να παραπονιόμαστε κατά καιρούς είναι στην ανθρώπινη φύση. Όλοι το κάνουμε. Αλλά η υπερβολή είναι συχνά σημάδι για κάτι πιο βαθύ.

Οι άνθρωποι που είναι δυστυχισμένοι αλλά απρόθυμοι να το παραδεχτούν μπορεί να πέσουν σε ένα μοτίβο συνεχούς αρνητικότητας. Φαίνεται να βρίσκουν κάτι λάθος σε όλα – τον καιρό, τη δουλειά τους, το φαγητό στο δείπνο.

Αυτός ο συνεχής κύκλος παραπόνων είναι κάτι περισσότερο από μια ενοχλητική συνήθεια. Είναι ένα σύμπτωμα της δυσαρέσκειας τους με τη ζωή.

4) Είναι πάντα απασχολημένοι

Ζούμε σε μια κουλτούρα που εξυμνεί την απασχόληση, επομένως μπορεί να είναι εύκολο να μπερδέψουμε τη συνεχή δραστηριότητα με την παραγωγικότητα ή ακόμα και την ευτυχία.

Αλλά οι άνθρωποι που είναι δυστυχισμένοι συχνά γεμίζουν τα πρόγραμμά τους ως το τέρμα, για να αποσπάσουν την προσοχή τους από τα συναισθήματά τους. Είναι πιο εύκολο να εστιάσετε στην επόμενη εργασία, στο επόμενο γεγονός, στην επόμενη προθεσμία παρά στο να σκεφτείτε γιατί αισθάνονται δυσαρεστημένοι.

5) Είναι συνεχώς κουρασμένοι

Μπορεί να έχεις βρεθεί σε μία τέτοια κατάσταση. Ακόμη και μετά από έναν πλήρη ύπνο, ξυπνάς νιώθοντας κουρασμένος και κουρασμένος.

Στην αρχή αποδίδεις στο φορτωμένο πρόγραμμά σου και στο άγχος των πολλών ευθυνών. Αλλά καθώς η κούραση επιμένει θα καταλάβεις όι δεν είναι σωματικό το ζήτημα, αλλά κυρίως ψυχολογικό.

Η δυστυχία μπορεί να εκδηλωθεί ως χρόνια κόπωση.

Έτσι, αν παρατηρήσετε ότι κάποιος παραπονιέται συνεχώς ότι είναι κουρασμένος χωρίς προφανή αιτία, μπορεί να είναι σημάδι της δυστυχίας του. Το να τους προσεγγίσετε και να προσφέρετε την υποστήριξή σας μπορεί να κάνει τη διαφορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 2 =