αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι σπαταλάς τη ζωή σου. Χωρίς καν να το καταλάβεις

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι σπαταλάς τη ζωή σου. Χωρίς καν να το καταλάβεις

Όλοι πρέπει να έχουμε χρόνο κατά τον οποίο κάνουμε «ανούσια» πράγματα, είτε αυτό είναι μια ημέρα με φαγητό μπροστά στο Netflix το Σαββατοκύριακο, είτε όταν καθυστερούμε να κάνουμε μια αναπόφευκτη αγγαρεία.

Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο να ‘σκοτώνεις’ λίγο χρόνο για να αποτρέψεις την πλήξη, από το να σπαταλάς τόσο πολύ χρόνο ώστε να χάνεις ευκαιρίες που θα μπορούσαν να σου αλλάξουν τη ζωή!

Ας δούμε μερικά από τα πιο προφανή σημάδια ότι δεν χρησιμοποιείτε το χρόνο σας προς όφελός σας – και τι να κάνετε γι ‘αυτό.
Χάνεις χρόνο σε λάθος πράγματα εσύ;

1. Δεν έχεις τίποτα για το οποίο να ανυπομονείς

Ο καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος για τις επιλογές της ζωής. Ενώ μερικές φορές είναι δύσκολα τα πράγματα, η επιλογή να μην κάνετε τίποτα δεν είναι ποτέ λύση εάν δεν είστε ευχαριστημένοι.

Πες ότι είσαι ελεύθερος/η και νιώθεις μοναξιά. Αν θέλετε να το αλλάξετε αυτό, πρέπει να βγείτε από το σπίτι, να εγγραφείτε σε ένα dating app, να συναντηθείτε με ανθρώπους. Κάντε κάτι, οτιδήποτε, για να φτάσετε εκεί που θέλετε.

Σκληρό αλλά αληθινό. Εάν ξυπνάτε κάθε μέρα με μια ζοφερή οπτική και δεν έχετε τίποτα καλό στον ορίζοντα, είναι καιρός να επαναξιολογήσετε πώς περνάτε τις μέρες σας- και να σταματήσετε να χάνετε χρόνο σε πράγματα που δεν σας εξυπηρετούν.

2. Έχεις συμβιβαστεί με το «απλά καλό»

Ρεαλιστικά, δεν περιμένουμε να είμαστε χαρούμενοι με τη ζωή μας κάθε δευτερόλεπτο. Η πραγματική ζωή δεν είναι ταινία του Χόλιγουντ…

Ωστόσο, υπάρχει χαρά εκεί έξω, και αν ξοδεύετε χρόνο σε μια δουλειά, φιλία, δραστηριότητα ή ζωή που δεν εκπληρώνει τις επιθυμίες σας ή τις φιλοδοξίες σας, είναι πολύ εύκολο να υποθέσουμε ότι μάλλον δεν έχεις φτάσει στο μέγιστο που μπορείς.

Ναι, η ζωή είναι προσπάθεια! Αλλά, αν δεν δοκιμάζετε ποτέ νέα πράγματα, δεν αφιερώνετε καθόλου ενέργεια και σπαταλάτε τον πολύτιμο χρόνο σας μέσα στο υπάρχον πλαίσιο, ακόμα κι αν δεν είναι κοντά στο σημείο που θέλετε να είστε, θα πρέπει να κάνετε τη δουλειά για να αναζωογονήσετε σπίθα.

3. Δουλειά, δουλειά, δουλειά

Οι καριέρες έχουν σημασία. Η πληρωμή των λογαριασμών μας έχει σημασία. Να είσαι επιτυχημένος επαγγελματικά έχει σημασία.

Αλλά δεν είναι το μόνο πράγμα που μετράει.

Πολύ συχνά, σπαταλάμε τον χρόνο μας στην καριέρα μας, συχνά για μία μικρή αύξηση μισθού ή για ανύπαρκτη αναγνώριση, χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι οι υπόλοιπες ευκαιρίες της ζωής μας προσπερνούν.

Υπάρχουν τόσα πολλά στον κόσμο για να εξερευνήσετε,και αν το μόνο που κάνετε, μέρα με τη μέρα, είναι δουλειά, δεν αφήνετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές σας.

Εάν ξοδέψετε όλο τον χρόνο σας για να εργαστείτε, δεν θα πάρετε ποτέ ξανά αυτόν τον χρόνο για να τον ξοδέψετε αλλού.

4. Έχοντας πάντα μια δικαιολογία…

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι άνθρωποι δεν είναι εγγενώς τεμπέληδες! Δεν θέλουμε να χάνουμε χρόνο σε βαρετά πράγματα που δεν μας ωθούν στην ευτυχία, αλλά μπορούμε να γλιστρήσουμε σε ένα μοτίβο και να δικαιολογούμε τον εαυτό μας για να αποφύγουμε αυτό το άλμα.

Αν λες συνεχώς ότι θα κάνεις αίτηση για εκείνη τη δουλειά, θα πας σε εκείνο το ραντεβού ή θα κάνεις αυτό το ταξίδι, αλλά υπάρχει επανειλημμένα κάποιος… λόγος που δεν μπορείς, πιθανότατα σπαταλάς τον χρόνο σου με overthiking, αντί να κάνεις εκείνα τα πράγματα που θα σε οδηγήσουν εκεί που θες.

5. Βασίζεσαι στην τεχνολογία για μια κοινωνική ζωή

Η τηλεόραση και τα smartphone είναι σχεδιασμένα για να τρώνε χρόνο. Το όλο νόημα της ψηφιακής ψυχαγωγίας είναι να μας δώσει κάτι ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε όταν δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε.

Μήπως χάνετε πολύ χρόνο παίζοντας άσκοπα παιχνίδια στο τηλέφωνό σας ή κάνοντας scroll σε ατελείωτους καταλόγους σειρών.

Το να μην μπορείτε να βάλετε κάτω το τηλέφωνό σας, να ξυπνάτε για να τσεκάρετε τις ειδοποιήσεις σας ή το να ξοδεύετε επανειλημμένα ώρες πεσμένοι μπροστά στην τηλεόραση, είναι όλα κόκκινα σημάδια ότι αφήνετε την τεχνολογία να σας καταναλώσει… αντί για το αντίστροφο.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + two =