αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Ισπανία σταματά να μοιράζει Golden Visa μέσω επενδύσεων σε ακίνητα

Η Ισπανία σταματά να μοιράζει Golden Visa μέσω επενδύσεων σε ακίνητα

Η Ισπανία θα καταργήσει το πρόγραμμα της Golden Visa, όπως δήλωσε σε εκπροσώπους του Τύπου ο πρωθυπουργός της χώρας Πέδρο Σάντσεθ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρείχε ως σήμερα δικαίωμα διαμονής στη χώρα για αλλοδαπούς οι οποίοι πραγματοποιούσαν μεγάλες επενδύσεις σε ακίνητα στη χώρα.

Ο τερματισμός του συστήματος θα βοηθήσει να γίνει η πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή στέγαση “δικαίωμα αντί για κερδοσκοπική δραστηριότητα”, τόνισε ο Ισπανός σοσιαλιστής πρωθυπουργός.

Το πρόγραμμα απονέμει έως σήμερα σε πολίτες τρίτων χωρών που επενδύουν τουλάχιστον 500.000 ευρώ – χωρίς να συνάψουν υποθήκη – σε ισπανικά ακίνητα μια ειδική άδεια η οποία τους επιτρέπει να ζήσουν και να εργαστούν στη χώρα για τρία χρόνια.

“Σήμερα, 94 στις 100 τέτοιες βίζες συνδέονται με επενδύσεις σε ακίνητα (…) σε μεγάλες πόλεις που αντιμετωπίζουν μια πολύ πιεσμένη αγορά και όπου είναι σχεδόν αδύνατο να βρει αξιοπρεπή στέγη κάποιος απ’ όσους ήδη ζουν, εργάζονται και πληρώνουν τους φόρους τους εκεί”, τόνισε ο κ. Σάντσεθ.

Πρόσθεσε δε ότι η ισπανική κυβέρνηση θα ξεκινήσει τη διαδικασία για την κατάργηση του καθεστώτος στην εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Τρίτης, αφού μελετήσει σχετική έκθεση την οποία υπέβαλε το υπουργείο Στέγασης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × five =