αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι οδεύεις σε μία αποτυχία στη ζωή σου

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι οδεύεις σε μία αποτυχία στη ζωή σου

Η επιτυχία έχει ενδείξεις- το ίδιο και η αποτυχία. Αν κοιτάξετε τις συνήθειες των ανθρώπων που γενικά πετυχαίνουν μακροπρόθεσμα, είναι το αντίθετο από εκείνους που γενικά συνεχίζουν να αποτυγχάνουν.

Μπορείς να είσαι το πιο τυχερό και άτομο στη γη, αλλά αν ακολουθείς με συνέπεια τις παρακάτω κακές συνήθειες… καμία καλή τύχη δεν μπορεί να σε σώσει.

1. Σας αρέσει να σπαταλάτε χρήματα και περιμένετε από τους γονείς σας να πληρώσουν τον λογαριασμό

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με τους γονείς που βοηθούν τα παιδιά τους όταν είναι πολύ μικρά. ‘Η ‘οταν τα βοηθούν κατά καιρούς όταν είναι μεγαλύτερα. Αλλά αν συνεχίσετε να ξοδεύετε επιπόλαια τα χρήματά των γονιών χωρίς να γνωρίζετε και να εκτιμάτε πόσο σκληρά δούλεψαν για αυτό, τότε σημαίνει ότι δεν είστε αρκετά ώριμοι για να σεβαστείτε τα χρήματα. Και αν δεν σέβεσαι τα χρήματα, δεν θα σε σέβονται.

2. Δεν είσαι πειθαρχημένος

Εάν δεν μπορείτε να ασκήσετε πειθαρχία, τότε απλά δεν θα πετύχετε. Εάν θέλετε πάντα στιγμιαία ευχαρίστηση αντί να είστε διατεθειμένοι να ανεχτείτε τον πόνο σήμερα για μια ανταμοιβή στο μέλλον, τότε η ζωή σας δεν διαφέρει πολύ από αυτή ενός ζώου που θέλει μόνο φαγητό και ύπνο. Εάν η ζωή σας περιορίζεται μόνο σε αυτό, είναι καλό για εσάς, αλλά δεν θα αλλάξετε τον κόσμο σύντομα.

«Η αυτοπεποίθηση προέρχεται από την πειθαρχία και την εκπαίδευση». – Robert Kiyosaki

3. Δεν τελειώνεις αυτό που ξεκινάς

Μία από τις βασικές διαφορές μεταξύ επιτυχημένων ανθρώπων και αποτυχημένων είναι ότι οι πρώτοι συνήθως τελειώνουν αυτό που ξεκινούν και οι δεύτεροι σχεδόν ποτέ. Οι α[πτυχημένοι λένε ότι θέλουν να ακολουθήσουν το πάθος τους, αλλά όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα… ρίχνουν λευκή πετσέτα. Το πάθος δεν είναι αρκετό αν δεν έχεις τη δέσμευση να αντεπεξέλθεις σε όλη τη διαδρομή.

4. Δεν βάζεις στόχους

Αν δεν έχεις στόχους σημαίνει ότι δεν ξέρεις πού πας. Εάν δεν ξέρετε πού πηγαίνετε, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα περιπλανηθείτε άσκοπα. Η επιτυχία είναι ένα ταξίδι με ορόσημα. Χρειάζεσαι όμως έναν χάρτη για να σε κρατήσει σε καλό δρόμο. Οι στόχοι σας είναι ο χάρτης σας. Αν δεν έχετε, θα καταλήξετε να χαθείτε στην έρημο.

5. Δεν πιστεύεις στον εαυτό σου

Αν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποτύχεις. Είναι απλό. Όσοι πιστεύουν ότι κάτι είναι δυνατό, καταβάλλουν αποφασιστικές προσπάθειες για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Οι μόνιμα αποτυχημένοι από την άλλη πιστεύουν από την αρχή ότι τίποτα δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Ως αποτέλεσμα, δεν κάνουν ποτέ την προσπάθεια να πετύχουν ή αναζητούν πάντα σημάδια που αποδεικνύουν ότι αυτό που κάνουν δεν θα λειτουργήσει. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης τους οδηγεί σε έλλειψη δράσης και τελικά στην έλλειψη επιτυχίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − six =