αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι μάλλον δεν πρέπει να εμπιστευτείς ένα άτομο

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι μάλλον δεν πρέπει να εμπιστευτείς ένα άτομο

Λένε ότι η ειλικρίνεια είναι ένα σημαντικό στοιχείο, αλλά τι συμβαίνει όταν έχεις να κάνεις με κάποιον που δεν είναι αξιόπιστος; Υπάρχουν μερικές κοινές συνήθειες που έχουν οι αναξιόπιστοι άνθρωποι. Εδώ είναι 5 σημάδια που δείχνουν ότι μάλλον δεν πρέπει να εμπιστευτείς ένα άτομο.

Δεν εμπιστεύονται τους άλλους

Οι αναξιόπιστοι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται τους άλλους. «Είναι λογικό. Kάποιος που δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να παραβιάσει τον λόγο του και να καταστρέψει την εμπιστοσύνη δεν μπορεί να φανταστεί ότι άλλοι άνθρωποι θα μπορούσαν να είναι ειλικρινείς. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι πόσο ευρεία και βαθιά είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησής τους», εξηγεί h Patti Wood, ομιλήτρια και εκπαιδευτής για την ανίχνευση εξαπάτησης στην εργασία και τις προσωπικές σχέσεις. «Όσο πιο καχύποπτοι είναι για όλους, τόσο χειρότερη είναι η συμπεριφορά τους. Θα κατηγορήσουν αθώους ανθρώπους για τις  συμπεριφορές που επιδεικνύουν οι ίδιοι. Όπως ο άντρας που κατηγορεί τη γυναίκα του ότι απατά επειδή το κάνει αυτός, ή τον μάνατζερ που φοβάται ότι οι υπάλληλοί θα τον απατήσουν επειδή εξαπατά τον ιδιοκτήτη της εταιρείας».

Έχουν ιστορικό αναξιοπιστίας

Οι αναξιόπιστοι άνθρωποι -ίσως δεν προκαλεί έκπληξη- μπορεί να έχουν ιστορικό. «Είναι σαν κουλοχέρηδες. Ξέρουν ακριβώς πόσο μπορούν να ξεφύγουν και ακριβώς όταν πρόκειται να φύγεις, κάνουν κάτι υπέροχο για να μείνεις», λέει η Jodi R. R. Smith, πρόεδρος της Mannersmith Etiquette Consulting. «Αυτοί που δεν είναι αξιόπιστοι εμπίπτουν σε ένα φάσμα συμπεριφοράς που κυμαίνεται από το «Λυπάμαι πολύ που άργησα και πάλι. Ξέρω ότι σας είπα ότι θα είμαι εδώ στη 1:00…», μέχρι να σας εκνευρίσουν εντελώς («Ποτέ δεν είπα ότι θα ήμουν εδώ στη 1:00. Πρέπει να με άκουσες λάθος»). Ο κοινός παρονομαστής είναι ότι είστε πρόθυμοι να τους πιστέψετε παρά το ιστορικό τους που δείχνει ότι είναι αναξιόπιστοι».

Δες πίσω από τα «φώτα»

«Αν και μπορεί να φαίνονται σαν εξαιρετικοί ευγενικοί πολίτες στον εξωτερικό κόσμο, δείχνουν την αληθινή τους φύση όταν βρίσκονται με οικείους φίλους και συγγενείς ή όσους έχουν λιγότερη δύναμη », λέει η Wood. Τότε δείχνουν την αληθινή τους φύση.  Θυμήσου το άρθρο: 7+1 γρήγοροι τρόποι για να δεις την αληθινή προσωπικότητα κάποιου. Μέσα εκεί είναι και το πως μιλούν στον σερβιτόρο.

Κυριαρχούν στη συζήτηση

Υπάρχουν μερικές πρόσθετες ”κόκκινες σημαίες” που πρέπει να έχετε κατά νου, όπως όταν κάποιος μονοπωλεί την συνομιλία. Θυμήσου και το άρθρο: Όταν ο άλλος κάνει μονόλογο, εδώ είναι 5+1 κινήσεις για να… σταματήσει να μιλάει. Και να γίνει συζήτηση.

Τείνουν να κατηγορούν τους άλλους

«Σημειώστε πόσο συχνά κατηγορούν τους άλλους για όλα. Υπάρχουν πραγματικά θύματα κακοποίησης και πρέπει να βεβαιωθούμε ότι είμαστε ενσυναίσθητοι», λέει η Wood. Προσθέτει όμως ότι «αν κάποιος συμπεριφέρεται με αγένεια, βάναυση συμπεριφορά και εκφοβίζει άλλους, αλλά ισχυρίζεται ότι είναι θύμα, προφανώς δεν είναι θύμα».

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × three =