αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να ξεκινήσεις να βγάζεις χρήματα από το δωμάτιο σου, μέσα από ένα blog | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Πέντε τρόποι για να ξεκινήσεις να βγάζεις χρήματα από το δωμάτιο σου, μέσα από ένα blog | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Το έχουμε ξανά πει: Στην εποχή μας μπορεί να ξεκινήσει ο καθένας το δικό του blog/site. Από το δωμάτιο του σπιτιού του. Είτε μένει στην Αθήνα, είτε σε κάποιο νησί, είτε σε ένα μικρό ορεινό χωριό.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Αγοράζεις το domain που θες (εφόσον είναι διαθέσιμο) πολύ φθηνά. Και στήνεις το blog σου πάνω σε μία πλατφόρμα (π.χ. wordpress). Αν δεν έχεις τις γνώσεις, το ιδανικό είναι να αναθέσεις σε έναν επαγγελματία να φτιάξει το blog/site σου. Για να γίνει πιο σωστή δουλειά.

Και μετά; «Πως βγάζω χρήματα από αυτό;» ρωτάνε πολλοί. Το πρώτο ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσεις βέβαια, δεν είναι το πως θα βγάλεις χρήματα από το blog σου. Το πρώτο ερώτημα είναι το πως θα βρεις αναγνώστες. Αν πιάσεις μια καλή επισκεψιμότητα, τότε πιθανότατα θα μπορέσεις να πας και στο επόμενο level που είναι να βγάλεις χρήματα. Για να πιάσεις μια καλή επισκεψιμότητα σίγουρα χρειάζεται συνέπεια (και χρόνος). Σταθερή ροή με νέο περιεχόμενο. Και όχι να ανεβάζεις αναρτήσεις σποραδικά και «όποτε έχεις χρόνο».

Αν καταφέρεις να χτίσεις το δικό σου κοινό, στην συνέχεια μπορείς να το αξιοποιήσεις για να βγάλεις χρήματα. Εδώ είναι 5 τρόποι για να έχεις έσοδα:

1# Google Ads
Οι γνωστές διαφημισούλες της Google. Απλά κάνεις την αίτηση σου στην Google, παρέχεις τον χώρο που θες, και κάθε μήνα μπαίνει ένα χρηματικό ποσό στον λογαριασμό σου. Το οποίο διαμορφώνεται ανάλογα με το πόσοι χρήστες κάνουν κλικ πάνω στις διαφημίσεις που εμφανίζονται στο blog σου.

2# Affiliate προγράμματα
Διαφημίσεις που σε πληρώνουν με βάση τις πωλήσεις. Υπάρχουν και ελληνικές εταιρίες που παρέχουν τέτοια προγράμματα. Συνήθως βέβαια τα έσοδα είναι μικρά από αυτό το μοντέλο. Μπορεί να λειτουργήσει ως ένα συμπληρωματικό εισόδημα.

3# Πούλα online προϊόντα ή υπηρεσίες
Μπορείς να πουλάς π.χ. e-books ή online μαθήματα. Έχεις το κοινό, έχεις το προϊόν ή την υπηρεσία, και «συνδέεις» όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

4# Banners για διαφημιζόμενους
Banners σαν αυτά της Google, αλλά χωρίς κάποιον ενδιάμεσο εδώ. Απευθείας συμφωνίες με διαφημιζόμενους. Είναι μια τακτική που μπορεί να σου φέρει καλά έσοδα. Και χωρίς να επηρεάζεται το «καθαρό» περιεχόμενο σου. Αρκεί βέβαια να καταφέρεις να κλείσεις τα deals.

5# Sponsored- πληρωμένο περιεχόμενο
Αυτή είναι μια τακτική που δεν χρησιμοποιούμε στο It’s Possible. Ωστόσο υπάρχει στην αγορά γενικότερα. Και μπορεί να σου φέρει καλά έσοδα. Τα δεδομένα απλά: Μια εταιρία σε πληρώνει για να παράξεις το περιεχόμενο που θέλει, και αυτό να δημοσιευτεί στο blog σου.

Το It’s Possible ξεκίνησε το 2016 από το δωμάτιο ενός σπιτιού στην Καλλιθέα και σήμερα έχει φτάσει να διαβάζεται από 1,6 εκατομμύρια αναγνώστες τον μήνα. Και είναι μία full-time δουλειά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 15 =