αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι δεν πρέπει να εμπιστευτείς ένα άτομο, σύμφωνα με την επιστήμη της ψυχολογίας

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι δεν πρέπει να εμπιστευτείς ένα άτομο, σύμφωνα με την επιστήμη της ψυχολογίας

Η εμπιστοσύνη είναι μια σημαντική πτυχή κάθε σχέσης, είτε είναι προσωπική είτε επαγγελματική. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιοριστεί εάν κάποιος είναι αξιόπιστος ή όχι. Ευτυχώς, οι έρευνες έχουν εντοπίσει αρκετές ”κόκκινες σημαίες” που μπορεί να υποδηλώνουν ότι κάποιος μπορεί να μην είναι αξιόπιστος. Εδώ είναι μερικές από τις πιο κοινές ”κόκκινες σημαίες”, σύμφωνα με την επιστήμη.

Έλλειψη οπτικής επαφής

Μία από τις πιο κοινές κόκκινες σημαίες της αναξιοπιστίας είναι η έλλειψη οπτικής επαφής. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που αποφεύγουν την οπτική επαφή θεωρούνται λιγότερο αξιόπιστα από εκείνα που διατηρούν οπτική επαφή. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι η οπτική επαφή συνδέεται με την ειλικρίνεια και τη διαφάνεια.

Ασυνεπής συμπεριφορά

Ένα άλλο σημάδι είναι η ασυνέπεια στη συμπεριφορά. Αν κάποιος συμπεριφέρεται διαφορετικά ανάλογα με το ποιος είναι γύρω του ή την Χ κατάσταση, μπορεί να είναι σημάδι ότι δεν είναι ειλικρινής ή αυθεντικός.

Αρνητική γλώσσα του σώματος

Η γλώσσα του σώματος μπορεί επίσης να είναι μια ένδειξη εάν κάποιος είναι αξιόπιστος. Η αρνητική γλώσσα του σώματος, όπως τα σταυρωμένα χέρια ή η έλλειψη χαμόγελου, μπορεί να υποδηλώνει ότι κάποιος αμύνεται ή κρύβει κάτι.

Ψέματα

Ίσως η πιο προφανής κόκκινη σημαία της αναξιοπιστίας είναι η ανεντιμότητα. Εάν κάποιος λέει ψέματα ή αποκρύπτει πληροφορίες, μπορεί να είναι δύσκολο να τον εμπιστευτείς. Πως όμως θα καταλάβεις ότι κάποιος λέει ψέματα; Δεν είναι εύκολο. Θυμήσου το άρθρο: Ένας εκπαιδευτής του FBI εξηγεί: 7 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σου λέει ψέματα.

Εγωκεντρική συμπεριφορά

Η εγωκεντρική συμπεριφορά μπορεί επίσης να είναι μια κόκκινη σημαία αναξιοπιστίας. Τα άτομα που επικεντρώνονται κυρίως στις δικές τους ανάγκες και επιθυμίες, μπορεί να ανησυχούν λιγότερο για τις ανάγκες των άλλων και πιο πιθανό να εμπλακούν σε συμπεριφορά που είναι επιζήμια για τους άλλους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 4 =