αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι έχεις… μη ρεαλιστικές προσδοκίες

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι έχεις… μη ρεαλιστικές προσδοκίες

Ένα σημαντικό κομμάτι των συναισθημάτων, των σκέψεών μας και των προσδοκιών μας για τη ζωή καθοδηγείται από όσα έχουμε δει σε ταινίες, διαβάσαμε σε βιβλία ή έχουν περάσει από γενιά σε γενιά. Ως αποτέλεσμα, χτίζουμε ένα σύνολο προσδοκιών για το πώς θα εξελιχθεί η ζωή από μικρή ηλικία. Αυτές είναι συχνά μη ρεαλιστικές προσδοκίες.

Τα μικρά παιδιά συχνά κάνουν… παραμυθένιες φαντασιώσεις για το πως είναι η ζωή. Καθώς μεγαλώνουν, αναγνωρίζουν ότι η ζωή δεν ακολουθεί ακριβώς αυτή την αφήγηση. Αλλά μπορεί να κρατούν ένα ποσοστό μη ρεαλιστικών προσδοκιών.

Εδώ είναι 5 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις μη ρεαλιστικές προσδοκίες.

1. Περιμένετε από τους ανθρώπους να ξέρουν τι νιώθετε και γιατί.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε ρομαντικές σχέσεις όπου ένα άτομο έχει μη ρεαλιστικές προσδοκίες. Είναι μια ολισθηρή πλαγιά και θα οδηγήσει σε συνεχή απογοήτευση και δυσαρέσκεια. Καμία σχέση, ρομαντική ή όχι, δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς το κάθε μέρος να επικοινωνήσει ειλικρινά και ξεκάθαρα για το πώς νιώθει.

2. Μόλις είστε ευχαριστημένοι με μια κατάσταση ή ένα άτομο, πιστεύετε ότι τα πράγματα θα παραμείνουν ίδια.

Αυτό είναι ένα κλασικό παράδειγμα μιας μη ρεαλιστικής προσδοκίας γιατί όπως γνωρίζουμε, η ζωή είναι σε συνεχή ροή και τα πράγματα δεν μπορούν να παραμείνουν ίδια. Οι άνθρωποι μεγαλώνουν, ερωτεύονται, αλλάζουν δουλειές. Αν και μπορεί να μην ταιριάζει με τις παραμυθένιες ιστορίες που έχουμε ακούσει ή τις ταινίες που έχουμε δει, είναι ένα αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής.

3. Αποφεύγετε τη σύγκρουση.

Δεν θέλετε να ταρακουνήσετε… το σκάφος επειδή δεν ταιριάζει με τις προσδοκίες σας για το σενάριο ή το άτομο. Ίσως να έχετε βρει μια δουλειά που πιστεύετε ότι είναι τέλεια για εσάς και έχει όλα όσα ελπίζατε. Θα έσπαγε την ψευδαίσθηση αν έχετε μια σύγκρουση με μια δύσκολη προσωπικότητα στον εργασιακό χώρο. Έτσι το αποφεύγετε με πιθανές αρνητικές συνέπειες.

Η σύγκρουση είναι ένα κομμάτι της ζωής που μπορεί να εξυπηρετήσει τόσο θετικούς όσο και αρνητικούς σκοπούς. Επιτρέπει στους ανθρώπους να προχωρήσουν και να αναπτυχθούν. Είναι παράλογο να πιστεύεις ότι κάθε μέρος της ζωής σου θα είναι, και θα πρέπει να είναι, χωρίς συγκρούσεις.

4. Νιώθεις ότι δεν χρειάζεται να χτίσεις τις σχέσεις.

Νομίζετε ότι αν κάποιος προορίζεται να είναι στη ζωή σας, τότε η σχέση «απλώς θα λειτουργήσει». Αυτή είναι μια ακόμα κοινή άποψη από κάποιον με μη ρεαλιστικές προσδοκίες. Και τελικά, είναι μια κάπως νωχελική άποψη. Ακόμη και οι πιο δυνατοί γάμοι απαιτούν πολλή δουλειά με τα χρόνια. Οι άνθρωποι αλλάζουν με τα χρόνια και πρέπει να προσαρμοστείτε για να διατηρήσετε τον δεσμό δυνατό.

5. Οι άλλοι σε αποκαλούν τελειομανή.

Αυτό μπορεί να είναι θετικό σε ορισμένες καταστάσεις στο χώρο εργασίας. Ταυτόχρονα, μπορεί επίσης να είναι επιζήμιο για την ψυχική σας υγεία και τις σχέσεις γύρω σας. Η τελειομανία μπορεί να ξεπεράσει το να φτιάχνεις τον καφέ σου με συγκεκριμένο τρόπο ή να χρωματίζεις τα αρχεία σου. Μπορεί να διεισδύσει στη στάση σας απέναντι στους άλλους ανθρώπους και να έχει ως αποτέλεσμα να αισθάνονται ανάξιοι. Το να προσπαθείς να κάνεις τα πράγματα σωστά, είναι εντυπωσιακό. Ωστόσο, όταν σε τρώνε οι σκέψεις ότι όλα πρέπει να είναι τέλεια, μπορεί να μπεις σε έναν φαύλο κύκλο.

Εάν ταυτίζεστε με πολλά από αυτά σημάδια μη ρεαλιστικών προσδοκιών, ίσως αξίζει να αξιολογήσετε ξανά τη στάση σας απέναντι στη ζωή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερις «εθισμούς» που έχουν οι τελειομανείς

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 5 =