αρχικηVIRALΒίντεο: Το «αεροσκάφος του Αριστοτέλη Ωνάση» πήρε τη νέα θέση του στη Λ. Βουλιαγμένης- Πότε θα είναι επισκέψιμο

Βίντεο: Το «αεροσκάφος του Αριστοτέλη Ωνάση» πήρε τη νέα θέση του στη Λ. Βουλιαγμένης- Πότε θα είναι επισκέψιμο

Ένα ακόμη εμβληματικό αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας παίρνει τη θέση του ως έκθεμα, αυτή τη φορά δίπλα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

«Ραντεβού στο αεροπλάνο» θα λένε όσοι θέλουν να συναντηθούν στο συγκεκριμένο σημείο.

Πότε θα είναι επισκέψιμο; Σε περίπου δύο μήνες θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο όπου φιλοξενείται το θρυλικό 727, πάνω στον παράδρομο της Λεωφόρου Βουλιαγμένης και από τότε θα είναι επισκέψιμο για το κοινό.

Δείτε το βίντεο που έφτιαξε η ομάδα του Up Stories:

Η ανακοίνωση που έβγαλε πριν λίγες ημέρες το ΠΟΛΚΕΟΑ (Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας):

«ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ. Ο γίγαντας των αιθέρων, το Boeing 747 «OLYMPIC EAGLE» (SX-OAB) της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που διεσώθη χάρη στους αγώνες της μεγάλης οικογένειας της Ολυμπιακής Αεροπορίας και με πρωτεργάτη το ΠΟΛΚΕΟΑ, παίρνει θέση στην ιστορία.

Σήμερα Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 13.04, η LAMDA DEVELOPMENT, τιμώντας τη συμφωνία που υπεγράφη τον Μάιο του 2023 με το ΠΟΛΚΕΟΑ, προχώρησε στη μετακίνηση του παραπάνω αεροσκάφους, δίπλα στο χαρακτηρισμένο ως νεότερο μνημείο, κτίριο Saarinen, παίρνοντας θέση στο νέο ταξίδι του Ελληνικού.

Το κτίριο Saarinen, εγκαινιάστηκε το 1969, την ίδια χρονιά που ο Αριστοτέλης Ωνάσης έκανε την παραγγελία στην Boeing για το αεροσκάφος αυτό. Αυτός είναι και ο λόγος που το ονομάσαμε «Το αεροσκάφος του Αριστοτέλη Ωνάση».

Το αεροσκάφος της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΩΘΗΚΕ.

Θυμίζουμε πως, πρόσφατα, τα μη πλόιμα αεροσκάφη που βρίσκονταν στο ΝΑ άκρο του Αεροδρομίου του Ελληνικού, είχαν βγει σε πλειστηριασμό. Ο διάλογος και η συνεννόηση, έφεραν το ιδιαίτερα ικανοποιητικό αποτέλεσμα και αυτά σήμερα παραδίδονται στις επόμενες γενιές».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − seven =