αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι ένα τοξικό άτομο «μολύνει» την ζωή σου χωρίς να το καταλάβεις

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι ένα τοξικό άτομο «μολύνει» την ζωή σου χωρίς να το καταλάβεις

Μπορεί να μην ξέρετε πόσο κακή επιρροή έχει ο φίλος σας, επειδή είστε παγιδευμένοι στη φιλία σας. Αλλά θα νιώσετε την τοξικότητα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Πώς θα αναγνωρίσετε τα σημάδια ενός τοξικού φίλου και θα λάβετε μέτρα;

Η Florence Isaacs, συγγραφέας του Toxic Friends/True Friends, ορίζει μια τοξική φιλία ως μια φιλία χωρίς ισορροπία.

Οι ανάγκες ενός φίλου ικανοποιούνται, ενώ οι ανάγκες του άλλου ατόμου ξεχνιούνται. Ένας τοξικός φίλος σας στραγγίζει την ενέργεια, δεν σας υποστηρίζει και εστιάζει μόνο στα συναισθήματά του. Αυτός ή αυτή σας μεταφέρει επίσης τεράστιο άγχος.

Επιπλέον, θα βρείτε έναν τοξικό φίλο υπερβολικά απαιτητικό. Αυτός ή αυτή θα πάρει πολλά από εσάς, αλλά δεν θα επιστρέψει τίποτα.

Εδώ είναι 5 σημάδια που δείχνουν ότι ένα τοξικό άτομο «μολύνει» την ζωή σου χωρίς να το καταλάβεις.

1. Εστιάζοντας στην αρνητικότητα

Οι φράσεις «Δεν θα περάσω ποτέ τις εξετάσεις» ή «Τα πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ», ακούγονται γνωστές;

Οι τοξικοί φίλοι, πρώτα απ’ όλα, δεν βλέπουν ποτέ τη φωτεινή πλευρά της ζωής. Θα αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια να τους κάνουν να δουν το φως.

Τέτοιοι φίλοι θα καταστρέψουν το κίνητρό σας και θα μειώσουν τη διάθεσή σας. Επομένως, θα πρέπει να λάβετε μέτρα πριν σας βάλουν στο ίδιο mood.

2. Οι τοξικοί φίλοι είναι κακοί ακροατές

Επίσης, οι τοξικοί φίλοι σπάνια έως ποτέ θα ακούσουν τα προβλήματά σας. Οι φίλοι μοιράζονται τις ανησυχίες τους μεταξύ τους. Πιστεύουν στην αμοιβαία κατανόηση και υποστήριξη. Ένας τοξικός φίλος θα απαιτούσε να είστε εκεί όταν αυτός ή αυτή είναι πεσμένος, αλλά σχεδόν ποτέ δεν είναι κοντά όταν αισθάνεστε το ίδιο.

3. Κριτική

Επιπλέον, οι τοξικοί φίλοι είναι υπερ- επικριτικοί. Γρήγορα επισημαίνουν τα ελαττώματά σας, αλλά νιώθουν αγανάκτηση όταν κάνετε το ίδιο σε αυτούς.

Ενώ η εποικοδομητική κριτική είναι χρήσιμη και μερικές φορές είναι κάτι που αλλάζει τη ζωή, οι ανελέητες, αρνητικές υποτιμήσεις είναι το εντελώς αντίθετο. Εάν αισθάνεστε ότι η συνεχής κριτική του φίλου σας σας κάνει να μην μπορείτε να μιλήσετε μαζί του, είναι πιθανότατα τοξικός.

4. Οι τοξικοί φίλοι θυμώνουν γρήγορα

Επιπλέον, οι τοξικοί φίλοι χάνουν γρήγορα την ψυχραιμία τους, είτε παθητικά είτε επιθετικά. Έχουν εκρήξεις ή αρνούνται να σας μιλήσουν ακόμα και με ασήμαντες αφορμές. Αν νιώθετε πάντα ενοχές ή απολογείστε για ασήμαντους λόγους, έχετε έναν καταστροφικό φίλο.

5. Οι Τοξικοί φίλοι ζηλεύουν την επιτυχία σας

Ένας αληθινός φίλος είναι ο πρώτος που σε συγχαίρει όταν πετυχαίνεις ορόσημα στη ζωή σου. Ένας τοξικός φίλος δεν μπορεί και δεν θα μοιραστεί την ευτυχία σας. Ένα τέτοιο άτομο δεν θα γιορτάσει την επιτυχία σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας 71χρονος best seller συγγραφέας δίνει αυτές τις 10 συμβουλές ζωής στους νέους- «Θα ήθελα να τα γνώριζα νωρίτερα»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × three =