αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας 71χρονος best seller συγγραφέας δίνει αυτές τις 10 συμβουλές ζωής στους νέους- «Θα ήθελα να τα γνώριζα νωρίτερα»

Ένας 71χρονος best seller συγγραφέας δίνει αυτές τις 10 συμβουλές ζωής στους νέους- «Θα ήθελα να τα γνώριζα νωρίτερα»

«Πριν από μερικά χρόνια, αποφάσισα να γράψω μερικές συμβουλές που θα ήθελα να ήξερα νωρίτερα στη ζωή μου και μετά να τις μοιραστώ με τα ενήλικα παιδιά μου. Προς έκπληξή μου, είχα να πω περισσότερα από όσα πίστευα». Έτσι ξεκινά το άρθρο του στο CNBC ο Kevin Kelly.

Και συμπληρώνει: «Στα 71 μου χρόνια, έχω καταφέρει πολλά. Βοήθησα στην κυκλοφορία ενός περιοδικού και έγραψα ένα βιβλίο best seller για τις τεχνολογικές δυνάμεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον μας. Έχω μιλήσει για το πώς να παραμένω αισιόδοξος σε δύσκολες στιγμές».

Σε μία μεγάλη λίστα παραθέτει διάφορες συμβουλές προς τους νέους. Εδώ είναι 10 από αυτές.

1. Πώς να μιλάς στους ανθρώπους: Το να ακούς είναι μια υπερδύναμη. Όταν μιλάτε με κάποιον που αγαπάτε, συνεχίστε να τον ρωτάτε: «Υπάρχει κάτι άλλο;» (μέχρι να μην υπάρχει άλλο).

2. Πώς να μαθαίνετε από τους ανθρώπους: Αν είστε το πιο έξυπνο άτομο στο δωμάτιο, είστε στο λάθος δωμάτιο. Κάντε παρέα και μάθετε από ανθρώπους πιο έξυπνους από εσάς. Ακόμα καλύτερα, βρείτε έξυπνους ανθρώπους που θα διαφωνήσουν μαζί σας.

3. Πώς να είστε ενδιαφέροντες: Όσο περισσότερο ενδιαφέρεστε για τους άλλους, τόσο πιο ενδιαφέροντες θα σας βρίσκουν.

4. Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα: Ζήστε όσο πιο φθηνά μπορείτε όταν είστε νέοι, για τουλάχιστον έξι μήνες. Κατέχετε όσο το δυνατόν λιγότερα. Ζήστε σε ένα μικρό δωμάτιο — και τρώτε φασόλια και ρύζι. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε φορά που πρέπει να ρισκάρετε κάτι στο μέλλον, δεν θα φοβάστε το χειρότερο σενάριο.

5. Πώς να κερδίσετε τον σεβασμό: Να είστε ειλικρινείς για τα λάθη σας. Τίποτα δεν εξυψώνει έναν άνθρωπο περισσότερο από την ανάληψη ευθύνης.

6. Πώς να χειρίζεστε τους αγενείς ανθρώπους: Αντιμετωπίστε τη συμπεριφορά τους σαν μια ταλαιπωρία ή ασθένεια που έχουν. Αυτό θα διευκολύνει την ενσυναίσθηση απέναντί τους, κάτι που μπορεί να αμβλύνει τη σύγκρουση.

7. Πώς να βρείτε το πάθος σας: Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να είστε ειδικός σε ένα πράγμα. Μέσω της εξειδίκευσης, θα μπορέσεις να βρεις σταθερά πού βρίσκεται η ευδαιμονία σου.

8. Πώς να είσαι ευτυχισμένος: Η δυστυχία προέρχεται από το να θέλεις αυτό που έχουν οι άλλοι άνθρωποι. Η ευτυχία προέρχεται από το να θέλεις αυτό που ήδη έχεις.

9. Πώς να γίνετε καλύτεροι στη δημόσια ομιλία: Ακούστε μια ηχογράφηση του εαυτού σας να μιλάτε. Θα είναι συγκλονιστικό και επώδυνο, αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος βελτίωσης.

10. Πώς να παίρνετε καλές αποφάσεις: Ρωτήστε τον εαυτό σας, «Ποια επιλογή θα αποδώσει περισσότερο τώρα παρά αργότερα;». Η εύκολη επιλογή αποδίδει αμέσως, αλλά η καλύτερη επιλογή θα αποδώσει στο τέλος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι σημάδια που δείχνουν ότι σε σέβονται οι άλλοι στη δουλειά σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + four =