αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο σε θαυμάζει. Ακόμα κι αν δεν στο λέει

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο σε θαυμάζει. Ακόμα κι αν δεν στο λέει

Σύμφωνα με την ψυχολογία, υπάρχουν διακριτικά σημάδια που δείχνουν ότι οι άνθρωποι μπορεί να σας θαυμάζουν κρυφά. Και όχι, δεν λέμε μόνο για τα προφανή όπως τα κομπλιμέντα ή η συνεχής προσοχή.

Ο διακριτικός θαυμασμός μπορεί να έχει ακόμα πιο νόημα, αλλά συχνά είναι πιο δύσκολο να τον εντοπίσεις. Ευτυχώς, η ψυχολογία μας παρέχει μερικούς βασικούς δείκτες που πρέπει να προσέχουμε.

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε 5 σημάδια που υποδηλώνουν ότι κάποιος σας θαυμάζει ακόμα κι αν δεν σας στο λέει. Δεν το λέμε για να τροφοδοτήσετε το εγώ σας, αλλά για να κατανοήσετε πώς επηρεάζετε τους άλλους και να αναγνωρίζετε τις θετικές ιδιότητες που έχετε.

1) Μιμούνται τις συμπεριφορές σας

Έχετε παρατηρήσει ποτέ κάποιον να μιμείται τις χειρονομίες ή τις εκφράσεις σας; Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά στην πραγματικότητα είναι σημάδι θαυμασμού.

Αυτό ονομάζεται «φαινόμενο χαμαιλέοντα». Οι ψυχολόγοι έχουν ανακαλύψει ότι από τη φύση μας τείνουμε να αντιγράφουμε τις συμπεριφορές, τις στάσεις και τους τρόπους των ανθρώπων που θαυμάζουμε ή μας αρέσουν. Είναι ο υποσυνείδητος τρόπος μας να δεθούμε ή να συνδεθούμε μαζί τους.

Αν παρατηρήσετε ότι κάποιος μιμείται συχνά τις συμπεριφορές σας, είτε πρόκειται για τις κινήσεις των χεριών σας κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας είτε ακόμη και για το στυλ ντυσίματος σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας θαυμάζει κρυφά.Ωστόσο, να θυμάστε ότι αυτό είναι μόνο ένα σημάδι. Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε άλλους δείκτες και το γενικό πλαίσιο για να κάνετε μια ακριβή κρίση.

2) Θυμούνται μικρές λεπτομέρειες για εσάς

Ένα άλλο σημάδι κρυφού θαυμασμού είναι όταν κάποιος θυμάται ασήμαντες λεπτομέρειες για τη ζωή σας.

Οταν οι άνθρωποι σε θαυμάζουν αληθινά, προσπαθούν να θυμηθούν αυτά τα μικρά ψήγματα πληροφοριών για σένα.

Αν βρείτε κάποιον να αποθηκεύει μικροσκοπικές λεπτομέρειες για εσάς και τις κρατά σαν πολύτιμα πετράδια, το πιθανότερο είναι ότι σας θαυμάζει περισσότερο από όσο νομίζετε.

3) Θέλει συχνή επαφή

Αν παρατηρήσετε ότι κάποιος ξεκινά συχνά επαφή μαζί σας, είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι σας θαυμάζει. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από την έναρξη συνομιλιών έως την πρόταση συναντήσεων.

Τώρα, εδώ είναι κάτι που ίσως δεν γνωρίζετε. Σύμφωνα με έρευνες στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων, οι άνθρωποι τείνουν να ξεκινούν την επαφή πιο συχνά με αυτούς που θαυμάζουν ή έλκονται. Είναι ένας υποσυνείδητος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι παραμένουν συνδεδεμένοι με το άτομο που θαυμάζουν.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε άτομο που σας στέλνει μηνύματα πρώτος σας θαυμάζει. Αλλά αν είναι ένα σταθερό μοτίβο, μπορεί να είναι ένα σημάδι του υποκείμενου θαυμασμού τους.

4) Σας κάνουν κομπλιμέντα διακριτικά

Τα κομπλιμέντα είναι σαφές σημάδι θαυμασμού, αλλά δεν είναι πάντα τόσο ξεκάθαρα όσο νομίζετε. Οι άνθρωποι που σας θαυμάζουν, συχνά σας κάνουν κομπλιμέντα που είναι πιο διακριτικά ή έμμεσα.

Για παράδειγμα, μπορεί να μην σας πουν ευθέως ότι είστε έξυπνοι, αλλά θα μπορούσαν να αναφέρουν πόσο εκτιμούν τις στοχαστικές σας ιδέες κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης. Ή, αντί να πουν ότι είστε ταλαντούχοι, μπορεί να εκφράσουν θαυμασμό για τις δεξιότητες ή τα επιτεύγματά σας. Αυτές οι λεπτές φιλοφρονήσεις εμφανίζονται συχνά ως γνήσια εκτίμηση παρά ως κολακεία. Έτσι, αν κάποιος φαίνεται να τονίζει τακτικά τα θετικά χαρακτηριστικά ή τις συνεισφορές σας, είναι πιθανόν σημάδι του κρυφού θαυμασμού του.

5) Εκτιμούν τη γνώμη σας

Μπορεί να δουλεύεις μέσα σε μια ομάδα και να έχεις παρατηρήσει ότι ένας από τους συναδέλφους σου ζητά πάντα τη γνώμη σου, ακόμα και για θέματα που δεν έχουν άμεση σχέση με τον ρόλο σου. Στην αρχή, νόμιζες ότι εκτιμούσε τη συμβουλή όλων. Αλλά με τον καιρό, συνειδητοποίησες ότι αναζητά συγκεκριμένα την άποψή σου. Πιθανόν θαυμάζει την οπτική σου και τις ικανότητές σου στην επίλυση προβλημάτων.

Όταν οι άνθρωποι σας θαυμάζουν, τείνουν να εκτιμούν πολύ τη γνώμη σας. Μπορεί να ζητήσουν τη συμβουλή σας για διάφορα θέματα ή να σας συμβουλευτούν πριν λάβουν σημαντικές αποφάσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή σέβονται την κρίση σας και πιστεύουν ότι οι γνώσεις σας μπορούν να προσθέσουν αξία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 − one =