αρχικηVIRALΠέντε σημάδια για να καταλάβεις (εγκαίρως) ένα κακό άτομο

Πέντε σημάδια για να καταλάβεις (εγκαίρως) ένα κακό άτομο

Κακοί άνθρωποι είναι παντού γύρω μας. Ωστόσο, το τρομακτικό γεγονός είναι ότι ορισμένοι κρατούν τις κακές προθέσεις τους σφιχτά κρυφές και δεν βλέπουμε την πραγματική τους φύση παρά μόνο… όταν είναι ήδη πολύ αργά.

Ωστόσο, οι οξυδερκείς παρατηρητές και εκείνοι που ξέρουν τι να προσέξουν μπορούν να δουν τα προειδοποιητικά σημάδια των κακών ανθρώπων πολύ πριν από άλλους.

Έτσι, για να μάθετε πώς να εντοπίζετε έναν κακό άνθρωπο πριν να είναι πολύ αργά, ακολουθούν τα προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να προσέχετε.

1) Χειραγωγούν ή χρησιμοποιούν άλλους για προσωπικό όφελος

Προφανώς, κάποιος που χρησιμοποιεί τη χειραγώγηση για προσωπικό όφελος δεν είναι καλός άνθρωπος. Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιούν μια μέθοδο χειραγώγησης που δεν είναι τόσο προφανής στην αρχή.

Είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουν τακτικές όπως μικρές κολακείες, κρυμμένες απειλές ή συναισθηματική χειραγώγηση για να πάρουν αυτό που θέλουν.

Για παράδειγμα, ίσως χρησιμοποιούν κομπλιμέντα για να σας κάνουν να αισθάνεστε υποχρεωμένοι να τους βοηθήσετε ή χρησιμοποιούν παιχνίδια ενοχής για να σας κάνουν να συμμορφωθείτε με τις επιθυμίες τους. Αυτές οι τακτικές δεν αποτελούν αμέσως κόκκινες σημαίες, αλλά με την πάροδο του χρόνου, οδηγούν σε μια αίσθηση ανησυχίας και ανισορροπίας στη σχέση.

Θυμήσου και το άρθρο: «Δεν κατάλαβες αυτό που είπα»: 5 φράσεις που χρησιμοποιούν οι χειριστικοί άνθρωποι για να κρύψουν τις πραγματικές προθέσεις τους.

2) Επικρίνουν ή μειώνουν συνεχώς τους άλλους

Φανταστείτε ότι εργάζεστε σε ένα project. Κάθε φορά που παρουσιάζετε τις ιδέες ή τη δουλειά σας, ένα άτομο ξεχωρίζει κάθε λεπτομέρεια, επισημαίνοντας τι είναι λάθος χωρίς να προσφέρει εποικοδομητικά σχόλια. Αυτή η συνεχής κριτική διαβρώνει την αυτοπεποίθησή σας και δημιουργεί ένα εχθρικό περιβάλλον, αφήνοντάς σας να νιώθετε κατώτεροι και αποθαρρυμένοι.

Πιθανότατα δεν θα μένετε σε αυτό το μέρος για πολύ καιρό. Τώρα φανταστείτε να γυρίσετε σπίτι σε ένα τέτοιο άτομο.

Πολλοί άνθρωποι θα νιώθουν αυτή τη συναισθηματική κακοποίηση.

3) Κουτσομπολεύουν ή διαδίδουν φήμες για ανθρώπους

Αν και το κουτσομπολιό και η διάδοση φημών είναι αγαπημένο χόμπι για πολλούς ανθρώπους, άλλοι το βλέπουν ως κακή συμπεριφορά.

Οι κουτσομπόληδες χαλάνε την αξιοπιστία και τη φήμη ενός ατόμου, πράγματα που είναι πολύ δύσκολο να αποκατασταθούν στα μάτια των άλλων μόλις χαθούν.

Από αυτή την άποψη, είναι χειρότεροι… από τους κλέφτες, επειδή συνήθως μπορείτε να αντικαταστήσετε κλεμμένα αγαθά.

Πάνω από όλα, τους αρέσει να διαδίδουν φήμες και να μιλούν αρνητικά για τους άλλους, κάτι που σε κάνει να αναρωτιέσαι τι λένε πίσω από την πλάτη σου.

4) Δεν μπορούν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και συχνά αθετούν υποσχέσεις

Οι δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις είναι τα δομικά στοιχεία της εμπιστοσύνης σε κάθε σχέση, είτε είναι προσωπική είτε επαγγελματική.

Οι άνθρωποι εξαρτώνται ο ένας από τον άλλο σε διάφορες πτυχές της ζωής (σε φιλίες, οικογένεια ή εργασία). Έτσι, όταν κάποιος αποτυγχάνει σταθερά να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, έχει ως αποτέλεσμα οι άλλοι να αισθάνονται απογοητευμένοι.

Και όταν επανειλημμένα αποτυγχάνουν να ακολουθήσουν αυτό που είπαν ότι θα κάνουν, διαβρώνει την εμπιστοσύνη. Είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι κάποιου που μπορεί να μην είναι το καλύτερο άτομο για να έχετε στη ζωή σας.

5) Λένε ψέματα ή δεν είναι ειλικρινείς για τις πράξεις τους

Ας υποθέσουμε ότι ένα άτομο στη ζωή σας επινοεί συχνά δικαιολογίες ή ακόμα και ψέματα για τις πράξεις του. Πώς θα ένιωθες για αυτό; Τουλάχιστον, θα είχατε μια αίσθηση αβεβαιότητας και ανησυχίας όταν μιλάτε μαζί του.

Πάντα θα αναρωτιέστε αν μπορείτε να εμπιστευτείτε τα λόγια και τις πράξεις του.

Αλλά πως μπορείς να καταλάβεις γρήγορα έναν ψεύτη; Θυμήσου το άρθρο: Ένας εκπαιδευτής του FBI εξηγεί: 7 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σου λέει ψέματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − nine =