αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι αγνοείς τη διαίσθηση σου και μπαίνεις στα λάθος μονοπάτια

Πέντε προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι αγνοείς τη διαίσθηση σου και μπαίνεις στα λάθος μονοπάτια

Στον σημερινό κόσμο με την ατελείωτη φασαρία του, μπορεί να είναι δύσκολο να ακούσετε τη φωνή της εσωτερικής σας ύπαρξης. Γι’ αυτό θα πρέπει να μάθετε να αναγνωρίζετε τα σημάδια ότι αγνοείτε τη διαίσθησή σας ή με άλλα λόγια είστε αποσυνδεδεμένοι από τον εαυτό σας.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί δυστυχισμένοι άνθρωποι γύρω μας. Απλώς ξυπνούν μια μέρα και συνειδητοποιούν ότι διάλεξαν λάθος καριέρα, παντρεύτηκαν το λάθος άτομο και σπατάλησαν τη ζωή τους σε ανοησίες.

Πώς επέτρεψαν να συμβεί αυτό; Αγνόησαν τη διαίσθησή τους και έζησαν τη ζωή τους σύμφωνα με τις προσδοκίες κάποιου άλλου.

Εδώ είναι 5 προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι αγνοείς τη διαίσθηση σου.

1. Βρίσκεσαι συνέχεια στις ίδιες καταστάσεις

Όταν είμαστε αποσυνδεδεμένοι από τον εαυτό μας και τη διαίσθησή μας, έλκουμε παρόμοιες καταστάσεις. Δεν παίρνουμε το μάθημά μας, και έτσι η ζωή μας ρίχνει τους ίδιους τύπους ανθρώπων και γεγονότων, για να δούμε επιτέλους την αλήθεια.

Προσελκύετε πάντα ναρκισσιστές και τοξικούς ανθρώπους; Όλες οι σχέσεις σας αποτυγχάνουν και τελειώνουν με τον ίδιο τρόπο; Νιώθετε ότι δεν σας εκτιμούν κατά καιρούς στη δουλειά;

Εάν κολλάτε επανειλημμένα στα ίδια αρνητικά μοτίβα, είναι ένα ισχυρό σημάδι ότι αγνοείτε τη διαίσθησή σας. Επειδή η φωνή της είναι πάντα εκεί, προσπαθώντας να σας προειδοποιήσει— απλώς δεν την ακούτε.

2. Κρύβετε αμέσως κάθε αρνητική αντίδραση που έχετε

Όταν νιώθετε ένα αρνητικό συναίσθημα για ένα άτομο ή μια κατάσταση, βιάζεστε να το χαρακτηρίσετε παράλογο και ανόητο. Μερικές φορές καταβάλλετε πραγματική προσπάθεια για να πείσετε τον εαυτό σας ότι όλα είναι εντάξει.

Μόλις τον γνώρισα. Πώς θα μπορούσα να ξέρω ότι δεν είναι καλός άνθρωπος; Πρώτα πρέπει να τον γνωρίσω.

Σου ακούγεται γνώριμο; Αυτού του είδους οι σκέψεις εμφανίζονται συχνά στο μυαλό σας όταν λαμβάνετε μια αρνητική αντίδραση από τη διαίσθηση σας που δεν μπορεί να εξηγηθεί με τη λογική. Δεν εμπιστεύεστε τη διαίσθησή σας. Όταν δεν έχετε βάσιμες αποδείξεις ότι κάποιος είναι κακός άνθρωπος ή ότι μια κατάσταση είναι πιο επικίνδυνη από όσο φαίνεται, απλώς αγνοείτε το ένστικτό σας.

3. Είστε αναποφάσιστοι

Δυσκολεύεστε να εμπιστευτείτε τον εαυτό σας. Δεν είστε ποτέ σίγουροι για τις αποφάσεις σας και προτιμάτε να λαμβάνετε τη συμβουλή κάποιου πριν ενεργήσετε. Ξοδεύεις επίσης αμέτρητες ώρες ζυγίζοντας τις επιλογές και υπεραναλύοντας τα πάντα.

Αυτή η αναποφασιστικότητα σε κάνει επίσης να αποφύγεις το παραμικρό ρίσκο. Τις περισσότερες φορές, δεν ενεργείτε καθόλου και απλώς προτιμάτε να αφήνετε τα πράγματα… όπως είναι. Ως αποτέλεσμα, μερικές φορές νιώθετε σαν να έχετε κολλήσει σε έναν βάλτο.

Όλα αυτά πηγάζουν από τη δυσπιστία προς τον εαυτό σας, τη διαίσθησή σας και την ίδια τη ζωή. Φοβάσαι τόσο πολύ να κάνεις τη λάθος επιλογή και να αποτύχεις, που τελικά δεν κάνεις καμία.

4. Ξεφεύγετε από τα αρνητικά συναισθήματα και προσποιείστε ότι είστε χαρούμενοι όλη την ώρα

Αν σε ρωτούσα αν είσαι χαρούμενος, τι θα έλεγες; Θα ήταν ένα σίγουρο «ναι» ή θα έπρεπε να το σκεφτείς;

Όταν αγνοείτε συνεχώς τη διαίσθησή σας, καταλήγετε να λέτε ψέματα στον εαυτό σας. Λες ψέματα ότι είσαι ικανοποιημένος με τη ζωή σου, ότι όλα είναι καλά και ότι διασκεδάζεις.

Κάθε φορά που αισθάνεστε λυπημένοι ή ανεκπλήρωτοι, παραλείπετε αμέσως αυτά τα συναισθήματα και συμπεριφέρεστε σαν να μην υπάρχουν. Τελικά, δεν έχετε κανέναν πραγματικό λόγο να νιώθετε πεσμένος, σωστά; Έτσι, τρέχετε μακριά από κάθε κομμάτι αρνητικότητας που μπορεί να βιώνετε.

5. Νιώθεις ότι δεν είσαι υπεύθυνος για τη ζωή σου

Όλα τα παραπάνω οδηγούν ίσως στο τελευταίο point μας. Μερικές φορές γίνεται λίγο πιο συγκεκριμένο και νιώθεις ότι η ζωή σου δεν σου ανήκει. Δεν είστε υπεύθυνοι, και υπάρχει κάποιος άλλος που κινεί τα νήματα. Απλώς πηγαίνετε με τη ροή, χωρίς να έχετε καμία εξουσία πάνω σε αυτό που σας συμβαίνει.

Ίσως αυτό το συναίσθημα να πηγάζει από το γεγονός ότι προσπαθείς να ευχαριστήσεις τους πάντες. Ή ότι παραμελείτε τις δικές σας ανάγκες και πηγαίνετε πάντα με αυτό που θέλουν οι άλλοι.

Αυτό χτυπάει καμπανάκι. Το να νιώθετε ότι δεν έχετε κανέναν έλεγχο στη ζωή σας είναι άλλο ένα βασικό σημάδι ότι αγνοείτε τη διαίσθησή σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × two =