αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι που φτάνουν «αθόρυβα» στην επιτυχία

Πέντε πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι που φτάνουν «αθόρυβα» στην επιτυχία

Ναι, υπάρχουν αυτοί που φτάνουν «αθόρυβα» στην επιτυχία. Πετυχαίνουν σπουδαία επιτεύγματα χωρίς να τραβούν την προσοχή πάνω τους κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Συχνά νομίζουμε ότι τα κατάφεραν… μέσα σε μια νύχτα. Η διαφορετικότητα είναι όμως διαφορετική. Έχουν εργαστεί σκληρά για πολύ καιρό, μακριά από τα φώτα.

Εάν θέλετε να μάθετε εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε είναι ένας τέτοιος «αθόρυβος» τύπος, ελέγξτε αν έχει αυτά τα 5 χαρακτηριστικά.

1. Ξέρουν… ότι δεν ξέρουν

Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι που είναι λιγότερο ικανοί είναι συνήθως… πολύ σίγουροι για τον εαυτό τους. Ενώ εκείνοι που ξέρουν πραγματικά τι κάνουν αμφιβάλλουν περισσότερο για τον εαυτό τους.

Και αυτό ισχύει και για τους αθόρυβους τύπους που φτάνουν στην επιτυχία.

Δεν θα τους ακούσετε ποτέ να λένε ότι ποτέ δεν υπάρχει πιθανότητα τα κάνουν θάλασσα— γιατί ξέρουν ότι μπορούν! Όλοι κάνουν λάθη.

Σίγουρα, δεν είναι εντελώς ανασφαλείς και δεν αμφιβάλουν κάθε ημέρα για τις δικές τους ικανότητες. Αλλά το γεγονός ότι ενώ είναι τόσο καλοί σε αυτό που κάνουν, γνωρίζουν επίσης ότι υπάρχουν πολλά που δεν ξέρουν.

2. Είναι πρόθυμοι να παραδεχτούν τα λάθη τους

Και εδώ, οι «αθόρυβοι» που τα καταφέρνουν γνωρίζουν ότι μπορούν και να κάνουν λάθος. Καταλαβαίνουν ότι είναι απλά άνθρωποι, και το να είσαι άνθρωπος σημαίνει ότι κάποια στιγμή θα κάνεις λάθος.

Δεν αποδέχονται φυσικά ότι κάνουν πάντα λάθος. Γι’ αυτό, βρεθούν σε μία τέτοια κατάσταση, θα το εκμεταλλευτούν ως ευκαιρία για να κάνουν ένα βήμα πίσω πίσω και να επανεκτιμήσουν την κατάσταση. Αν το καταλάβουν ότι έχουν δίκιο, θα μείνουν στη θέση τους.

Αλλά αν δουν ότι στην πραγματικότητα έκαναν λάθος, θα χαρούν να ζητήσουν συγγνώμη και να διορθώσουν τον εαυτό τους. Θα ευχαριστήσουν ακόμη και το άλλο άτομο που τους ενημέρωσε για τα λάθη τους.

3. Γιορτάζουν ήσυχα

Επειδή είναι σιωπηλοί σε σχέση με τα επιτεύγματά τους, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γιορτάζουν καθόλου τις μικρές τους νίκες. Το κάνουν!

Αυτό όμως που τους ξεχωρίζει είναι ότι γιορτάζουν τις νίκες τους ήσυχα και ιδιωτικά.

Ίσως να κεράσουν τον εαυτό τους ένα παγωτό μετά από ένα καλό deal ή να δουν στο Netflix αφότου αντιμετωπίσουν μια μεγάλη πρόκληση.

Όλοι χρειαζόμαστε κάτι για να μας ανεβάσει τη διάθεση, τελικά. Ωστόσο, δεν κάνουν μεγάλα πάρτι ούτε καυχιούνται για τα επιτεύγματά τους στα social media.

4. Βλέπουν τον εαυτό τους ως αρχάριο

Οι «αθόρυβοι» κατανοούν ότι η μάθηση είναι ένα ταξίδι ζωής. Επειδή κάνουν το ίδιο πράγμα για 10 χρόνια ή έχουν φτάσει στην ώριμη ηλικία των 40 ετών, αυτό δεν σημαίνει ότι τα γνωρίζουν όλα.

Δεν αφήνουν κανένα είδος εγωισμού να εμποδίσει τη μάθησή τους. Είναι πολύ χαρούμενοι που μαθαίνουν ακόμη και από αυτούς που είναι νεότεροι ή λιγότερο έμπειροι από αυτούς. Αυτό είναι αρκετά προφανές αν βρεθείτε ποτέ να εργάζεστε σε μια ομάδα μαζί τους. Παρά την όποια εμπειρία μπορεί να έχουν, θα χαρούν να ζητήσουν από τους συναδέλφους τους τη συμβολή τους και να αναγνωρίσουν τις γνώσεις τους.

5. Δεν τους αρέσει να τραβούν τα φώτα

Το είπαμε και στην αρχή. Κινούνται αθόρυβα. Δεν αναζητούν ενεργά τον έπαινο επειδή απλά δεν τους αρέσει να τραβούν την προσοχή.

Αυτό μπορεί να φαίνεται ότι θα τους σαμποτάρει, ειδικά αν εργάζεται κάποιος ως ελεύθερος επαγγελματίας ή καλλιτέχνης ή αν θέλει να στοχεύσει σε μια προαγωγή… και δυστυχώς, πολλές φορές συμβαίνει συμβαίνει.

Ευτυχώς δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα – τα προσεκτικά αφεντικά θα παρατηρήσουν την εργασιακή τους ηθική και η είδηση θα διαδοθεί ούτως ή άλλως, εάν είναι πραγματικά τόσο καλοί σε αυτό που κάνουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + fourteen =