αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που κάνουν κάθε ημέρα οι άνθρωποι που «κολλάνε» στην αποτυχία

Πέντε πράγματα που κάνουν κάθε ημέρα οι άνθρωποι που «κολλάνε» στην αποτυχία

Η ζωή είναι ένα μεγάλο ταξίδι γεμάτο σκαμπανεβάσματα. Πολλά από αυτά που μας συμβαίνουν, συνδέονται με τις καθημερινές μας συνήθειες – τα μικρά πράγματα που κάνουμε χωρίς καν να σκεφτόμαστε.

Μερικές φορές, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, κολλάμε σε κακές συνήθειες που μας εμποδίζουν να τα πάμε καλά στη ζωή.

Τώρα λοιπόν θα δούμε μερικές καθημερινές συνήθειες των ανθρώπων που δεν τα πάνε τόσο καλά. Πόσες από αυτές έχεις;

1. Πατούν το κουμπί αναβολής

Όλοι αγαπάμε μερικά επιπλέον λεπτά ύπνου το πρωί, σωστά; Αλλά για τους αποτυχημένους ανθρώπους, το πάτημα του κουμπιού αναβολής δεν είναι μόνο μερικά ακόμη… Zzz. Είναι μια συνήθεια. Είναι μια δικαιολογία για να χρονοτριβούν και να καθυστερούν την έναρξη της ημέρας τους.

Είναι μια μικρή ένδειξη ότι δεν είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις ευθύνες τους κατά μέτωπο.

Θυμηθείτε, το πώς ξεκινάτε το πρωί σας δίνει συχνά τον τόνο για την υπόλοιπη ημέρα σας. Έτσι, αν ξεκινάτε με την αναβλητικότητα, μαντέψτε τι είναι πιθανό να ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ναι, περισσότερη αναβλητικότητα!

Πρακτική συμβουλή: Τοποθετήστε το ξυπνητήρι ή το τηλέφωνό σας λίγο πιο μακριά στο δωμάτιο, ώστε να πρέπει να σηκωθείτε από το κρεβάτι για να το απενεργοποιήσετε μόλις χτυπήσει. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να ξυπνήσετε πιο γρήγορα και να αντισταθείτε στην επιθυμία να πατήσετε αναβολή.

2. Δεν προγραμματίζουν τη μέρα τους

Είναι σημαντικό να έχετε ένα πλάνο για την ημέρα σας. Οι αποτυχημένοι άνθρωποι συχνά μπαίνουν στη μέρα τους χωρίς ξεκάθαρο σχέδιο ή στόχους.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σπατάλη χρόνου και αόριστες προσπάθειες.

Ακόμα και ένας μικρός προγραμματισμός μπορεί να βοηθήσει πολύ στην αύξηση της παραγωγικότητας και της επιτυχίας σας.

Πρακτική συμβουλή: Αφιερώστε 10-15 λεπτά κάθε πρωί ή το προηγούμενο βράδυ για να φτιάξετε τη λίστα των εργασιών σας και να βάλτε προτεραιότητα στις εργασίες της ημέρας.

3. Καταναλώνουν… πάρα πολλές αρνητικές ειδήσεις

Έχετε παρατηρήσει ποτέ πώς το να ξεκινάτε τη μέρα σας με αρνητικά νέα μπορεί να ρίξει ένα… σύννεφο στη διάθεσή σας και να ανεβάσει τα επίπεδα του άγχους σας; Είναι μια παγίδα στην οποία πέφτουμε πολλοί.

Οι αποτυχημένοι άνθρωποι συχνά συνηθίζουν να βυθίζονται στους αρνητικούς τίτλους καθώς πίνουν τον πρωινό τους καφέ, δίνοντας εν αγνοία τους έναν ζοφερό τόνο για τις ώρες που ακολουθούν.

Αυτό το τελετουργικό της πρωινής αρνητικότητας μπορεί σιγά-σιγά να εισχωρήσει στις οπτικές τους, αλλοιώνοντας τις αλληλεπιδράσεις, τις αποφάσεις και το γενικό πνεύμα τους όλη την ημέρα.

Από την πιο φωτεινή πλευρά, φανταστείτε να ξεκινάτε τη μέρα σας με μια δόση θετικότητας ή μια εμπνευσμένη ιστορία.

Πρακτική συμβουλή: Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα θετικό podcast, ανεβαστική μουσική, ένα βιβλίο ή διαβάστε τις ιστορίες επιτυχίας στις συνεντεύξεις του It’s Possible.

4. Απόσπαση προσοχής

Οι αποτυχημένοι άνθρωποι συχνά αφήνουν τους περισπασμούς να χαλάνε την ημέρα τους.

Είτε ελέγχετε συνεχώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χάνεστε σε άσχετα emails ή ασχολείστε με κουτσομπολιά γραφείου, αυτοί οι περισπασμοί μπορεί να σας καταναλώσουν πολύ από τον πολύτιμο χρόνο σας.

Κάθε απόσπαση της προσοχής είναι ένα βήμα μακριά από τους στόχους σας. Μάθε, λοιπόν, να διαχειρίζεσαι τους περισπασμούς σου πριν αυτοί σε βγάλουν εκτός δρόμου!


5. Αποφεύγουν τις προκλήσεις

Οι αποτυχημένοι άνθρωποι τείνουν να ξεφεύγουν από τις προκλήσεις. Τις βλέπουν ως τρομακτικά εμπόδια αντί για ευκαιρίες για ανάπτυξη. Παραμένουν στις ζώνες άνεσής τους, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει στασιμότητα. Αλλά εδώ είναι η σκληρή αλήθεια: Η ζωή δεν είναι πάντα εύκολη ή άνετη.

Είναι οι δύσκολες προκλήσεις που μας ωθούν πέρα από τα όριά μας και μας βοηθούν να αναπτυχθούμε.

Αντί, λοιπόν, να ξεφύγεις από τις προκλήσεις, αγκάλιασέ τις! Μπορεί να εκπλαγείτε με το τι μπορείτε να πετύχετε όταν πάτε πέρα από τη ζώνη άνεσής σας.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − six =