αρχικηVIRALΠέντε πράγματα που δεν πρέπει να ακουμπάς όταν πας στο σπίτι κάποιου

Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να ακουμπάς όταν πας στο σπίτι κάποιου

Η πανδημία μας έκανε να κινούμαστε διαφορετικά σε διάφορους χώρους. Ακόμα και όταν πάμε στο σπίτι ενός φίλου. Και ενώ γνωρίζουμε ότι ο κορωνοϊός δεν εξαπλώνεται εύκολα από τις επιφάνειες, υπάρχουν ακόμα πολλά άλλα μικρόβια και βακτήρια που εξαπλώνονται. Και δεν είναι πάντα θέμα καλής υγιεινής — μερικές φορές είναι απλώς θέμα καλών τρόπων!

Τώρα λοιπόν θα δούμε 5 πράγματα που δεν πρέπει να ακουμπάς όταν πας στο σπίτι κάποιου.

Πόρτα

Φυσικά, μπορείτε πραγματικά να αγγίξετε την πόρτα, αλλά ποτέ δεν πρέπει να το κάνετε για να μπείτε στο σπίτι κάποιου άλλου χωρίς αυτόν ή χωρίς να σας προσκαλέσουν. Πάντα να χτυπάτε την πόρτα ή να χτυπάτε το κουδούνι, ακόμα κι αν έχει μείνει ξεκλείδωτο, εκτός κι αν κάποιος σας έχει πει ρητά ότι δεν χρειάζεται. Α, και μην εμφανιστείτε πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο—θα μπορούσε να είναι τεράστια ταλαιπωρία για τον οικοδεσπότη σας.

Το υπνοδωμάτιό

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα από τα πράγματα σε αυτήν τη λίστα, θα πρέπει να το αποφύγετε, εκτός εάν έχετε πάρει άδεια. Προσπαθήστε να μην παρασυρθείτε μετά το… ταξίδι σας στην τουαλέτα για να ρίξετε μια ματιά τριγύρω – είναι σίγουρα εκτός ορίων εάν δεν έχετε άδεια ή πηγαίνετε χωρίς να το γνωρίζει ο οικοδεσπότης σας. Φυσικά, υπάρχουν και εξαιρέσεις, καθώς μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρό παράπτωμα αν γνωρίζεις πολύ καλά το άτομο ή αν μένει σε κοινόχρηστο χώρο, στούντιο ή διαμέρισμα με περιορισμένο χώρο. Και πάλι, είναι καλύτερο να περιμένετε μέχρι να σας προσκαλέσουν να καθίσετε ή να χαλαρώσετε στο κρεβάτι κάποιου. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν επίσης ότι ένα υπνοδωμάτιο είναι ένα βολικό μέρος για να αποθηκεύσουν τα παλτά, εάν υπάρχουν καλεσμένοι, αλλά περιμένετε μέχρι να το προσφέρουν αντί να υποθέσετε ότι είναι εντάξει.

Το ψυγείο και τα ντουλάπια

Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν να είναι αυτονόητο, αλλά κάποιοι μπορεί να μην συνειδητοποιούν πόσο αγενές είναι στο σπίτι κάποιου άλλου. Εάν πεινάτε, ενημερώστε τον οικοδεσπότη σας ή προτείνετε να πάτε έξω για φαγητό. Εάν μένετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο οικοδεσπότης σας πιθανότατα θα προετοιμάσει και θα ψωνίσει φαγητό αναλόγως. Και αν έρθετε για δείπνο, φάτε ό,τι είναι έτοιμο για εσάς και προσφερθείτε να φέρετε ένα φαγητό από έξω ή κρασί για να το μοιραστείτε.

Χώροι εργασίας, αλληλογραφία ή λογαριασμοί

Είναι πάντα καλύτερο να αποφεύγετε την… κατασκοπεία. Σε ορισμένα σπίτια, ένα υπνοδωμάτιο επισκεπτών μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως γραφείο στο σπίτι, επομένως αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους χώρους για να αποθηκεύσετε τα πράγματά σας. Δεν έχετε ιδέα πώς μπορεί να έχουν οργανώσει τα πράγματά οι άλλοι, οπότε προσπαθήστε να το αφήσετε ως έχει. Και φυσικά μην ψαχουλεύεις αλληλογραφία ή λογαριασμούς.

Το… Wi-Fi

Προσπαθήστε να αποφύγετε να ζητήσετε τον κωδικό Wi-Fi, εκτός εάν είστε… μακροπρόθεσμος επισκέπτης ή πολύ συχνός επισκέπτης. Αν ρωτήσετε στην αρχή ενός δείπνου, αυτό στέλνετε το μήνυμα ότι προτιμάτε να είστε πάνω στο τηλέφωνό σας. Προσπαθήστε να μείνετε μακριά από το τηλέφωνό σας όσο το δυνατόν περισσότερο για να έχετε πραγματικά ποιοτικό χρόνο όταν επισκέπτεστε κάποιον στον χώρο του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × five =