αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι άνθρωποι που σέβονται τον εαυτό τους

Πέντε πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι άνθρωποι που σέβονται τον εαυτό τους

Πολλοί από εμάς έχουμε συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να αλλάξουμε τη ζωή μας δραστικά στην δύσκολη και απρόβλεπτη εποχή που ζούμε. Eίναι σημαντικό να σεβόμαστε τον εαυτό μας και να βάζουμε τα όρια μας. Αλλιώς είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε σε λάθος μονοπάτια.

Εδώ είναι λοιπόν 5 τοξικές συμπεριφορές που δεν έχουν οι άνθρωποι που σέβονται τον εαυτό τους.

1. Μην προσπαθείς να ευχαριστήσεις τους πάντες

Πρέπει να κάνεις αυτό που σε κάνει χαρούμενο και να συμβαδίζεις με τις αξίες σου. Μην προσπαθείςς να ευχαριστήσεις τους πάντες. Θα προσπαθήσουν να σε γκρεμίσουν τις περισσότερες φορές και θα σου παραθέσουν 1.000 λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να ακολουθήσεις την καρδιά σου. Πρέπει να υψωθείτε πάνω από τις απόψεις των άλλων και να κάνετε αυτό που σας φαίνεται σωστό. Κάθε άτομο που σέβεται τον εαυτό, δεν αναλώνεται στο «τι λένε οι άλλοι».

2. Παραμένεις στάσιμος;

«Η ζώνη άνεσης σου είναι ένα όμορφο μέρος, αλλά τίποτα δεν αναπτύσσεται ποτέ εκεί», λέει μία φράση.

Αν κοιτάξετε γύρω σας, ο κόσμος φαίνεται αρκετά τρομακτικός και τόσοι πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να παραμείνουν στο δίχτυ ασφαλείας τους όσο το δυνατόν περισσότερο για να αποφύγουν οποιοδήποτε πιθανό αρνητικό σενάριο. Ωστόσο, δεν μπορείτε να αναπτυχθείτε εάν δεν δοκιμάσετε νέα πράγματα. Οι άνθρωποι που σέβονται τον εαυτό τους προσπαθούν να ξεπερνούν τα όρια τους και να βλέπουν πόσο μακριά μπορούν να πάνε, για να συνεχίσουν να εξελίσσονται ως άνθρωποι.

3. Κάνεις μία δουλειά που μισείς

Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται σε δουλειές που απεχθάνονται, απλά για να πληρώνουν τους λογαριασμούς. Μπορείς να αφήσεις αυτή τη δουλειά που σε ”στραγγίζει” και να αναζητήσεις κάτι άλλο που θα γεμίσει πραγματικά την ψυχή σου. Οι άνθρωποι που σέβονται τον εαυτό τους κάνουν την δική τους βαθιά αναζήτηση μέχρι να βρουν αυτό που πραγματικά θέλουν να κάνουν. Οποιος αγαπά και σέβεται τον εαυτό του θα αφήσει τελικά μια δουλειά που δεν υποστηρίζει την ψυχική και συναισθηματική του ευημερία.

4. Μην μένεις σε υπερβολικά ελεγχόμενες σχέσεις

Εάν έχετε φίλους ή σύντροφο που προσπαθεί να υπαγορεύσει κάθε πτυχή της ζωής σας, τότε αυτό σίγουρα θα πρέπει να χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου στο κεφάλι σας. Δεν πρέπει ποτέ να ανέχεστε κάποιον που θέλει να σας χειραγωγήσει και να σας ελέγχει. Οι τοξικές σχέσεις μπορεί να υπάρξουν σε κάθε είδους σχέση και είναι επιβλαβείς για την υγεία σας.

5. Μην είσαι τεμπέλης

Στην εποχή της τεχνολογίας, πολλοί από εμάς έχουμε επιτρέψει στα smartphone, τα tablet και τους υπολογιστές μας να μας διασκεδάζουν τις περισσότερες φορές. Έχουμε χάσει το κίνητρό μας γιατί φαίνεται πιο εύκολο να καθόμαστε μπροστά σε μια οθόνη παρά να βγαίνουμε στον πραγματικό κόσμο για να πετύχουμε πράγματα. Ωστόσο, κάθε άτομο που σέβεται τον εαυτό του δεν εφησυχάζει. Συνεχίζει να εργάζεται σκληρά για την επίτευξη των στόχων του και χρησιμοποιεί τον αυτοέλεγχο και την πειθαρχία προς όφελός του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + fourteen =