αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε μικρές συνήθειες που θα σου δώσουν αυτοπεποίθηση μεγαλύτερη από το 98% των ανθρώπων

Πέντε μικρές συνήθειες που θα σου δώσουν αυτοπεποίθηση μεγαλύτερη από το 98% των ανθρώπων

Αυτοπεποίθηση – όλοι τη λαχταρούν, αλλά δεν ξέρουν όλοι πώς να την αποκτήσουν πραγματικά.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η αυτοπεποίθηση δεν αφορά μεγάλες κινήσεις ή δραματικές αλλαγές. Χτίζεται μέσα από τις μικροσκοπικές συνήθειες που ενσωματώνουμε στην καθημερινότητά μας.

Σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του, το αμερικανικό ideapod.com παραθέτει μερικές μικρές συνήθειες που θα σου δώσουν αυτοπεποίθηση μεγαλύτερη από το 98% των ανθρώπων. Εδώ είναι 5 από αυτές. Μπορείς να ξεκινήσεις τώρα.

1) Ξεκινήστε τη μέρα με μια θετική επιβεβαίωση

Το να ξυπνάτε κάθε πρωί με θετική νοοτροπία μπορεί να έχει βαθύ αντίκτυπο στα επίπεδα αυτοπεποίθησής σας.

Εδώ μπαίνουν οι θετικές επιβεβαιώσεις. Μην υποτιμάτε τη δύναμη αυτών των απλών δηλώσεων. Είναι ένας τρόπος να προετοιμάσετε το μυαλό σας για την επόμενη μέρα και να προετοιμάσετε τον εαυτό σας για επιτυχία. Είτε λέτε στον εαυτό σας «είμαι ικανός» είτε «είμαι άξιος επιτυχίας», αυτές οι επιβεβαιώσεις βοηθούν να διαμορφώσετε τον εσωτερικό σας διάλογο και να καλλιεργήσετε αυτοπεποίθηση.

Ο στόχος δεν είναι να ξεγελάσεις το μυαλό σου να πιστέψει κάτι που δεν είναι αλήθεια, αλλά να ενισχύσεις την αλήθεια για τις δυνατότητες και την αυτοεκτίμησή σου. Ξεκινήστε τη μέρα σας με μια θετική επιβεβαίωση και παρακολουθήστε καθώς η αυτοπεποίθησή σας αρχίζει να ανεβαίνει στα ύψη.

2) Αγκαλιάστε την αποτυχία ως μαθησιακή εμπειρία

H αποτυχία δεν είναι το τέλος του κόσμου. Στην πραγματικότητα, είναι ένας από τους καλύτερους δασκάλους εκεί έξω.

Εδώ όμως πρέπει να κάνεις την ανάλυση. Πιθανότατα υπάρχουν τομείς στους οποίους πρέπει να δουλέψεις, δεξιότητες που πρέπει να βελτιώσεις. Αντί να αφήσεις την αποτυχία να σε καθορίσει, χρησιμοποίησε την ως σκαλοπάτι για να βελτιωθείς.

Αυτή η αλλαγή νοοτροπίας κάνει θαύματα για την αυτοπεποίθησή σου. Στο εξής, όποτε σκοντάφτεις, αντί να βυθίζεσαι σε αμφιβολία για τον εαυτό σου, θα το βλέπεις σαν μια ευκαιρία να μάθεις και να αναπτυχθείς. Η αποδοχή της αποτυχίας ως μαθησιακής εμπειρίας μπορεί πραγματικά να τονώσει την αυτοπεποίθησή σας με την πάροδο του χρόνου. Σας βοηθά να συνειδητοποιήσετε ότι είστε σε θέση να ξεπεράσετε τα εμπόδια και να αναπηδήσετε πιο δυνατά από πριν.

3) Βάλε μικρούς εφικτούς στόχους

Η αυτοπεποίθηση προέρχεται συχνά από μια σειρά από μικρές νίκες. Αν και είναι υπέροχο να έχεις μεγάλους, τολμηρούς στόχους, είναι οι μικροί, επιτεύξιμοι που μπορούν πραγματικά να χτίσουν την αυτοπεποίθησή σου.

Ο καθορισμός και η επίτευξη αυτών των μικρότερων στόχων σας δίνει μια αίσθηση ολοκλήρωσης και προόδου, ενισχύοντας την πεποίθηση ότι είστε ικανοί.

Ίσως είναι η ολοκλήρωση μιας δύσκολης εργασίας στη δουλειά, η ανάγνωση ενός βιβλίου το μήνα ή το τρέξιμο ενός μιλίου χωρίς διακοπή. Ανεξάρτητα από το πόσο μικρός μπορεί να φαίνεται ο στόχος, η πράξη της επίτευξής του μπορεί να κάνει θαύματα για την αυτοπεποίθησή σας.

4) Περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικές επιρροές

Τα άτομα με τα οποία περνάμε τον χρόνο μας μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό το πώς νιώθουμε για τον εαυτό μας.

Το να περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικές επιρροές δεν σημαίνει να αποκόψετε ανθρώπους από τη ζωή σας. Έχει να κάνει με το να επενδύεις συνειδητά περισσότερο χρόνο και ενέργεια σε σχέσεις που σε κάνουν να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Η αυτοπεποίθησή σας επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το περιβάλλον σας. Επιλέξτε λοιπόν να περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικότητα και παρακολουθήστε την αυτοπεποίθησή σας να μεγαλώνει. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

5) Εστιάστε στα δυνατά σας σημεία

Όλοι έχουμε μοναδικές δυνάμεις και ικανότητες. Το να εστιάζουμε σε αυτά αντί να μένουμε συνεχώς στις αδυναμίες μας, μπορεί να τονώσει σημαντικά την αυτοπεποίθησή μας. Ίσως είστε καλός ακροατής ή έχετε ταλέντο στην επίλυση προβλημάτων. Ίσως είστε πραγματικά καλοί στο να κάνετε τους ανθρώπους να νιώθουν ευπρόσδεκτοι και εκτιμημένοι. Όποια και αν είναι τα δυνατά σας σημεία, αγκαλιάστε τα.

Αφιερώστε χρόνο κάθε μέρα υπενθυμίζοντας στον εαυτό σας αυτά τα δυνατά σημεία και βρίσκοντας τρόπους να τα χρησιμοποιήσετε. Αυτό όχι μόνο θα σας κάνει να νιώσετε πιο ικανοί, αλλά θα βοηθήσει και τους άλλους να δουν την αξία σας, ενισχύοντας περαιτέρω την αυτοπεποίθησή σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 2 =