αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜία ψυχοθεραπεύτρια εξηγεί: Αυτό το «αθόρυβο» στοιχείο δείχνει ότι κάποιος έχει υψηλή νοημοσύνη

Μία ψυχοθεραπεύτρια εξηγεί: Αυτό το «αθόρυβο» στοιχείο δείχνει ότι κάποιος έχει υψηλή νοημοσύνη

Μερικές φορές, τα σημάδια ότι κάποιος είναι έξυπνος είναι εύκολα αναγνωρίσιμα. Άλλες φορές είναι πιο διακριτικά.

Το κορυφαίο: Το να είσαι καλός ακροατής, λέει η ψυχοθεραπεύτρια και career coach, Jenny Maenpaa. Και όχι απλά να ακούς τον άλλο, αλλά να συμμετέχεις και ενεργά κάνοντας σχετικές ερωτήσεις.

Αυτή η δεξιότητα είναι επίσης γνωστή ως ενεργή ακρόαση και απαιτεί περισσότερα από το να κάθεσαι σιωπηλός ενώ κάποιος μιλάει.

«Ενεργή ακρόαση είναι όταν κάποιος μπορεί να σε ακούσει εκτενώς, αφομοιώνοντας πραγματικά αυτό που λες και να μην σε διακόπτει», λέει στο CNBC η Maenpaa. «Οι ενεργοί ακροατές απαντούν με ερωτήσεις επειδή είναι πραγματικά περίεργοι για το τι λέτε. Μπορούν να κρατούν τις ερωτήσεις τους στο μυαλό τους μέχρι να τελειώσετε, αντί να διακόψουν για να ζητήσουν διευκρίνηση ή να μοιραστούν μια σκέψη που είχαν απλώς επειδή τους το υπενθύμισες».

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δεξιότητα για να καλλιεργήσουν σχέσεις και να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη και με συναδέλφους, αφεντικά, μέντορες ή οποιονδήποτε άλλον γύρω τους. Πολλοί επαγγελματίες πιστεύουν ότι είναι ενεργοί ακροατές, αλλά το 70% από αυτούς στην πραγματικότητα εμφανίζουν κακές συνήθειες ακρόασης στο χώρο εργασίας, με αποτέλεσμα παρεξηγήσεις και χαλασμένες φιλίες, σύμφωνα με μια έκθεση του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια το 2020.

Μερικοί άνθρωποι είναι «φυσικά προικισμένοι με [δεξιότητες ενεργητικής ακρόασης] από νεαρή ηλικία».

Άλλοι μπορούν να αναπτύξουν την ικανότητα μέσω της εξάσκησης. Διατηρήστε οπτική επαφή με τους συνομιλητές σας, καθίστε ακίνητοι αντί να δείχνετε ανήσυχοι και περιμένετε να τελειώσουν οι σκέψεις τους προτού μιλήσετε, συνέστησε η ψυχολόγος και ειδική ψυχικής υγείας, Amanda O’Bryan, σε μια ανάρτηση ιστολογίου του 2022 Positive Psychology.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε μικρές συνήθειες που θα σου δώσουν αυτοπεποίθηση μεγαλύτερη από το 98% των ανθρώπων

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + ten =