αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε λόγοι για τους οποίους χρειάζεσαι έναν σαρκαστικό φίλο

Πέντε λόγοι για τους οποίους χρειάζεσαι έναν σαρκαστικό φίλο

Μερικοί από τους πιο ενδιαφέροντες ανθρώπους που έχεις γύρω σου (ή που μπορείς να βρεις) έχουν ένα χαρακτηριστικό: Τον σαρκασμό. Και έναν τρόπο έκφρασης που βασίζεται σε αυτό το στοιχείο. Με το χιούμορ να παίζει τον ρόλο του φυσικά. Κάποιες φορές μπορεί να σε κάνουν να γελάς, κάποιες άλλες μπορεί να σε κάνουν να νιώθεις άβολα. Όμως όλοι χρειάζονται έναν σαρκαστικό φίλο. ‘Η και περισσότερους. Το It’s Possible σου παρουσιάζει του 5 λόγους.

1# Δεν θα καλύψουν την αλήθεια. Οι σαρκαστικοί άνθρωποι είναι εκεί πάντα για να σου πουν την αλήθεια. Έστω και με τον τρόπο τους. Αν χρειαστεί, θα σου δώσουν ένα προφορικό… χαστούκι. Με έναν τέτοιο φίλο είσαι σίγουρος ότι θα ακούς πάντα ολόκληρη την αλήθεια. Και αυτό θα σε βοηθήσει μακροπρόθεσμα.

2# Δεν προσβάλλονται. Είπαμε, είναι έτοιμοι να σας που την αλήθεια και να σας «τσιγκλίσουν». Το ίδιο ισχύει και από την αντίστροφη πλευρά. Σε ένα σαρκαστικό άτομο μπορείς να του παραθέσεις την αλήθεια σου, χωρίς να παρεξηγηθεί. Θα το πάρουν ως χρήσιμο feedback, όσο σκληρή κι αν είναι η άποψη σου.

3# Σε κάνουν να σκέφτεσαι έξω από το κουτί. Ακριβώς επειδή ένας σαρκαστικός φίλος μπορεί να σου πει άνετα το οτιδήποτε, σε ωθεί έτσι ώστε να αντιμετωπίσεις τις ανασφάλειες σου, και να σκεφτείς έξω από το κουτί. Στην συνέχεια θα είναι μαζί σου σε κάθε «άβολο» βήμα που θα κάνεις προς τα εμπρός. Άλλωστε, δεν έχουν άδικο αυτοί που λένε ότι η επιτυχία βρίσκεται έξω από την ζώνη άνεσης μας.

4# Μπορείς να τους εμπιστευτείς. Θα συναντήσεις πολλά πισώπλατα «μαχαιρώματα» στην επαγγελματική και στην προσωπική σου ζωή. Αυτό όμως μάλλον δεν θα συμβεί από έναν σαρκαστικό φίλο. Τέτοια άτομα συνήθως μπορείς να τα εμπιστευτείς. Και μάλιστα θα σε βοηθήσουν ακόμα κι αν κάποιος άλλος προσπαθήσει να στην φέρει πισώπλατα.

5# Ξέρουν (συνήθως) να σταματούν τον σαρκασμό. Ναι, μπορεί ένα τέτοιος φίλος να διαθέτει έντονη προσωπικότητα που σε κάνει να νιώθεις άβολα μερικές φορές, όπως περιγράψαμε και παραπάνω. Όμως συνήθως οι φίλοι τέτοιου τύπου ξέρουν πότε να σταματήσουν τον σαρκασμό. Και να κάνουν μια απολύτως σοβαρή συζήτηση μαζί σου. Αλλά ακόμα κι αν ξεφύγουν κάποιες φορές, αξίζει να τους δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + three =