αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα πράγματα που θα σου συμβούν αν βάλεις θετικούς ανθρώπους στον κύκλο σου

Τέσσερα πράγματα που θα σου συμβούν αν βάλεις θετικούς ανθρώπους στον κύκλο σου

Οι άνθρωποι με τους οποίους περιτριγυριζόμαστε μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεσή μας, οπότε γιατί να μην επιλέγουμε θετικούς φίλους; Ο διάσημος ομιλητής Jim Rohn έχει πει εύστοχα: «Είμαστε ο μέσος όρος των 5 ανθρώπων με τους οποίους περνάμε τον περισσότερο χρόνο». Επομένως, πρέπει να επιλέγουμε με προσοχή τους ανθρώπους βάζουμε στη ζωή μας. Μπορεί να μην μπορείτε να επιλέξετε την οικογένειά σας, αλλά μπορείτε να επιλέξετε τις φιλίες σας.

Δεν σας κάνει αγενή ή εγωιστή να είστε επιλεκτικοί σχετικά με το ποιους βάζετε στον φιλικό κύκλο σας. Όλοι πρέπει να προστατεύσουμε την ενέργειά μας, γι’ αυτό θα πρέπει να διαλέξουμε φίλους που θα μας ωθήσουν προς τα πάνω, όχι προς τα κάτω.

Δες λοιπόν 4 πράγματα που θα σου συμβούν αν βάλεις θετικούς ανθρώπους στον κύκλο σου. Μήπως να κάνεις σωστές επιλογές ατόμων στο εξής;

Το μυαλό μας επηρεάζεται από αυτούς που κάνουμε παρέα

Τα άτομα με τα οποία κάνουμε παρέα μπορούν να επηρεάσουν τις διαδικασίες σκέψης, τις συμπεριφορές και την προσωπικότητά μας. Αυτό εξηγεί το γιατί οι άνθρωποι έλκονται από άλλους με παρόμοια χαρακτηριστικά προσωπικότητας και πεποιθήσεις.

Η έρευνα δείχνει ότι ένα φαινόμενο γνωστό ως νευρωνική σύζευξη δημιουργεί… συνδέσεις μεταξύ των συναισθημάτων και των πράξεων των διαφόρων ανθρώπων. Καθώς περνάμε περισσότερο χρόνο με κάποιον, ο εγκέφαλός μας αρχίζει να σχηματίζει σχεδόν πανομοιότυπες νευρικές οδούς. Για παράδειγμα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι ο εγκέφαλος των στενών φίλων ανταποκρίθηκε παρόμοια μετά την παρακολούθηση των ίδιων βίντεο κλιπ. Οι φίλοι έδειξαν παρόμοιες νευρικές αποκρίσεις σε περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την προσοχή, τη συναισθηματική επεξεργασία και τη μνήμη. Είτε έβλεπαν βίντεο για το διάστημα είτε κωμωδίες, είχαν «ταιριαστά» εγκεφαλικά μοτίβα. Οι ερευνητές μπορούσαν ακόμη και να μαντέψουν το βάθος των σχέσεων των συμμετεχόντων με βάση αποκλειστικά τις σαρώσεις του εγκεφάλου τους.

Οι θετικοί φίλοι μπορούν να βελτιώσουν την ψυχική μας υγεία

Όπως η ευτυχία μπορεί να είναι μεταδοτική, έτσι και η ξινή διάθεση… είναι μεταδοτική. Το να περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικότητα, σας προστατεύει από τις τοξικές ενέργειες των άλλων και σας κάνει να νιώθετε πιο ζωντανοί. Για παράδειγμα, σκεφτείτε μια στιγμή που κάνατε παρέα με έναν αισιόδοξο φίλο. Μάλλον έφυγες από τη συνάντηση με μια πιο αισιόδοξη στάση για τη ζωή. Από την άλλη πλευρά, οι φιλίες με αρνητικούς ανθρώπους μπορεί να εξαντλήσουν την ενέργειά σας και να σας αφήσουν αποθαρρυμένους.

Μας παρακινούν να γίνουμε οι καλύτερες εκδοχές του εαυτού μας

Γινόμαστε… όμοιοι με τους ανθρώπους με τους οποίους περνάμε χρόνο, επομένως η επιλογή φίλων είναι σημαντική. Για παράδειγμα, αναζητήστε φιλίες με άτομα που αθλούνται, εάν θέλετε να ασκείστε πιο συχνά. Εάν φιλοδοξείτε να αποκτήσετε μια επιχείρηση, μπορείτε να γίνετε φίλοι με επιχειρηματίες για να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες και να σας μεταφέρουν τις εμπειρίες τους.

Και άσε μακριά τους φίλους που σε… σαμποτάρουν. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

Δεν κρίνουν ποτέ τους ανθρώπους. Δείχνουν ενσυναίσθηση για αυτούς

Οι θετικοί φίλοι δέχονται τα ελαττώματα μας, τους φόβους, τις αμφιβολίες. Δείχνουν ενσυναίσθηση και συμπόνια για τους πιο στενούς τους φίλους και στέκονται δίπλα τους στις δύσκολες στιγμές. Ενώ έχουν μια «ανυψωτική» προσωπικότητα, καταλαβαίνουν επίσης ότι η ζωή έχει «πάνω» και «κάτω». Όταν οι φίλοι τους χρειάζονται έναν ώμο για να κλάψουν, είναι οι πρώτοι που εμφανίζοντα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 13 =