αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κινήσεις που σε οδηγούν αργά αλλά σταθερά να γίνεις λιγότερο συμπαθής

Πέντε κινήσεις που σε οδηγούν αργά αλλά σταθερά να γίνεις λιγότερο συμπαθής

Έχετε νιώσει ποτέ ότι ο κοινωνικός σας κύκλος συρρικνώνεται ή ότι οι άνθρωποι δεν είναι τόσο ζεστοί απέναντί ​​σας όσο παλιά; Μερικές φορές παρασυρόμαστε σε συμπεριφορές που απομακρύνουν διακριτικά τους άλλους- και δεν παρατηρούμε καν ότι το κάνουμε.

Τα καλά νέα; Μπορείς να το διορθώσεις.

Το να αναγνωρίσετε τα λάθη είναι το πρώτο βήμα για να αλλάξετε τα πράγματα και να ανακτήσετε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Μήπως κάνεις κάποια από τα παρακάτω λάθη;

1) Μιλάς συνεχώς για τον εαυτό σου

Ένα από τα λάθη, είναι η υπερβολική εστίαση στον εαυτό σας κατά τη διάρκεια των συνομιλιών.

Σίγουρα, σε όλους αρέσει να μοιράζονται μια καλή ιστορία ή να μιλάνε για το τελευταίο τους επίτευγμα- και δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό.

Αλλά όταν βρίσκεστε πάντα στη θέση του οδηγού, κατευθύνοντας κάθε θέμα πάνω σε εσάς, δείχνει στους ανθρώπους ότι δεν σας ενδιαφέρουν ή ότι πιστεύετε ότι οι ιστορίες σας είναι οι μόνες που αξίζει να ακουστούν.

Αυτό μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται υποτιμημένοι και ασήμαντοι, με αποτέλεσμα να απομακρύνονται σταδιακά από εσάς. Θυμήσου και το άρθρο: Πως να γίνεις ενεργός ακροατής: Τα 7 points που πρέπει να προσέξεις.

2) Είσαι ασυνεπής

Σε όλους έχει τύχει να κάνουμε σχέδια τα οποία θα ανατραπούν στην πορεία. Ωστόσο, εάν αυτό γίνει συνήθεια – λέγοντας πάντα ότι θα είστε εκεί, αλλά στη συνέχεια το ακυρώνετε την τελευταία στιγμή – κινδυνεύετε να χαρακτηριστείτε ως ασυνεπής και αυτός είναι ένας γρήγορος τρόπος για να χάσετε την εμπιστοσύνη και τη συμπάθεια των ανθρώπων.

Το να είστε σταθερά αναξιόπιστοι στέλνει ένα σαφές μήνυμα στους φίλους και την οικογένειά σας: Ο χρόνος τους είναι λιγότερο πολύτιμος από τον δικό σας.

Εάν δεν μπορούν να βασιστούν σε εσάς ότι θα εμφανιστείτε κάπου όταν θα το πείτε, θα αρχίσουν να αναρωτιούνται αν μπορούν να βασιστούν σε εσάς γενικά.

Μην υποτιμάτε τη δύναμη του να είστε αξιόπιστοι. Υπάρχει μια ομορφιά στην προβλεψιμότητα, μια άνεση στο να ξέρεις ότι κάποιος θα είναι εκεί όταν πει ότι θα είναι.

Ξεκινήστε από μικρά – Κάντε λιγότερες δεσμεύσεις αλλά ακολουθήστε τις. Και αν ειλικρινά δεν μπορείτε, ενημερώστε το άλλο άτομο όσο το δυνατόν νωρίτερα. Με την πάροδο του χρόνου, η συνέπειά σας θα ξαναχτίσει την εμπιστοσύνη και θα βελτιώσει τις σχέσεις σας. Και θα γίνετε πιο συμπαθείς.

3) Δεν ζητάς ποτέ συγγνώμη

Κανείς δεν είναι τέλειος – είτε ξεχνάς τα γενέθλια ενός φίλου είτε διακόπτεις κάποιον κατά λάθος κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης, αυτά τα λάθη είναι φυσικά.

Αυτό που κάνει όμως τεράστια διαφορά είναι η ικανότητά σας να αναγνωρίζετε τα λάθη σας και να ζητάτε ειλικρινά συγγνώμη.

Διαφορετικά, δίνει την εντύπωση ότι δεν σας ενδιαφέρει ο αντίκτυπος των πράξεών σας στους άλλους. Αυτό μπορεί σιγά- σιγά να παίει ρόλο στο πόσο συμπαθείς είστε στα μάτια των γύρω σας.

Θυμηθείτε, μια γνήσια συγγνώμη υπερβαίνει τις λέξεις «συγγνώμη». Σημαίνει να αναγνωρίσεις αυτό που έκανες λάθος, να καταλάβεις πώς επηρέασε το άλλο άτομο και να λάβεις μέτρα για να αποτρέψεις το να συμβεί ξανά.

Μπορείτε να ξεκινήσετε σήμερα ζητώντας συγγνώμη για κάτι που ξέρετε ότι κάνατε λάθος, ακόμα κι αν συνέβη πριν από λίγο καιρό. Το άτομο πιθανότατα θα εκπλαγεί ευχάριστα.

4) Είσαι μόνιμα αρνητικός

Έχετε παρατηρήσει πώς μερικοί άνθρωποι έχουν απλώς έναν τρόπο να σκοτεινιάζου…ν ένα ηλιόλουστο δωμάτιο; Η συνεχής αρνητικότητα μπορεί να το κάνει αυτό.

Είτε διαρκώς παραπονιέστε, εστιάζετε σε ό,τι μπορεί να πάει στραβά ή κάνετε κριτική σχεδόν για όλα, το να είστε διαρκώς αρνητικός μπορεί πραγματικά να επηρεάσει το πώς σας αντιλαμβάνονται οι άλλοι.

Φυσικά, είναι απολύτως φυσικό να έχεις… ρεπό στην θετικότητα ή στιγμές αποσυμπίεσης. Το πρόβλημα είναι όταν έχετε μπει σε μια κατάσταση πάντα να επισημαίνετε το αρνητικό.

Επειδή η ενέργεια που βγάζουμε συχνά επιστρέφει σε εμάς, οπότε αν στέλνετε συνεχώς αρνητικά vibes, μην εκπλαγείτε αν αρχίσετε να τα λαμβάνετε ως αντάλλαγμα.

Μόλις συνειδητοποιήσετε την αρνητικότητα σας, μπορείτε να εργαστείτε ενεργά για να εστιάσετε περισσότερο στα θετικά γύρω σας. Εκφράστε ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους της ζωής σας και εξασκηθείτε να κοιτάτε τη θετική πλευρά. Όχι μόνο αυτό θα σας κάνει πιο συμπαθείς, αλλά πιθανότατα θα βελτιώσει και τη συνολική σας ευημερία.

5) Χρησιμοποιείτε υπερβολικά το τηλέφωνό σας όταν συζητάτε με άλλους

Όλοι το έχουμε κάνει. Είναι τότε που μιλάτε με κάποιον και αντί να ασχολείστε πλήρως με τη στιγμή… το τηλέφωνό σας συνεχίζει να βουίζει και δεν μπορείτε παρά να του ρίξετε μια ματιά.

Μερικές φορές, είναι κάτι περισσότερο από μια απλή ματιά. Κάνετε scroll στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να στέλνετε μηνύματα ενώ κάποιος προσπαθεί να σας μιλήσει.

Αλλά να είστε πολύ προσεκτικοί με αυτό. Όχι μόνο μειώνει την ποιότητα της αλληλεπίδρασής σας, αλλά στέλνει επίσης ένα μήνυμα στο άλλο άτομο ότι οτιδήποτε υπάρχει στο τηλέφωνό σας είναι πιο σημαντικό από αυτό που συμβαίνει στην συνάντηση σας. Και αυτό… δεν είναι πολύ καλός τρόπος για να κάνεις μια μόνιμη, θετική εντύπωση.

Η λύση εδώ είναι απλή, ωστόσο είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στον digital κόσμο μας: Αφήστε το τηλέφωνό σας κάτω και εστιάστε στην συνάντηση σας.

Όταν βρίσκεστε σε μια κοινωνική κατάσταση, δώστε προτεραιότητα στις συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο. Εάν χρειάζεται πραγματικά να ελέγξετε το τηλέφωνό σας, δικαιολογήστε τον εαυτό σας ευγενικά και αφιερώστε λίγο χρόνο για να το κάνετε.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − 5 =